Søg efter rejse
Karpathos Rejseguide

Karpathos Rejseguide

Karpathos er en ret lille ø, 50 km til den ene retning og omkring 11 km til den anden.  Her bor kun 5500 mennesker, og 3000 af dem i hovedstaden Pigadia. Her får du sol, fine strande, afslappet stemning og noget som efterhånden kan være en sjældenhed på en græsk ø: ikke så mange tilbud som er 100% rettede overfor turister. Det er da klart at du kan få en souvenir eller to, men dette er noget helt andet end Rhodos eller Kos.

Naturen på Karpathos er flot og der er en del bjerge. Det kan blæse lidt fra tid til anden, men det er oftest kun dejligt når temperaturen sniger sig op over de 30 grader.

PIGADIA

Huvedstaden Pigadia har et hyggeligt centrum med et godt udvalg af butikker, barer, restauranter og tavernaer. der er også nogle diskoteker. En pudsig detalje med Karpathos er at mange spisesteder ejes af folk som kommer til Karpathos om sommeren for at arbejde men om vinteren bor i USA – så du kan sagtens blive betjent af en glad mand med et flot overskæg men med den tykkeste New York-dialekt. En anden god ting med Karpathos og Pigadia er mængden af steder at overnatte: selv om du kommer med færgen midt om natten vil du næsten altid finde et lille hotel eller en lille pension hvor der er plads.

I Pigadia findes et fint havneområde, oplagt for en spadseretur om aftenen. Atmosfæren er rolig, så her slapper du af men alligevel med alle muligheder. På Karpathos er der lige så mange turister fra det græske fastland som folk fra Skandinavien, Tyskland og England.

Til Karpathos fra København

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Til Karpathos fra Billund

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Mere om Karpathos

STRANDE PÅ KARPATHOS

Stranden i Pigadia er mange kilometer lang og består af lige dele grus og sand. Stranden starter allerede fra byens centrum. Ved den lille by Amopi, ca. otte kilometer fra Pigadia, ligger yderligere fire fine strande, to af dem med det fineste sand, og vandet her er formidabelt og perfekt til at snorkle i. Tag lidt brød med – det kan fiskene gode lide! Tag lokalbussen eller snup en taxa hertil. På øens vestkyst finder du flere børnevenlige og gode strande ved f.eks Lefkos og Agios Nikolaos. Karpathos er også yderst velegnet hvis du vil windsurfe – tag ud til stranden Makris Gialos. For dig der vil bruge benene, er der flere udmærkede vandrestier på øen.

OLYMPOS

Karpathos er sådan set delt op i to af det høje bjerg Kali Limni, 1.200 meter m.o.h. Syd for bjerget er det nemt at komme rundt, men nord for er situationen helt anderledes. Vejene er smalle og mange af byerne forholdsvis isolerede. Dette har naturligvis præget kulturen. Det er rejsen værd at tage turen til landsbyen Olympos (nemmest med båd fra Pigadia) som ligger oppe på en klippe. Før der fandtes en vej fra havnen op til byen havde man meget lidt kontakt til resten af verden. Indbyggerne taler en meget gammel græsk dialekt, og selv nu i 2016 er det normalt, at kvinder i byen bruger den traditionelle folkedragt til daglig. Og det er ikke noget man gør for turisternes skyld. En anden pudsig detalje i byen er at det er kvinderne der bestemmer i byen, og den lokale lov siger at det er den ældste pige og ikke dreng der arver huset efter forældrerne.

På Karpathos ved man også hvordan man holder en god fest: et bryllup varer normalt i tre dage, og der er overraskende mange dygtige lokale musikere. På Karpathos kommer du lidt tættere på Grækenland som man forestiller sig det.