Søg efter rejse
Halkidiki Rejseguide

Halkidiki Rejseguide

Halkidiki er en halvø som består af tre områder: Kassandra, Sithonia og Athos. Omgivelserne har mange fine strande og der produceres også vin her.

Halkidiki er et stort område og her er masser at opdage og opleve – f.eks storbyen Thessaloniki, som er Grækenlands næst største by.

Til Halkidiki fra København

Halkidiki     nætter     Se mere
Halkidiki     nætter     Se mere

Til Halkidiki fra Billund

Halkidiki     nætter     Se mere
Halkidiki     nætter     Se mere

Til Halkidiki fra Aalborg

Halkidiki     nætter     Se mere
Halkidiki     nætter     Se mere

Mere om Halkidiki

ATHYTOS

Athytos er en traditionel lille græsk by med smalle gader, hyggelige tavernaer, små huse bygget i sten, masser af blomster og stor nivåforskelle. Byen er en af de ældste på Halkidiki-halvøen, og som så mange andre byer i området blev den bygget højt oppe med udsigt over omgivelserne – dette for at kunne holde øje med eventuelle fjender. Athytos har også nogle strande, hvor man nogle steder kan finde søpindsvin.

HANIOTI

Til Hanioti rejser du for at slappe af på stranden og for at spise godt. Stranden er enorm, og her er godt med liggestole og parasoller som man kan leje over dagen. Hvis man vil være lidt aktiv er der aktiviteter på stranden som f.eks windsurfing og banan-både. Vandet er lidt varmere her ved kysten end ude ved øerne, men er lige så klart og lækkert at bade i, undtaget hvis der har været kraftig vind i et stykke tid.

Hanioti er en fin destination for børnefamilier, stemningen er afslappet og her er ikke mange forlystelser om natten – selv om lokalbefolkningen har det med at samles om aftenen og hygge i den lune aftenvind med mad og drikke. Yamas! I byen er der pænt mange restauranter, butikker og barer. En time væk med bil ligger storbyen Thessaloniki, hvor du finder det hele indenfor shopping og en del fine museer.

NEA SKIONI

Nea Skioni ligger vest for Kassandrahalvøen. En lille græsk by med ægte græsk atmosfære og smukke strande. Her oplever du ikke den store fest men kommer tæt på den afslappede puls byen har. I Nea Skioni går du langs de smalle gader, spiser på de små restauranter og nyder de friske råvarer – vi anbefaler fisk og skaldyr.

POLYCHRONO

Polychrono er også en rolig by, og den ligger i den flotteste natur med oliventræer og pinjeskov. Det fantastiske badevand bliver ofte nævnt af dem der har været i byen. Polychrono har en hyggelig lille strandpromenade med cafeer, barer og tavernaer langs stranden. Byen er mest for dig som vil have fred og ro, her er ikke mange aktiviteter.

NIKITI

Nikiti ligger i sydost langs hovedvejen fra Thessaloniki. Byen ligger midt på Sithonia-halvøen i den inderste del af det Ægæiske Hav.

Hvis du går en tur i byens centrum kan du virkelig fornemme den hyggelige atmosfære, og mange af husene er bygget i typisk makedonsk stil. I byen kan du kigge forbi kirken Agios Nikitas, bygget i 1867. Nikiti har mange fine kaffebarer, hvor du får god virkelig stærk græsk kaffe, og langs strandpromenaden ligger en del gode restauranter med rustikke græske retter og tilhørende vine. Hvis du er i Nikiti den 15/9 kan du deltage i den lokale festival, hvor man fejrer helgenet St Nikitas.