Søg efter rejse
Dette skal du ikke i Barcelona

Dette skal du ikke i Barcelona

Her er nogle tips til hvordan din rejse til Barcelona bliver meget bedre – og hvad du skal holde dig væk fra!

Lad være med: La Rambla

Den mest kendte gade i byen hedder La Rambla og den vil du på et tidspunkt med garanti komme forbi. Her er masser af gadekunstnere, der bliver solgt alverdens ting, her er masser af restauranter og folk døgnet rundt. Det lyder vel hyggeligt? Ja! Men er det hyggeligt? Nej! La Rambla er gaden hvor du betaler alt for meget for tingene, og her arbejder også mange lommetyve. Lad være med at bruge tid her.

Så er det bedre at tage over til bydelen El Raval.  Det er Barcelonas gamle “Chinatown” med barer med høj hipsterfaktor, gallerier og sjove restauranter. Her spiser du meget bedre og billigere end på La Rambla, og gaderne og de små stræder er 100% hyggeligere end La Ramblas hektiske stemning.

Lad være med: Besøge de mest kendte steder når alle andre gør der

“Vi skal da kigge forbi Sagrada Familia her lørdag formiddag” siger du til kæresten. Men så siger han/hun “nej det skal vi bestemt ikke, lørdage er der kaos der med så mange folk at man ikke ser noget som helst. Og vi skal heller ikke til Park Güell i løbet af weekenden, det er meget bedre at vi tager det på mandag”.

Så er det bedre at tage bussen til Búnquers del Carmel en lørdag eller søndag. Det tager 40 minutter men udsigten er det værd. Tag gerne med lidt ost, brød og måske en flaske vin og bare nyd livet med hele Barcelona under dine fødder.

Lad være med: Købe den forkerte busbillet

Mange steder vil du blive tilbudt at købe et “HolaBCN Metro Pass” – et kort hvor du kan køre med metro lige så tosset du vil i fem dage. Men i Barcelona er det sjovere at enten gå eller tage bussen – så ser man mere.

Så er det bedre at købe en T10-billet. Den køber du bare i en automat, og her får du så ti enkelte billetter for lidt over 10 euro.  Lille investering og du kommer måske ikke alligevel at få brugt dem – bare vent og se.

Lad være med: Købe dyr morgenmad på hotellet

Hvis morgenmad ikke er inkluderet i din værelsespris bliver du ofte tilbudt at tilkøbe den for mellem 10 og 15 euro. Hvis du kan se hvad morgenmaden består af og det virker rimeligt, ja så kan du vel gøre det, men risikoen er stor at de 10 euro dækker en kedelig kop kaffe, noget toastbrød, marmelade, måske et lille bæger yoghurt og ikke meget mere.

Så er det bedre at sige “no, gracias” og finde nabolagets bedste bager. Køb de lækreste croissanter, ofte sælger de også ost eller andet lækkert og kaffen kan fås som takeaway mange steder. Find en bænk og spis din morgenmad al fresco – for under halvdelen af prisen på hotellet.

Lad være med: Købe noget som helst på Barceloneta

Når du ligger på stranden Barceloneta vil du hele tiden blive tilbudt ting og ikke mindst “cerveza, beer, mojito” fra en lille hær af folk som har stranden som arbejdsplads. Andet spændende man kan købe er billige sko, håndklæder eller måske et slips? Men når tingene er så billige, hvor tror du de kommer fra? Hvad med moms og skat? Hvem tjener de store penge i baggrunden tror du? Ofte er det billige kopivarer du bliver tilbudt. Når det kommer til drikkevarerne er jo en øl en øl, men hvorfor betale dobbelt så meget som i butikken? At købe en færdigblandet mojito eller rom og cola anbefaler vi absolut ikke. Hvem har blandet den og hvad er der egentlig i? Kan virke lidt sart men vi tror nok ikke man har brugt de dyreste råvarer, vel?

Så er det bedre at købe sine egne drikkevarer i et supermarked og tage med til stranden. Shoppingen finder du over det hele i byen, og specielt sjovt er det på byens loppemarkeder, der er et godt loppemarked i området ved Sant Antoni hver søndag, for eksempel.

Barcelona fra København

Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere

Barcelona fra Billund

Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere

Barcelona fra Aalborg

Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere
Barcelona     nætter     Se mere