Søg efter rejse
Dette er Mallorcas skjulte vinperler

Dette er Mallorcas skjulte vinperler

Feriefavoritten Mallorca er mest kendt for sine strande og et dejligt klima. Men vidste du, at middelhavsøen også har nogle af Spaniens mest spændende vinområder?

Danskerne bliver stadig mere optaget af god mad og vin, som en vigtig del af en god ferie. Og uanset om favoritten er cava eller rødvin, så har denne ø klimaet til at producere flere spændende vine, end mange er klar over.

Vingårde du ikke må gå glip af

I den søvnige lille by Santa Maria del Cami, knap 20 minutters køretur fra hovedstaden Palma, ligger den udmærkede vingård Bodegas Angel. Her produceres en mængde prisvindende vine, som for eksempel Viognier, Gran Selecció og VS10. Folkene på Bodegas Angel tilbyder bådudflugter, ture med guide på gården, frokost, middag og meget andet.

Efter et besøg på Bodegas Angel kan du fortsætte fem minutter langs hovedvejen imod ferieparadiset Alcudia. Her vil du passere en af øens ældste vingårde. Det familieejede Can Ribas ligger i den hyggelige lille by Consell, kun 23 kilometers kørsel fra Palma. Her har familien Ribas lavet kvalitetsvin siden 1711. På gården står der vinranker på cirka 40 hektar land, og de ligger druer til de hel-økologiske vine, der producers på gården. Familiegårdens salg er åbent hver ugedag, imens guidede ture tilbydes efter aftale.

Cirka en halv times kørsel fra hovedstaden Palma ligger Binissalem, det mest kendte vinområde på Mallorca. I området bor 7.000 indbyggere, og her har man lavet vin siden romerne introducerede kunsten for snart 2000 år siden. Stedet har sit eget Denominacion de Origien og er altså et officielt vinområde (DO). Vil du lade bilen stå, kan du i stedet taget toget fra både Alcudia og Palma.

Når du først er i byen, kan du gå forbi Celler Albaflor Vins Nadal og smage et udvalg af de lokalproducerede vine fra deres kælder. Familien Vins Nadal dyrker flere forskellige druer, og hver sommer arrangerer de musikfestival med fokus på jazz og vin, hvor der er jam-sessions i vinkælderen og meget andet sjov. Kælderen er åben mandag til torsdag og stedets ejere anbefaler, at du reserverer plads, før du kommer.

Vinsmaking på Mallorca

God vin på Mallorca

Husk at de bedste rejsetilbud ofte er pakkerejser med alt inkluderet, og at det kan betale sig at sammenligne priser, før du bestiller.

Mallorcas druer

Af de lokale varianter er Manto Negro nok den mest populære drue. En mørkerød, næsten sort, drue som bruges i mere end halvdelen af al rødvin fra området. Manto Negro har et højt sukkerindhold og beskrives karakteristisk med aromaen fra kirsebær og karamel.

Callet er en anden sortfarvet druevariant, hvor stokkene har lange grene, tykke blade og et lavt tanninindhold. Traditionelt bliver druen brugt til rosévin og yngre vine, men er i dag også blevet populær at blande med andre.

Den hvide drue Moll (Prensal Blanc) har et præg af blomster, er lys gul i farven og giver populære “sommervine”. Uanset om det er rød, hvid eller musserende vine, der frister mest, så leverer Mallorca både kvalitet og indhold. Se rejsetilbud til Mallorca her!

Vinområderne

Du skal ikke langt ud af byen, før vingårdende kommer som perler på en snor. Flere af de mest kendte steder ligger langs hovedvejen, som går nordøst over fra Palma til familiefavoritten Alcudia. Men der produceres spændende vine på hele øen.

Halvanden times tur med bus eller bil vestover mod feriefavoritten Magaluf, tager dig til et vådere og køligere klima. Her, i de vestvendte skråninger op imod Serra de Tramuntana, bjergskæden som strækker sig fra sydvest til nordøst på øen, ligger nogle af de mere gemte vingårde. Om vinteren kan man faktisk se sneen lægge sig på nogle af de højeste toppe.

Det andet store vinområde er Plá I Llevant, hvilket er kendt som “de store sletter” på østkysten. Dette er også et Denominacion de Origien (DO) som strækker sig over store dele af det sydøstlige plateau, som inkluderer kendte feriesteder som Cala d’ Or og Porto Cristo.. De fleste vingårde ligger et stykke fra kysten i områderne Felanitx og Manacor, med en frodig jord, hvis farve varierer fra jernholdig rød til kalkholdig hvid.

Vejen til vingårdene

Det er meget enkelt at bevæge sig rundt på Mallorca. Enten kan du tage en bus, et tog eller leje en bil. Afstandene er korte, og du kan sagtens nå et dejligt morgenbad, inden du rejser videre på eventyr til den næste spændende vingård. Her er nogle eksempler på rejseafstande:

Alcudia – Benissalem: 32 km/26 minutter med bil

Palma – Consell: 23 km/25 minutter med bil

Alcudia – Manacoer: 41 km/44 minutter med bil

Inden du rejser kan det betale sig at sammenligne priserne på eksempelvis afbudsrejser.dk.  De bedste tilbud kommer gerne som pakkerejser, hvor alt er inkluderet. Og husk – jo mere du sparer, jo mere kan du jo bruge på god mad og vin i ferien! Tjek de bedste priser på rejser til Mallorca her!

Store gastronomiske oplevelser på Mallorca

Store gastronomiske oplevelser på Mallorca

Fra København til Mallorca

Mallorca     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere

Fra Billund til Mallorca

Mallorca     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere

Fra Aalborg til Mallorca

Mallorca     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere