Søg efter rejse
Her er destinationerne danskerne ikke helt har opdaget endnu

Her er destinationerne danskerne ikke helt har opdaget endnu

Danskerne invaderer de græske og spanske strande i løbet af sommeren. Men hvis du har lyst til at opleve noget nyt, og måske heller ikke vil møde din nabo på ferien, ja så får du her 5 tips!

Puerto de Soller, Mallorca – tæt på naturen

Mallorca er danskernes nummer et på ferietoplisten. Familier med børn vælger ofte Alcudia, hvor par og de unge mere vælger Palma, Palmanova eller Magaluf på øens sydlige side. Mallorcas vestkyst er dog ikke helt lige så fyldt op, og hvis du ikke har været på denne del af Mallorca kan du roligt glæde dig. Ca. 45 minutter med bil fra Palma finder du den lille ferieby Puerto de Soller. Her er forholdsvis roligt og ikke så højt tempo, men der er stadig mange fine caféer, barer og restauranter. Puerto de Soller er også et godt udgangspunkt for dig, som vil opleve naturen og måske gå en tur i bjergene. 

Korčula i Kroatien – en lille perle

Hvor Dubrovnik, Hvar og Split bobler og koger fra juni til september er stemningen en helt anden og med god plads mellem liggestolene på den grønne og flotte ø Korcula. Øen er en af de smukkeste i Kroatien, og det er nemt at komme hertil ved at sejle fra Split eller Dubrovnik – det tager kun et par timer. “Hovedstaden” på øen er en hyggelig by med middelalderatmosfære, og man siger, at Marco Polo blev født her. Korcula er et perfekt valg for dig, som vil have rolige feriedage i den smukkeste natur med små hyggelige strande og det reneste vand at bade og snorkle i.

Flotte, grønne Korfu

Ja vi danskere elsker Grækenland, men Korfu er stadig lidt en hemmelighed for mange. Men Korfu er en flot og grøn ø, og her får du både shopping, kultur, lækre strande og gode hoteller. Korfu har fået mange influencer fra Italien, da øen var en del af det venetianske rige i mere end 400 år. Selve Korfu by er også hyggelig med flotte huse og masser af virkelig gode restauranter.

Kender du Costa Brava?

Costa Brava er navnet på den smukke kyststrækning nord for Barcelona, og hertil kommer du nemmest ved at flyve til Girona. Her ligger feriebyerne på stribe, og med masser af flotte strande. Mange af dem har gået fra partysteder som Lloret de Mar til destinationer for alle aldre, og kvaliteten er god. Det handler mest om fiskelandsbyer som nu tjener flere penge på folk i vandet end fisk i vandet! Her er masser af restauranter, barer og aktiviteter. Foruden sol og strand, spiser og drikker du godt her, og man kan sagtens også nå en tur til Barcelona i løbet af ferien. 

Valencia – paella og appelsiner

Du har været i Barcelona? Kan godt lide spanske storbyer? Så kig nærmere på Valencia, mellem Barcelona og Alicanteområdet. Der er fly hertil hele året, og her kan du sagtens kombinere strand med storbyshopping, lækker gastronomi og det heftige natteliv byen har. Paella kommer fra Valencia, og så dyrker man mange appelsiner i regionen. Europas største indendørs marked for mad ligger her – det hedder Mercado Central og skal absolut besøges. En cool og sjov lille storby!

Her ser du nogle priseksempler med afrejse i løbet af sommeren. Alle priser er pr. voksen og for en uge.

Ferie for dig, som vil prøve noget nyt

Puerto de Soller     nætter     Se mere
Puerto de Soller     nætter     Se mere
Korcula     nætter     Se mere
Korcula     nætter     Se mere
Korfu     nætter     Se mere
Korfu     nætter     Se mere
Costa Brava     nætter     Se mere
Costa Brava     nætter     Se mere
Valencia     nætter     Se mere
Valencia     nætter     Se mere