Søg efter rejse
Dahab Rejseguide

Dahab Rejseguide

Dahab: Alle muligheder for aktiv ferie i flotte og varme omgivelser, eller så vælger du ingen aktiviteter – også det i flotte og varme omgivelser. Dahab betyder guld på arabisk, og sandet har da også en meget pæn farve! Dahab ligger nord for den større ferieby Sharm el Sheikh på Sinaihalvøens østkyst. Dahab var oprindeligt en lille beduinlandsby, så kom de først backpakkere for 30-40 år siden og så flyttede de store hotelkæder efter til sidst sammen med charterturisterne.

Det er de fine strande og de fantastiske muligheder for at dykke og snorkle som er de store attraktioner her. Her får du fine ferieminder med hjem, og ikke mindst masser af D-vitamin: Dahab er yderst solbeskinnet året rundt.

DETTE SKAL DU OPLEVE I DAHAB

Dahab er et paradis for dig der vil være aktiv i vandet. Windsurfing, dykning, snorkling, kitesurfing og en masse andre aktiviteter er tilgængelige. Ikke langt fra Dahab ligger den berømte undervandsgrotte Blue Hole, hvor man kan dykke fra et hul til det næste – men det er ikke uden risiko, det kan man se på de mange skilte som fortæller om folk der døde nede i grotten – et lidt uhyggeligt sted.  For dig der hellere bliver på land kan anbefales ture ud i ørkenen med jeep eller kamel, og hvis du står meget tidligt op kan du tage op på Mount Sinai for at se solopgangen. Spektakulær udsigt!

Korallerne ved Dahab er flotte men truede på livet, så hvis nogen tilbyder dig koralsouvenirer skal du takke bestemt nej – det er forbudt og en virkelig dårlig idé.

Dahab fra København

Dahab     nætter     Se mere
Dahab     nætter     Se mere

Dahab fra Billund

Dahab     nætter     Se mere
Dahab     nætter     Se mere

Dahab fra Aalborg

Dahab     nætter     Se mere
Dahab     nætter     Se mere

Mere om Dahab

MAD OG DRIKKE I DAHAB

Her kan du få i princip alt fra egyptiske specialiteter til retter som kan fås på de fleste hoteller på kloden, men vi anbefaler at du kaster dig ud i at smage f.eks baba ganough, hummus, tahina og de fine grillretter. Hvis du er til skaldyr og fisk kan du få store kulinariske oplevelser i Dahab – tjek nogle af de gode restauranter for dette i området Masbet. Måske tager du med på beduingrillfest i ørkenen? En stor oplevelse under stjernerne!

TRANSPORT

Den lufthavn som ligger tættest på ligger i Sharm el-Sheik og de fleste tager turen med bus. Hvis du ikke rejser med charter men har bestilt rejsen individuelt, arrangerer mange hoteller med pick-up i lufthavnen for rimelige penge. I selve byen kommer du langt ved at gå eller cykle. Hvis du skal køre en tur kan man leje bil – eller en motorcykel på fire hjul, en ATV.

HOTELLER I DAHAB

Der kommer hele tiden nye hoteller, med alt fra budgetværelser til luksussuiter. Nogle af de mest kendte hoteller i byen er Christina Beach hotel, Bedouin Lodge Hotel og Alf Leila Boutique Hotel. Priserne i Dahab er rimelige når man kigger på standarden.