Søg efter rejse
https://www.youtube.com/watch?v=C1WD79vnUR4

Det græske turistkontor- Storbyferie i Grækenland

De fleste kender nok Grækenlands mange fantastiske øer og landets enorme skærgård med sol, strand, forlystelser og øhopping, men mange går glip af, at Grækenland også tilbyder gode muligheder for storbyferie. En weekend i Athen eller Thessaloniki byder på masser af ting at se og opleve, udflugter, shopping og forlystelser!

Se gerne den prisbelønnede video som ligger her på siden! Den hedder “Greece – A 365 day destination” og viser landets mangfoldighed. Grækenland er et land, som virkelig har meget mere at byde end sol, strand og afslapning ved en pool. En destination du sagtens kan rejse til hele året!

Thessaloniki

Thessaloniki bliver ofte kaldt for “The Lady of the North” og er en spændende storbydestination. Byen er elegant og har en helt egen sofistikeret stil, en by med mange ansigter, og hvor tradition og historie blandes med moderne gastronomi og kunst. Det er en by, hvor man drikker en perfekt kaffe nede ved Det Hvide Tårn, for at senere besøge en festival som den årlige internationale fimfestival, fotofestivalen eller kunstfestivalen. En rejse til Thessaloniki vil med garanti give dig masser af inspiration.

 

Thessaloniki
Thessaloniki

Udenfor Thessaloniki finder du en lang række spektakulære udflugtsmuligheder, hvor du vil få en oplevelse du sent glemmer.

MOUNT OLYMPUS – Den følelse du får når du befinder dig på toppen af Grækenlands højeste bjerg, vil give dig forklaringen til, hvorfor oldtidens grækere var af den mening, at der var her, de gamle guder Zeus, Hera, Hermes og Afrodite boede. Tør du tage turen helt op til Mytikas? Det er næsten 3.000 meter oppe. De dybe skove, de stejle kløfter, den flotte udsigt og den sne som næsten altid bliver liggende oppe på de højeste bjergstoppe, gør dette bjerg til et af de smukkeste i verden.

MOUNT ATHOS – Agios Oros, som betyder helligt bjerg, er et helt unikt klosterområde som består af hele 20 gmle klostre. Her bor stadig eremitter – 12 munke, som har valgt at bosætte sig her i afsides små hytter.

HALKIDIKI – Halvøen ligner lidt Poseidons trefork, der hvor den smukt ligger ud til Ægæerhavet. Her får du en flot blandning af grønt og blåt, og sommeren her er noget helt særligt. Byen Kassandra med sin internationale stemning og smukke Sithonia er to steder du skal besøge. Er du klar til at blive overrasket?

 

Halkidiki
Halkidiki

DEN OLYMPISKE RIVIERA– Den olympiske riviera er den kyststrækning som ligger ved foden af Mount Olympus. Den er ca. 70 kilometer lang og kaldes for Pieria. Du kan nemt komme hertil på en lille time med bil fra  Thessaloniki. De mest kendte steder, som også er velkendte turistattraktioner er Paralia, Plaka og Platamonas. Strandene har fint sand, og nogle af dem ligger desuden lidt for sig selv, så her får du fred og ro. Grundet beliggenheden tæt på Mount Olympus er temperaturen om sommeren ikke lige så høj som den kan være andre steder i Grækenland – men vandet er stadig varmt og perfekt for en svømmetur.

Athen – Kultur, tæt på guderne og livsstil

Når du befinder dig i Attica, regionen hvor hovedstaden Athen ligger, er du tæt på historien og kan nemt tage på en spændende rejse tilbage i tiden. Du er i midtpunktet for flere forskellige kulturer og tidsaldre. Der er nok at tage fat i i byens centrum, men glem heller ikke det mytiske sted Delphi, den historiske by Nafplio og Mykene – eller tag ud på havet til en af de smukke øer i den Saroniske Bugt. Store oplevelser venter!

 

Monastiraki, Aten
Monastiraki, Aten

I den sydlige del af Athen man du f.eke tage ud til området Mikrolimano. Spis en lækker frokost ved den hyggelige havn med de mange små fiskebåde. Lidt senere tager du op til Kastella, et højdedrag med fin udsigt – perfekt for en cocktail når solen går ned. Eller opdag Athens flotte riviera med den smukke kystlinje. Her er både en fin marina, shopping, masser af gode restauranter og om sommeren er her puls og forlystelser døgnet rundt. Et sidste tip: tag til Suonio for at opleve solnedgangen ved Poseidons tempel.

Læs mere om Athen her: www.thisisathens.org