Søg efter rejse
Kefalonia Rejseguide

Kefalonia Rejseguide

En afslappet og flot ø med strande, blå bølger og rolig stemning. Kefalonia er den største af de joniske øer og endnu ikke ramt af masseturisme. Kefalonia er en unik ø, oplagt for en romantisk ferie og for at nyde livet.

Denne del af den græske skærgård var længe en del af Italien, og det kan man se i arkitekturen, her er flere farver og en anden stil på husene end hvad man ellers forbinder med græsk arkitektur.  Langs kysten ligger masser af små hyggelige fiskerlandsbyer, og naturen er flot og varieret: oliventræer, grønne dale, bjerge med pinjetræer og små søer – og spændende grotter.

 

Til Kefalonia fra København

Kefalonia     nætter     Se mere
Kefalonia     nætter     Se mere

Mere om Kefalonia

Strandene på Kefalonia er meget fine, måske nogle af de bedste i hele Europa. Her man kan snorkle, bade, dykke eller bare gå en tur i vandkanten. Vandet er klart og fint, og der er masser af liv under overfladen. Myrtos-stranden er den mest kendte strand med sine kalkstensklipper. Myrtos-stranden og stranden Antisamos var med i filmen “Kaptajn Corellis mandolin”.

Kefalonia er en rolig ø, og mange synes øen er meget romantisk. Men i 1953 blev Kefalonia ramt af et jordskælv som raserede store dele af øen. Mange familier blev hårdt ramte og det tog lang tid før livet var tilbage til det normale. Den eneste by som klarede sig nogenlunde var Fiskardo, og omstændighederne gav byen et opsving. I dag er byen en legeplads for folk med mange penge og dyre yachter.

En ting du absolut skal opleve på Kefalonia er Melissani, en underjordisk sø hvor du skal gå gennem en grotte for at komme frem til søen. Din belønning er en næsten magisk oplevelse med lys der spejler sig i vandet og stalaktitter som meget langsomt vokser ned fra loftet i grotten.

Kefalonia er desuden et godt sted at nyde af god mad og drikke: her er mange restauranter og caféer, og det du spiser er ofte lokalt producerede råvarer.

TRANSPORT

Lufthavnen ligger lige ved byen Lassi, og da øen ikke er så stor er det ikke svært at rejse videre fra lufthavnen til dit hotel. Lej gerne en bil, en knallert eller en motorcykel for at komme rundt på øen. Man kan også cykle, men forholdene er ikke optimale.