Søg efter rejse
De nordøst-ægæiske øer

De nordøst-ægæiske øer

For generell information om at rejse til Grækenland, venligst se:
https://travel.gov.gr/#/ og https://greecehealthfirst.gr/

For information om pandemisituastionen i Grækenland, venligst se kortet:
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Milevis af strande med krystalklart vand, altid solskin, delikate lokale smagsoplevelser og smukke solnedgange.

Samos Foto: GNTO/D.Rozaki

Se mer: Gresk sommer

Kun et stenkast fra kysten af ​​Anatolien, i den nordøstlige del af Det Ægæiske Hav, finder du fem store øer (Ikaria, Samos, Limnos, Lesvos og Chios) og flere mindre øer (Agios Efstratios, Agios Minas, Antipsara, Thymaina, Oinousses, Samiopoula, Fournoi og Psara), der alle byder på fantastiske ferieoplevelser.

Lesvos
Sappho, måske den mest berømte lyriske digter i den græske antik, blev født på øen Lesvos. Her finder du storslåede smukke huse i Mytilini, øens hovedstad, og traditionelle landsbyer spredt over resten af ​​øen (Agiassos, Assomatos, Vatousa, Eresos, Mantamados, Mithymna, Petra, Plomari, Polichnitos, Sigri, Sykamia).

Lesvos, Skala Kalonis Foto:GNTO/D.Rozaki

Se mer: Lesvos

Limnos
Hephaestus’ ø (ildens gud og smedens beskytter) er det ideelle afslappede feriemål. Besøg Myrina, øens hovedstad og havn, lær mere om dens spændende historie og spis frisk fisk.

Limnos, Myrina Foto: GNTO/K.Vergas

Se mer: Limnos

Chios
Chios er kendt som mastiksøen på grund af den unikke naturlige harpiks, der høstes fra mastiktræerne på øens sydkyst. Udforsk Mastichochoria, en gruppe af befæstede og meget smukke landsbyer, der blev bygget i det 15. århundrede, da øen var under hersket i Genova.

Chios, Mavra Volia Beach Foto: GNTO/G.Filippini

Se mer: Chios

Samos
Samos er fødestedet for den græske filosof og matematiker Pythagoras, filosofen Epicurus og astronomen Aristarchus. Sidstnævnte var den allerførste, der antydede, at jorden kredsede om solen.

Samos, Karlovasi Foto:GNTO/D.Rozaki

Se mer: Samos

Ikaria
Ifølge græsk mytologi fløj Daedalus (far) og Icarus (søn) over Det Ægæiske Hav i fjervinger dyppet i voks. Under flyvningen ignorerede Icarus sin fars råd om ikke at flyve for tæt på solen. Da han nærmede sig solen, smeltede voksen på dens vinger, og han faldt i havet og druknede ud for øens kyst.

Ikaria Photo:GNTO/D.Rozaki

Se mer: Ikaria 

og De nordøst-ægæiske øer