Søg efter rejse
Garachico Rejseguide

Garachico Rejseguide

Garachico har en dramatisk beliggenhed lige ved havet, hvor man fra byen kigger op ad høje bjerge. Byen ligger på den sydvestlige kyststrækning på smukke Tenerife.

En gang for længe siden var dette øens største havn. Byen blev grundlagt af handelsfolk fra Genua, og dette var et knudepunkt for produktion af sukker, og for en stor del af den handel der gjorde Tenerife forholdsvis velhavende. Dog blev byen udsat for storme, ildebrande og ikke mindst epidemier i løbet af 1600-tallet, og det definitive endepunkt for byen, var da byen blev begravet af den lava som vulkanen Teide besluttede at producere i 1706.

I dag bor der ca. 6.000 mennesker i Garachico, og de ældste huse man finder i byen stammer fra efter vulkanudbruddet, dvs fra starten af 1700-tallet.

HOTELLER

Garachico er ikke en charterdestination, men der er et hotel vi vil anbefale: det flotte Hotel San Roque, hvor de fine værelser er individuelt indrettede af forskellige designere, og huset oprindeligt er at palads fra 1700-tallet. Hotellet har alle faciliteter; pool, tennisbane, sauna og massage. Værelserne har TV, video, CD-afspiller og minibar. Priserne er højere her end hvad man ellers betaler for et værelse på Tenerife.

TING DU SKAL SE I GARACHICO

Garachico har et lille men fint fort lige ved indgangen til det som var det gamle havneområde. Midt i byen, et par hundrede meter fra kysten, ligger byens store torv: Plaza de Santo Domingo hvor du finder kirken San Franscisco og Museo de Arte; et museum hvor du kan se moderne kunst i en bygning der tidligere var et kloster. Torvet er en stille plads, med hyggelige restauranter under de gamle laurbærtræer.

Til Garachico fra København

Garachico     nætter     Se mere
Garachico     nætter     Se mere

Til Garachico fra Billund

Garachico     nætter     Se mere

Til Garachico fra Aalborg

Garachico     nætter     Se mere

Mere om Garachico

KYSTEN VED GARACHICO

Det mest fantastiske ved denne by er den flotte og dramatiske kyst. Sorte lavasten holder stand mod de fra tid til anden vilde bølger, og her kan man ikke snuppe en svømmetur i havet. Nej hvis man vil i vandet, sker det bedst i en pool – men mange af dem ligger tæt på havet, så man får lidt af fornemmelsen af havet med alligevel.

Hovedvejen gennem byen følger kysten, men der er en del trafik, så det er ikke tale om en hyggelig strandpromenade hvor man får lyst til at gå en aftentur. Men der findes fine caféer og restauranter langs vejen, hvor man ofte kan spise en eller to etager oppe – og hvor man får den flotteste udsigt over havet og kysten. Der er ingen diskoteker eller dansebarer i byen.