Søg efter rejse
Geoparker i Grækenland - Det græske turistkontor

Geoparker i Grækenland - Det græske turistkontor

Publiceret: 2019-10-07 08:47:35 - Opdateret: 2019-10-15 07:48:04

Geoparker og smukke naturoplevelser i Grækenland

Overalt i Grækenland er der muligheder for at beundre naturens kreative luner, vandre rundt og udforske steder og formationer som er millioner år gamle. Disse områder har en betydelig og rig geologisk arv hvor jorden ser ud til at have udøvet sine kræfter med kunstnerisk temperament. Urskove, høje fjelde, skovklædte kløfter, indsøer, elve, laguner og miljøparker er alle del af det smukke græske landskab.

Photo: GNTO, Samaria – Crete

Naturparken Siteia – integreret i det europæiske og globale geopark netværk   

Geopark-området i Siteia ligger på den østligste del af Kreta. Den strækker sig over hele østsiden af Kreta, inkluderet områder af Siteia, Itanou og Lefkis samt kystlinjen fra nord til syd. De mest kendte områder i parken er: Zakros, Palaiokastro, Ziros, Xerokampos, Sitanou og Karydiou. Integrationen af parken i det europæiske og globale geopark netværk forventes at bidrage betydeligt til at fremme og styrke Siteias naturlige miljø, turisme, lokale økonomi og promovering af den rige kulturarv og lokale produkter. Fundet af tre fossiler af den elefantlignende Deinotherium giganteum, omfattende grottesystemer og palaeo-kystlinjen rundt Zakros er unikke for Kreta.

© UNESCO/Sitia Global Geopark/Traditional village Zakros – Siteia (Greece)

Læs mere: Visit Sitia

© UNESCO/Siteia Global Geopark/impressive and important fossils, the Deinotherium – Sitia (Greece)
Mere information om Siteia geopark: www.sitia-geopark.gr

Les mer: Other reasons to fall in love with Crete

Mt. Psiloreitis naturpark – uberørt skønhed

Mt. Psiloreitis naturpark på Kreta har et vildt og smukt landskab som vil stimulere besøgende. Raviner, huler, charmerende stier og tætte skove gør denne naturpark til et naturhistorisk museum. De naturlige og menneskeskabte stier som er spredt udover fjeldsiderne, er ideelle for vandring så man kan komme i direkte kontakt med de ældgamle naturkræfter. Mygia-stien, stien fra Doxaro til Ptyches Vossakou og stien nedad Platania-juvet er alle godt skiltet og vedligeholdt og er det ideelle valg for dem som ønsker at komme væk fra hverdagens stress og byliv.


Photo: GNTO, archive

Photo:  GNTO, archive

Læs mere: The sacred mountain of Crete

Lesvos Petrified Forest – Hvor tiden stod stille

Lesvos Petrified Forest blev skabt i Miocen-perioden for omkring 20 millioner år siden! Dette er et resultat af intens vulkansk aktivitet i Egeer-regionen. Parken ligger i den vestlige del af øen Lesvos, hvor de forstenede træstammer er spredt i et 150 km2 område. At opdage områdets smukke natur, den rige arkæologiske og kulturelle arv er oplevelser som forandrer livet.

Photo:  GNTO, archive

Læs mere: A unique natural monument

Vikos-Aoos nationalpark – På jakt efter forhistorien

Vikos-Aoos nationalpark ligger i Zagori-regionen Epirus, nord for byen Ioannina. Der er fundet spor efter menneskelige bosætninger fra 40.000 f.Kr. i krat og huler i Vikos nationalpark. Områdets geologiske formation er formet af vand som har skabt landskaber med utrolig skønhed. Parken bliver kaldt ‘Towering Peak Park’ på grund af de skyhøje fjelde. Fortryllende naturstier og en række sportsaktiviteter som trekking og fjeldvandring har forvandlet området til et hotspot og tiltrækker rejsende uanset årstid. Traditionelle landsbyer som er uberørt af livets gang er oaser hvor rejsende kan hvile og slappe af i naturens omgivelser. 

Photo: GNTO, archive

Læs mere: Vikos National Park