Søg efter rejse
Hvar Rejseguide

Hvar Rejseguide

Hvordan rejser man nemmest til Hvar?

De fleste som finder vej til denne del af den store og smukke kroatiske skærgård starter med at flyve til Split. Fra lufthavnen er det nemt at snuppe en bus eller en taxa ned til havnen, hvor man kan købe sin færgebillet. Kig efter skilte hvor der står Jadrolinja – det hedder nemlig færgeselskabet. Der er afgang hver dag men hvis du skal rejse i perioden fra juni til august kan det være en god idé at reservere et par dage i forvejen. Rejsen tager lidt mere end en time. Og hvordan skal man bo? Hvis du ikke allerede har bestilt en pakkerejse eller et værelse/lejlighed plejer der stå folk nede i havnen med skilte. Priserne er fornuftige.

Smukke Hvar

Hvar er en perle i den kroatiske skærgård med et fantastisk landskap med bakker og bjerge, vinmarker og skove og fra tid til anden kommer der en lille by hvor man kan holde pause. Kysten er ofte dramatisk og med klipper. Der er ingen sandstrande så husk dine badesko. Vandet er kristalklart. Selve byen Hvar er hyggelig med masser af gode restauranter og lidt shopping. I havnen ligger kæmpestore luksusyachts, og stemningen om aftenen her er lidt som i St Tropez,  Marbella eller måske Bodrum i Tyrkiet: her er folk med penge og der bliver drukket en del champagne.

Hoteller og beliggenhed

Det betyder ikke så meget hvor du vælger at bo. Selv hvis du bor inde i centrum er det ikke langt til fine kyststrækninger, og mange tager også ud på dagsture med båd for at bade, snorkle og spise en lækker frokost. Hvis du lejer en bil er det nemt at komme rundt.

Til Hvar fra København

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Hvad skal man se og opleve på Hvar?

Der er ingen særlige historiske eller kulturelle seværdigheder som man skal se, men dog en del hyggelige muligheder. Øens ældste by hedder Stari Grad (den gamle by oversat lige over) og her kan man få en fornemmelse af den særlige kroatiske livsstil: en blanding af Balkan, Italien og Middelhavsstilen. Der er muligheder for at gå lange ture eller cykle, men Hvars helt store plus ligger i den flotte natur og det fine badevand.

Man spiser godt på Hvar! Køkkenet er tydeligt inspireret af Italien, men du skal også prøve de lækre kroatiske specialiteter burek (filodej med diverse indhold) og naturligvis cevapcici, hakket okse- eller lammekød blandet med friske krydderurter og oftest serveret med en frisk salat og ajvar (google!).

Temperaturen er god fra maj og langt frem i oktober. Om sommeren ligger den oftest mellem 25 og 30 grader om dagen, men en let vind fra havet gør at det ikke føles så varmt.