Søg efter rejse
Heraklion Rejseguide

Heraklion Rejseguide

Allerede når du kommer ind i Heraklion fornemmer du at dette er en lille storby. Her er masser af folk, trafik, restauranter og noget i gang døgnet rundt. Men heldigvis er store dele af centrum blevet lavet om til gågader, så her kan man gå i fred og ro og fornemme denne fine by – og komme ganske tæt på den antikke historie. Et godt sted at starte er nede ved havnen, hvorfra man kan snuppe en færge til mange græske øer eller til Pireus ved Athen.

I den ældste del af havnen ligger den gamle borg Koules. Den blev bygget på det tidspunkt hvor Venedig var en regional stormagt (1500-tallet) men navnet stammer fra den tyrkiske periode på Kreta (1645 – 1898). Borgen kunne yde beskyttelse overfor pirater og fjender, og byens tykke mure og voldgravene havde det samme formål. I havnen er der masser af hyggelige restauranter og barer.

Til Heraklion fra København

Heraklion     nætter     Se mere
Heraklion     nætter     Se mere

Til Heraklion fra Billund

Heraklion     nætter     Se mere
Heraklion     nætter     Se mere

Mere om Heraklion

På den anden side af havnen finder den 25. august-gaden. Gaden har sit navn efter et blodbad i 1898, hvor tyrkerne var på vej væk fra byen og Kreta. Lidt længre væk oppe i byen ligger St. Titus-katedralen og St. Marks basilika. St. Marks bruges nu som det kommunale kulturhus. Byens hjerte hedder Liondaria, en hyggelig plads hvor mange mødes for at sige goddag eller snuppe en kop kaffe.

Gå ikke glip af Agora, handlestedet lige ved shoppinggaden “1866” (også her et årstal, hvor kretenserne kæmpede mod tyrkerne). Ved Agora dufter det skønt af krydderurter og alverdens specialiteter. I de små sidegader ligger der hyggelige restauranter, hvor man spiser godt – specielt kan der nævnes skaldyr og fisk. Oppe ved toppen af shoppinggaden ligger pladsen Kornarou. Kornarou er navnet på en kendt forfatter fra Kreta. Lige i nærheden ligger desuden katedralen Agios Minas og torvet Plateia Eleftherias, hvor det lokale arkeologiske museum ligger – og det kan varmt anbefales! Her får du et indblik i den fantastiske historie, Kreta har. 

Hvis du har tid anbefaler vi at du lejer bil og tager turen sydpå i retning mod fantastiske Knossos, hvor kæben falder ned når man forstår hvor fantastisk den minoiske kultur var for 3900 år siden. Knossos er så stort, at du skal bruge minimum en dag på udflugten – og husk masser af vand!