Søg efter rejse
De bedste tilbud til Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera

De bedste tilbud til Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera

Mallorca er danskernes feriefavorit i denne del af Middelhavet. Men der er jo flere øer tæt på – sammen danner de De Baleariske Øer eller bare Balearerne. Her findes strande i topklasse, og nogle af verdens bedste natklubber. Kom med, så fortæller vi mere!

Herlige strender på Mallorca

Mallorca

Mallorca var den første danske charterdestination, året var 1953. Nu, over tres år senere, er øen stadig ultrapopulær, og der er mange grunde! Superfine strande, gode spisemuligheder, smuk natur og god shopping lokker millioner af turister hvert år. Mest besøgt er Palmabugten i syd og området ved Alcudia i nord. Hovedstaden Palma de Mallorca er lidt som Barcelona, bare lidt mindre. Mange vælger at kombinere et par dage her, med et par dage i en mere afslappet ferieby med sol og strand på programmet.

Alcudia r mest kendt for sine mange, fine og ikke mindst hvide strande. Dette område er mange familiers favorit, og syd for Alcudia ligger også en lang række feriebyer med fin natur og børnevenlige strande. 

Playa de Muro naturperlen Cala Mesquida, klassiske Cala Millor og mere eksklusive Cala d’Or er nogle af de mest populære byer her.

Hvis du vil bo tæt på Palma by, men ikke helt i byen, ja så kunne den lidt mindre by Can Pastilla måske være et alternativ. Den ligger øst for Palma og er børnevenlig. På Mallorcas vestkyst ligger Puerto de Soller en forholdsvis rolig, lidt mindre by i fin natur. Her er en marina, strand og i baggrunden ligger højdedrag med pinjeskov, appelsintræer og oliventræer. Tag gerne til Puerto de Soller over dagen, og husk at holde pause i den flotte by Valdemosa, som ligger i Tramuntana-bjergsmassivet.

 

Sjarmerende Menorca

Menorca

Denne grønne og frodige ø, er langt mere rolig end sin storesøster Mallorca. Langs kysten ligger hundredevis af små og store strande og små bugter, vandet er superklart og yderst egnet til at snorkle i. Menorca tager miljøet alvorligt, og store dele af øen er fredet for turisme. Tips: lej en cykel, her er mange fine ruter, og Menorca opdager man bedre på en cykel end i en bil.

Syd for den smukke by Ciutadella på vestkysten ligger en lang række feriebyer, bland andet Sa Caleta som er naboby til den list større by Cala Blanca. Lidt længere sydpå finder du Menorcas mest populære feriested Cala’n Bosch.

Her er to fine strande, og en lille hyggelig marina med gode restauranter. Alt ligger tæt på, bil er ikke nødvendigt, og byen er børnevenlig. Populære aktiviteter her er at gå ture i naturen, cykle og ride.

Cala Galdana er en anden fin ferieby på Menorca. Den ligger øst for Cala’n Bosch, og fungerer fint både for børn og voksne. Byen ligger mellem to klipper i en bugt, og her har du blandt andet en fin strandpromenade med flot havudsigt.

Populære Ibiza

Ibiza

Ibiza var i mange år kendt som Middelhavets partyø, og det er den stadig. Men nu satser man lidt mere på «almindelige» turister og gerne børnefamilier. Og der er mange gode grunde til at rejse til Ibiza: her er over 50 strande, smuk natur med mandeltræer og forbavsende god plads, hvis du tager lidt væk fra de mest kendte strande.

Men lad os sige som det er: her ER et heftigt natteliv, og vælg f.eks Playa d en Bossa hvis du vil have gang i den. Her ligger Ibizas længste strand, og på den et væld af aktiviteter i princip døgnet rundt. Selve Ibiza by er også stedet, hvor du ikke skal lede længe efter høj musik, kulørte drinks og folk i partystemning. Gaden Paseo Vara de Rey koger hver aften.

Udenfor de kendte feststeder, er der nu flere og flere hoteller, som helst har par og børnefamilier som gæster. Kig f.eks nærmere på den ret lille by Cala Llonga men sin fine strand i den bløde bugt. Portinatx er et godt valg for familier. Her ligger tre fine strande i et område, som mange synes er Ibizas smukkeste.

Avslappende på Formentera

Formentera

Den mindste og mest rolige af de fire hovedøer i Balearerne. Mange kalder den for Middelhavets caribiske ø – vandet er azurblåt og sandt oftest helt hvidt. Stranden Ses Illetes ligger ofte højt på toplister over verdens smukkeste strande. Vandet kan drikkes, grundet det unikke søgræs som vokser her. Stranden en på UNESCOs verdensarvsliste.

Formentera er så lille, at cykel eller knallert fungerer fint. Øen er flad, så det er nemt at komme rundt. Den nemmeste måden at komme hertil på, er ved at tage færgen fra Ibiza.

Billige flybilletter til Mallorca, Menorca og Ibiza
Hotel på Mallorca…
Hotel på Ibiza…
Hotel på Menorca..

Hotel på Formentera…

Priseksempler – charter fly & hotel

Mallorca 3 stjerner     nætter     Se mere
Mallorca 4 stjerner     nætter     Se mere
Mallorca 5 stjerner     nætter     Se mere
Menorca 3 stjerner     nætter     Se mere
Menorca 4 stjerner     nætter     Se mere
Menorca 5 stjerner     nætter     Se mere
Ibiza 3 stjerner     nætter     Se mere
Ibiza 4 stjerner     nætter     Se mere
Ibiza 5 stjerner     nætter     Se mere