Søg efter rejse
Her undgår du naboen i sommer

Her undgår du naboen i sommer

Sydeuropa er danskernes førstevalg i sommerhalvåret, men det er altså muligt at finde feriesteder, hvor chancen for at møde naboen er minimal.

– I sommerferien trækker store dele af Europa sydpå mod Middelhavet, og det er få steder som er helt urørt af turister. Men der er altid områder som er mindre besøgt end andre, så det er absolut mulig at undgå at møde folk, man kender, siger Fredrik Kinnunen fra Afbudsrejser.dk.

Magiske Montenegro

Kroatiens byer Split, Dubrovnik og Hvar er blandt de steder, hvor der forventes at være mange fra Danmark i sommermånederne. Interessen for Kroatien er nærmest eksploderet de sidste år. Rejser du lidt længere sydpå til det smukke naboland Montenegro, er muligheden for at opdage skjulte perler langt større, og chancen for at møde naboen er minimal.

– Her finder du mange af de samme kvaliteter, som har gjort Kroatien så populært, men endda til lavere priser, forklarer Kinnunen, og nævner den lille by Becici som en rejsedestination med en af de bedste strande i hele Europa.

Han beder rejsende om at være opmærksomme på, at der er langt mellem de store hoteller i landet, der tidligere var en del af Jugoslavien.

– De fleste overnatningssteder er små hoteller eller pensionater, så det betaler sig at være ude i god tid med bookingen, hvis man vil sikre sig en plads, fortæller han.

Korčula i Kroatien

Vælger du derimod at blive i Kroatien, er det smart at tage til de mindste rejsedestinationer.

– Undgå storbyerne og de mest populære rejsedestinationer. Se hellere efter nogle af de mindste øer, for eksempel smukke Korčula, vest for Hvar. Her kan du nemt komme til med en færge fra Dubrovnik eller Split, rådgiver Kinnunen.

Færre turister og lavere priser

Mens Spanien er sommerens mest populære rejsedestination, er det langt færre som har opdaget nabolandet Portugal. Her er det mulig at holde ferie i nogle uger, uden at man møder folk, man kender. At prisniveauet derudover er lavt, er endnu en god bonus.

Længst mod syd, på strækningen mellem Spanien i øst og Atlanterhavet i vest, ligger Algarvekysten. Sandstrandene ligger som perler på en snor sammen med en række små og større byer.

Monte Gordo er en af de charmerende små byer langs kysten. Her fanger lokale fiskere fisk, som de har gjort siden tidernes morgen. Den 18 kilometer lange badestrand er lavvandet og børnevenlig, og badetemperaturen er den bedste i hele Portugal, siger Fredrik Kinnunen.

strandstoler_sopot
Flotte strande. Er vi ved Midelhavet? Nej i Polen – i Sopot!

Tættere på end du tror

Mange glemmer, at der findes feriedestinationer med næsten tropiske strande blandt vores nærmeste nabolande.

– Du skal ikke rejse længere væk end til landene langs Østersøen for at få en stemning af at være på ferie længere sydpå i juli, forsikrer Fredrik Kinnunen, og fremhæver at Polens kyst og badebyen  Sopot som gode eksempler.

– Sopot ligger nogle kilomenter fra Gdansk, og omtales ofte som Polens St. Tropez. Både strandene, luksushotellerne, strandklubberne og den gode mad kan sammenliges med St. Tropez. Den store forskel er prisniveauet for i Sopot kan du holde din ferie for en langt billigere pris. Chancen for at du møder din nabo her, er heller ikke særlig stor, fortæller han.

Her ser du nogle priseksempler med afrejse i løbet af sommeren. Alle priser er pr. voksen og for en uge.

Her undgår du naboen i sommer

Algarvekysten     nætter     Se mere
Algarvekysten     nætter     Se mere
Monte Gordo     nætter     Se mere
Monte Gordo     nætter     Se mere
Kroatien     nætter     Se mere
Kroatien     nætter     Se mere
Korcula     nætter     Se mere
Korcula     nætter     Se mere
Montenegro     nætter     Se mere
Montenegro     nætter     Se mere
Becici     nætter     Se mere
Becici     nætter     Se mere
Sopot     nætter     Se mere
Sopot     nætter     Se mere
Sopot     nætter     Se mere