Søg efter rejse
Edinburgh Skotland Rejseguide

Edinburgh Skotland Rejseguide

Verdens whiskyhovedstad

Man kan ikke sige Edinburgh uden at sige single malt whisky. Whisky er én af Skotlands største exportvarer, og der findes fine muligheder for at gå på opdagelsesrejse blandt producenter, lagringstyper, smagssensationer og alkoholprocenter. Prøv måske at begynde med at besøge en ordentlig bar, og få et par gode fif fra bartenderen om hans personlige favoritter – og hvorfor! Når du føler dig rustet til at handle et par flasker med dig hjem, findes der virkelig mange mange whiskybutikker at handle i. Cheers!

Den fortryllende by Edinburgh

Formegentlig ét af Europas smukkeste destinationer, en city-weekend i Edinburgh tilbyder dig pulserende kultur, fantastisk historie, fantastisk udsigt og et blomstrende natteliv. Fra de idylliske seværdigheder i den gamle by og attraktionerne ved Royal Mile til grandiositeten på George Street, vil du blive forelsket i hver en lille tomme af denne livlige og historiske by.

Uanset om du er her for at udforske Edinburghs fascinerende litterære historie eller for at prøve nogle af de fineste  whiskys Skotland har at tilbyde, så finder du mange ting at foretage dig i hovedstaden. Selve byen er enhver fotografs drøm – en masse fantastisk arkitektur, brostensbelagte stræder og gamle gader, der fører hen til de gamle værtshuse og slående silhuetter af slottet giver dig en majestætisk kulisse til din storbyferie til Edinburgh.

Et britisk hotspot for god mad og shopping – du finder endnu mere at udforske i den nærliggende kulturelle hovedstad Glasgow samtidig med at de skotske højlande giver dig frihed og ro hvis du er naturelsker.

Rejs København – Edinburgh

Edinburgh     nætter     Se mere
Edinburgh     nætter     Se mere

Mere om Edinburgh

Slot og klatring

Med dets enorme udbud af historiske og kulturelle seværdigheder findes der altid noget at se og opleve under en byferie i Edinburgh, særskilt for kultur- og historieinteresserede. Udforsk det indre af Edinburghs slot eller oplev den spektakulære Military Tattoo, en årlig festival med en uforglemmelig aften med musik, ceremoni, teater og dans.

Edinburgh er gennemsyret af historie og tilbyder et mylder af seværdigheder for dem der er modige nok til at grave dybt i byens fortid – bogstavelig talt. Kryb ned i Edinburgh Dungeons og få en spændende rejse ind i Skotlands grumme historie eller begiv dig ud på en spøgelsesvandring ved midnatstid med blodtørstige fortællinger og besøg på den ikoniske Greyfriars Kirkegård – prøv om du tør opholde dig på ét af de mest hjemsøgte områder og bygninger i Storbritannien.

En storbyferie til Edinburgh er perfekt for de eventyrlystne. Den krævende klatretur til toppen af Arthurs Seat, akkompagneret af kastevinde, er en spændende tur og du vil blive belønnet med en fantastisk panoramaudsigt over byen. Her kan du berolige nerverne med et besøg på Whiskey Experience – en fascinerende attraktion der afslører hvordan den traditionelle drik bliver produceret, ligesom en smule obligatorisk prøvesmagning. Hvis du er har lyst til at prøve mere af  Skotlands whisky kan du tage dig til det nærliggende Dundee for en pulserende by med et stort hjerte.

Som ét af Storbritanniens grønneste byer praler Edinburgh med en masse muligheder for at komme ud i det fri, om det så er en picnic på de omkringliggende marker eller en hurtig pint i én af de mange haver der tilhører en pub rundt omkring i byen. For at få det bedste ud af en solrig dag i Edinburgh skal du tage dig til den smukke Royal Botanical Gardens eller besøge kæmpepandaerne i Edinburgh Zoo.