Søg efter rejse

Halkidiki og Parga - to dejlige feriesteder i Grækenland

Grækenland ligger altid højt på danskernes topliste over feriedestinationer, og hver sommer sætter sig tusindvis af danskere på et fly for at nyde af sol og strand, mad og drikke, udflugter og naturoplevelser på en af de mange herlige græske øer. Grækenland har desuden ikke mindst en fantastisk historie at opdage, som strækker sig mere end 4000 år tilbage i tiden.

Denne sommer er det muligt, at rejse til over 40 forskellige græske øer fra Skandinavien. To af de mest populære er Kreta og Rhodos, som fungerer både for familier med børn og for en flok unge som vil have gang i den – og naturligvis også for dem, som vil have en skøn og afslappet ferie i fred og ro. Der er noget for alle, ganske enkelt.

Kreta er Grækenlands største ø og ligger næsten som et lille land for sig selv mellem alle de græske øer og Nordafrika. Den vestlige del synes mange er den smukkeste, med masser af fine strande. Øen er også populær hos dem der vil opdage den spændende historie, Kreta har været beboet i de sidste 3.000 år, og f.eks paladset ved Knossos er et must!

Rhodos er den største ø i øgruppen de Dodekonesiske øer og nok den mest populære af dem (andre øer i øgruppen er Karpathos, Kos og Kalymnos). Her findes alt man kan ønske sig: flotte strande, masser af forlystelser, spændende udflugter og små, rolige landsbyer. Der er mange grunde til at besøge Rhodos.

Men der er mere! En kort bådtur væk fra Rhodos ligger den hyggelige ø Symi. Enten besøger man øen over dagen, eller så bliver man en nat eller to for at nyde af stemningen. Øen bliver ofte kaldt for øen med de mange eventyr og fortællinger fra gamle dage, og det er også en lille, hyggelig og romantisk ø. Havnen er formet som en hestesko, og er en af landets absolut flotteste.

De fleste plejer at finde sin egen græske favoritdestination efter man har vært nogle forskellige steder. Måske er det Santorini du falder for? Flotte strande – nogle af dem med sort lavasand – og små hyggelige byer, men også spektakulære udsigter fra byerne Thira och Oia, hvor de hvide huse er bygget på siden af den gamle vulkan ned mod havet. Ved solnedgang bliver der knipset en del billeder her…!

En anden ø som er populær er Korfu, en af de mest nordlige øer i det Joniske Hav. Korfu er en forholdsvis stor ø, så her findes alt fra små skønne familiedrevne hoteller til store resorthoteller. Her er også god shopping og en del natteliv for dem der ønsker det, men også flot natur, rolige små strande i afsides beliggende områder, oliventræer og alt andet, der hører en ferie i Grækenland til.

Rejs til Grækenland fra København

Kreta     nætter     Se mere
Rhodos     nætter     Se mere
Santorini     nætter     Se mere
Korfu     nætter     Se mere
Halkidiki     nætter     Se mere
Parga     nætter     Se mere

Rejs til Grækenland fra Billund

Kreta     nætter     Se mere
Rhodos     nætter     Se mere
Santorini     nætter     Se mere
Korfu     nætter     Se mere
Halkidiki     nætter     Se mere
Parga     nætter     Se mere

Rejs til Grækenland fra Aalborg

Chania     nætter     Se mere
Rhodos     nætter     Se mere
Santorini     nætter     Se mere
Korfu     nætter     Se mere
Halkidiki     nætter     Se mere
Parga     nætter     Se mere

Parga 490x200

Det græske fastland – oplev en ny side af Grækenland

Grækenland er nok for de fleste noget med ferie på en ø – og landet har også over 6.000 af dem! Men der er også et stort, spændende og dejligt fastland at opdage. Ved kysterne er der masser af fine strande, hvor man kan kombinere sol og strand med sjove og spændende udflugter – og med storbyshopping.

Et område som bliver mere og mere populært er Halkidiki, som også kan skrives som Chalkidiki eller Chalkidike. For at rejse hertil, starter man med at flyve til Thessaloniki som er Grækenlands næst største by, og så tager man bussen (eller lejebilen) til Halkidiki-halvøen. Halvøen har tre “fingre” ud i Ægæerhavet: Kassandra, Sithonia og Athos.

Kassandra er den mest populære del med smukke strande og azurblåt vand, og området passer perfekt både for børnefamilier og for dig, der vil holde ferie sammen med din partner. Sithonia er lidt mere kuperet men også mere roligt end Kassandra, så hvis du vil have fred og ro, er det Sithonia du skal vælge. Den tredje mulighed er Athos som er optaget på Unescos Verdensarvsliste – her er nemlig hele 20 smukke klostre. Denne del af halvøen har en del restriktioner, så det er ikke alle dele du kan besøge. Mange vælger, at se den flotte kyst og de smukke klostre fra vandsiden i løbet af en bådtur.

Halkidiki har ikke mindst masser af flot natur at opdage. Halvøen har fine muligheder for at gå lange ture i naturen, og her er det nemt at komme forbi en lokal vinproducent i løbet af turen. Hyggeligt! Halkidiki er populært når grækerne selv skal holde ferie – og det er nemt at forstå hvorfor, her er mange muligheder samlet ét sted.

I den vestlige del af det græske fastland ligger en anden destination som bliver mere og mere populær: Parga. Denne lille by blev grundlagt i løbet af 1300-tallet af handelsfolk fra Venedig, og der bor faktisk ikke flere end 2500 mennesker i denne hyggelige by. De fleste hoteller er små og ejet af folk fra byen, dette giver en helt særlig rolig og afslappet atmosfære, og da byen jo er ret lille er det ikke langt til noget som helst – men der er mange ting at opdage.

Udenfor byen er der en del små øer man kan sejle ud til, og lige ved byen findes flere strande. Den mest populære hedder Valtos, en kilometer lang og med mange små restauranter og caféer. Pargas omgivelser byder på mange udflugtsmuligheder, specielt skal nævnes de mange flotte huse, hvor man tydeligt kan se, at inspirationen kommer fra Italien. Vandreture, jogging og løbeture er også populært. Parga er kendt for sine mange og gode restauranter, hvor man om aftenen kan nyde god, græsk mad.