Søg efter rejse
Dubrovnik Rejseguide

Dubrovnik Rejseguide

Dubrovnik er blandt de hurtigst voksende destinationer lige nu i Europa. Lord Byron kaldte denne by for Adriaterhavets perle. Fra kyst til indland vil du opleve Kroatiens rige kulturarv. Vintrene er milde og somrerne tørre og varme. Med et godt udvalg af hyggelige spisesteder, shopping, hvide sandstrande og krystalklart vand, kombineret med gode priser, er det meste på plads for at få en skøn ferie.

Den gamle bydel

Byens centrum Stari Grad, indrammes af stabile mure. Den kalkstensprægede arkitektur, de terracotta farvede tage og de bilfrie gader og stræder, gør dette til det perfekte sted at nyde en kold øl på én af de små barer og nyde denne middelalderby. Efter krigens afslutning i ’90-erne blev byen restaureret. I dag er det gamle Dubrovnik i meget fin stand og er at finde UNESCOs verdensarvsliste.

Det er ingen stor by, her bor blot 50.000 indbyggere. Men om sommeren mangedobles befolkningen. Fra midten af juli er her altid en massiv tilstrømning af turister.

Rejs til Dubrovnik fra København

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Rejs til Dubrovnik fra Billund

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Mere om Dubrovnik

Dubrovnik består af to dele, en nyere og en ældre. Den gamle del, og den absolut smukkeste, kaldes Stari Grad. Den nyere bydel besidder en meget mere praktisk funktion og det kan ses. Her finder du hoteller, busstation og havnen hvor færgerne til de forskellige øer udenfor byen, lægger til. Selvom du bor i den nyere del af byen, så går der ofte busser frem og tilbage mellem delene. Men det tager dog kun ca. 20 min. at gå mellem dem, så det er også et godt alternativ.

Turistbureauet ligger midt på hovedgaden Placa i den gamle by.

SPISESTEDER:

Dubrovnik og hele regionen er uhørt stolte af sin mad og lokale retter. Mange restauranter tilbyder traditionel mad:

Dundo Maroje, Kovacka. Dundo ligger på en tværgade til den store gågade Placa og har en god risotto og skaldyr med pasta på menuen.
Konoba Posat Posat 1, ligger præcis overfor den store byport Pile i den gamle by. Stor terrasse. Satser på grillede retter.
Nautika Brsalje 3, er elegant og dyr, men har udsøgt mad. Fin havudsigt fra restauranten, hvilket gør at priserne er høje.

Proto Siroka 1, ligger i hjertet af den gamle by. En af de bedste restauranter i Dubrovnik, hvad enten du leder efter fisk- eller kødretter.

NATTELIV:
Midt i den gamle bydel, Stari Grad, ligger en åben plads. Det er et perfekt sted at tage sig noget at drikke og spise. Den bilfri gågade hedder Placa og det er på de gader der krydser denne, du finder de små hyggelige barer. Hvis du ønsker et mere heftigt natteliv skal du bevæge dig til den nyere bydel. Her ligger et lille antal diskoteker.

Ét af de mest populære steder udenfor murerne til den gamle by er Latino Club / Fuego Club. Her er der også udeservering, flere barer og dansegulv.

Leder du efter et hyggeligt sted bør du prøve Boheme Bar. Her er der roligt og hyggeligt og ikke mindst romantisk. Det ligger i et renæssancehus og spiller cubansk musik, – klubben ligger blot fem minutters gåtur fra porten.

SEVÆRDIGHEDER:

Stari Grad, den gamle bydel, er ikke på UNESCOs verdensarvsliste uden grund. Den velbevarede by udgør et højdepunkt i venetiansk og byzantinsk arkitektur og er kraftfuld, smuk og imponerende. Seværdighederne står i kø.

Pile, byporten, er fra 1537. Oprindeligt blev broen trukket op hver aften for at beskytte mod eventuelle fjender og banditter.

Onofrio-fontænen. I starten af marmorgågaden Placa i den gamle bydel ligger ét af de bedst kendte landmærker i Dubrovnik, Onofrios-springvandet. Den blev opført i 1428 og var dengang en del af et større vandingsanlæg.

Franciskanerklosteret og museum. Ved siden af fontænen ligger er Franciskansk kloster, der også indeholder et museum.

Klokketårnet. Fortsætter du lige frem ned ad gågaden kommer du frem til den gamle bys klokketårn, bygget i  1444.

SHOPPING:

Der findes mange små butikker i den gamle by og de sælger alt fra billige souvenirs til designertøj og smykker. De fleste butikker ligger nær det bilfrie område Placa.

SIKKERHED:

Der er ikke meget kriminalitet i Kroatien, men som alle andre steder sker der lommetyverier og indbrud. Hold dine værdigenstande indlåst eller hold godt øje med dem. Der ligger stadig miner tilbage fra Balkankrigen i ’90-erne på visse steder i Kroatien, men dette er ikke tilfældet ved turistattraktioner og områderne i nærheden.