Søg efter rejse
Her er din guide til skønne Montenegro

Her er din guide til skønne Montenegro

De sidste 15-20 år har danskerne taget dejlige Kroatien til sine hjerter, og nu er nabolandet Montenegro på vej til at også blive populært. Her er vores guide til Montenegro.

Montenegro er et lille land, lidt mindre end halvdelen af Jylland regnet i kvadratkilometer. Man har en lille stribe kyst, flotte bjerge og masser af fine søer lidt længere oppe i landet. Kysten byder på fine strande, og vandet er kristalklart. Du skal vælge Montenegro, hvis du vil have mulighed for at kombinere sol og strand med oplevelser og aktiv ferie. Tag på stranden om formiddagen, spis frokost i en lille hyggelig tur og gå en tur i bjergene om eftermiddagen.

Montenegro er et ungt land, man blev til et eget land så sent som i 2006 og her bor kun 620.000 mennesker. Prisniveauet er behageligt lavt, og du spiser og drikker godt til yderst fornuftige priser.

En god måde at tage til Montenegro på er at flyve til Dubrovnik i Kroatien, leje en bil og så køre ned til grænsen – det tager under en halv time.  Så snart du er i landet, er det bare om at fortsætte sydpå til en af de populære feriedestinationer.

Priseksempler pakkerejser (fly+hotel) til Montenegro

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Budva

Budva er Montenegros mest populære ferieby. Byen er gammel, og har har folk boet i de sidste 2.500 år, hvilket gør byen til Adriaterhavskystens ældste by. Kysten udenfor Budvas centrum bliver ofte kaldt for Budvas Riviera, og her ligger nogle af de flotteste strande i Montenegro.

I løbet af sommeren finder du i Budva en masse ferieglade mennesker, feststemning om aftenen og et stort udvalg af aktiviteter både i vandet og på landejorden. Der er plus minus 35 strande i området, og den mest populære er Slovenska Plaza, 1,5 kilometer lang. Her ligger caféer, restauranter og barer klos op ad hinanden, og strandpromenaden er stedet, hvor man går frem og tilbage for at kigge på folk – og for at blive kigget på. 

Budva har dog også en anden, lidt mere roligere side. Den smukke gamle bydel  Stari Grad (stari = gammel, grad = by) byder på små stræder og gyder, charmerende små torve og pladser og mange hyggelige restauranter. Gå ikke glip af, at nyde udsigten fra den gamle ringmur.

I Budva er der hoteller som passer både for børnefamilier og for voksne som rejser uden barn.

Hotel i Budva? Se det store udvalg her

Becici

Becici ligger smukt i en bugt indenfor gåafstand fra Budva. Becici har en af de mest berømte og allerbedste strande i hele Montenegro. Stranden er næsten to kilometer lang og over det hele næsten 100 meter bred, så her er god plads. I Becici er der en del ret dyre hoteller, men også lidt billigere hotelalternativer. Stedet er forholdsvis roligt, og passer de fleste rejsende.

Hoteller i Becici

Montenegro- Sveti Stefan

Sveti Stefan

Sveti Stefan var tidligere en lillebitte fiskerlandsby på en ø, som tidvis var svær at komme til grundet tidvandet. Nu ligger et af Montenegros flotteste og dyreste luksushoteller på øen, og du skal være gæst på hotellet for at få adgang til øen. Hvis dit budget ikke tillader et besøg, kan du dog altid snuppe et par timer på en af de to offentligt tilgængelige strande, som ligger på hver sin side af broen ud til øen. Mulighed for at leje liggestole og parasol. Det er nemt at komme til Sveti Stefan, tag bare lokalbussen fra Budva – turen tager en halv time.

Hotel ved Sveti Stefan – se alle tilbud

Kotor

Smukke Kotor ligger i den smukke Kotorbugt. Bugten er Europas mest sydlige fjord rent teknisk, og byen er på UNESCOs verdensarvsliste, så dette er et helt særligt område at holde ferie i. Kotors vartegn er den gamle borg på toppen af et bjerg, herfra har du en fantastisk udsigt. Byen er gammel og byder på masser af charme, historie og afslappet stemning. Mange kalder Kotor for «Mini-Dubrovnik» da byen også har en imponerende bymur, små gyder og flotte gamle huse.  Lidt nedenfor den gamle bydel ligger byens marina, hvor dyre yachter deler pladsen med mange cruiseskibe, som kommer forbi for at lade sine gæster snuse til stemningen i et par timer eller over dagen.

Se alle hyggelige hoteller i Kotor her

Montenegro – Perast

Perast

Nogle kilometer nord for Kotor ligger den rolige og charmerende by Perast. Byen består af en hovedgade langs havnen, nogle få restauranter og caféer og en hyggelig gammel bydel. I Perast finder du også den berømte kirke «Our Lady of The Rocks», som ligger på en lille ø for sig selv udenfor havneområdet. Perast er for dig, som vil have en rolig ferie – men vi anbefaler at du også lejer bil for at kunne se mere af området og landet.

Hoteller i Perast

Petrovac

Petrovacer er en rolig og charmerende lille fiskelandsby med smuk beliggenhed mellem bjerge og grønne skråninger. Denne lille by har nydelige strande, og det er byens strande, som lokker de fleste turister hertil. Her kan du slikke sol, svømme i det rene badevand og spise godt på en af de små restauranter som ligger langs strandpromenaden. Lige udenfor byen ligger to små øer, som mange vælger at tage ud til ved at padle kajak. Petrovac fungerer superfint for børnefamilier, men også for dig, som vil have en rolig ferie uden alt for mange aktiviteter. Hvis du vil have lidt mere gang i den, ligger Budva en halv times kørsel fra Petrovac.

Hoteller i Petrovac

Mange som rejser til Montenegro vælger at flyve til Dubrovnik. Her er flere afgange end til Tivat i Montenegro. 

Flybilletter til Dubrovnik

Flybilletter til Tivat