Søg efter rejse
Istrien – Kroatien for feinschmeckere

Istrien – Kroatien for feinschmeckere

Hvis du godt kan lide lokalproducerede råvarer af højeste kvalitet, trøffel og lækker vin, ja så er Istrien en fantastisk destination!

Istrien er en stor halvø den nordlige del af Kroatien. Her får du den flotteste natur, hyggelige byer og det fineste badevand. Livet leves forholdsvis langsomt, og der er aldig langt til den næste lille samling huse, strand eller naturoplevelse. Der er mange strande at vælge mellem, både sandstrande og mere stenede. Man kan med fordel nyde Istrien pr. cykel, og her er også fine vandremuligheder. Istrien har altid haft tætte bånd til den store nabo Italien, og det fornemmer man både i gastronomien, arkitekturen og måden at leve på.

 

Pula

Pula er den største by på halvøen, og nogle synes byen på mange måder ligner Rom. Pula er kendt for sin vinproduktion, og for at have verdens 6. største amfiteater. Den gamle bydel er lille og yderst charmerende, med smalle gader og trange gyder. Du spiser særdeles godt i Pula, og ikke mindst fisk og skaldyr kan anbefales. De bedste strande ved Pula ligger ved Verdula, som ligger nogle kilometer syd for byen.

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

 

Rovinj

Her får du alt, som har gjort Istrien så populært. Du får en fin gammel by med skøn atmosfære, du får strande og ikke mindst rent vand at bade i. Med sine brostensbelagte gader og hyggelige torve og pladser med masser af restauranter og caféer, er Rovinj nok en af de smukkeste byer i hele Kroatien. Byen ligger på en bilfri halvø. Du kan med fordel cykle for at opdage Rovinj, og ikke mindst strandpromenaden skal du ikke gå glip af. Strandtips: tag med båd ud til de små øer St. Katarina og Crveni, dejlige steder at bade og snorkle. Den nemmeste måde at komme til Rovinj på er ved at flyve til Pula, som ligger 40 kilometer syd for Rovinj.

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

 

Fazana

Fazana er en hyggelig lille by, og et godt udgangspunkt for at besøge både Pula, Rovinj og natonalparken Brijuni. I bymidten finder du et godt udvalg af restauranter.

 

Rabac

På den østlige del af halvøen ligger feriebyen Rabac – en lille perle. Her får du de fineste strande, med små, hvide sten, og vandet er fantastisk klart og indbydende – perfekt til snorkling. Fire af byens strande har fået tildelt EU:s blå kvalitetsflag. Når du rejser til Rabac, anbefaler vi, at du lejer bil – så du også kan nå at besøge andre dele af Istrien.

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

 

Porec

Porec ligger på vestkysten, 45 km nord for Pula, og dette er den største ferieby i Istrien. Den bilfri bymidte er fra middelalderen, og her bliver mange ferieselfies knipset – her er smukt. På begge sider af bymidten kan du springe i vandet fra badebroer og små, stenede strande. Porex er et fint alternativ hvis du vil kombinere din ferie i Kroatien med en dagstur til Venedig – der er mange færgeforbindelser at vælge mellem.

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere