Søg efter rejse
Det græske turistkontor - sejlads

Det græske turistkontor - sejlads

Oplev dit livs drømmesejlads i Grækenland

Grækenland – et paradis for vandsport og eventyr i det græske øhav. De græske kyster og havet byder på fantastiske oplevelser og stemninger. Se solen stå op over havet, mærk harmonien i krop og sjæl, nyd livet og lyden af vandet, vinden og bådens bevægelser gennem det klare vand.

De steder du kommer forbi er ikke bare pladser du besøger, nej du oplever dem på en anden måde end du normalt ville. Du lærer Grækenland at kende på en helt anden måde, når du cruiser eller sejler fra en by til en anden, fra en fantastisk ø til den næste – og undervejs venter dig små overraskelser og “aha”-øjeblikke.

sejl4

Grækenland som nation og folk blev født på havet, og havets puls er stadig nærværende i dagligdagen for alle dem, der bor og lever tæt på det. Tag ud og mærk havet på egen hånd, sejl gennem det turkisblå vand og dyk ned for at opleve livet under overfladen.

sejl2

Der er mange ruter at vælge mellem, men måske starter din rejse i Det Ioniske Hav og langs Grækenlands vestlige kyster. Du sejler videre langs halvøen Peloponnes og Attika, og når til sidst Den Saroniske Bugt. Andre ruter kunne være at starte fra en af de mange øer i Kykladerne eller Sporaderne, eller fra en af de mange øer i den nordlige del af Det Ægæiske Hav. Sejl sydpå gennem Dodekaneserne og måske hele vejen til Kreta. En ting kan du være helt sikker på: overlat langs din vej vil du blive mødt med venlige smil, gode og trygge forhold og stor gæstfrihed.

Praktiske tips:

Der er masser af gode marinaer og kajpladser at vælge mellem, og oftest vil du nemt finde alle tænkelige faciliteter og alt hvad du har brug for i de havne og byer du kommer forbi. Husk, Grækenland er en nation og et folk som lever tæt på havet.

sejl3

Gode links

Det Græske Turistkontor har en hel sektion som handler om at sejle mellem de græske øer og langs de græske kyster. www.visitgreece.gr/en/activities/water_sports/sailing

Hvis du vil downloade kort, brochurer eller alt andet turistkontoret tilbyder gratis, kan du gøre det her www.visitgreece.gr/en/downloads

Tilsvarende Dansk Sejl Union hedder i Grækenland Hellenic Sailing Federation www.eio.gr

Hvis du vil vide mere om hvordan man lejer en båd, med eller uden kaptajn, kan du kontakta organisationen Hellenic Yacht Brokers www.hyba.gr