Søg efter rejse
Koh Samui Rejseguide

Koh Samui Rejseguide

Vil du have en ferie hvor du bor som konger og baroner under dit ophold? Så er Koh Samui i Thailand lige stedet for dig. Her finder du alt fra øde strande, vidunderlige pools, heftigt natteliv, luksushoteller til traditionelle bungalows og til en rigtig god pris. Perfekt for både børn og voksne.

Thailands tredje største ø ligger ca. en times flyvning fra Bangkok i havet mellem Thailand og Cambodia. Øen er 247 kvadratkilometer stor med en befolkning på ca. 50.000 indbyggere. Foruden turisme, er eksport af kokosnødder øen  vigtigste indkomstkilde. Der eksporteres 2 millioner kokosnødder fra Samui hver måned!.

‘Velkommen til paradis’ står der på et stort skilt på vej ud af lufthavnen, som forresten er en attraktions i sig selv. Koh Samui er eksotisk, smukt og anderledes. Helt enkelt et utroligt sted at opholde sig. Øen er fuld af bungalowa og hoteller i alle prisklasser. Du kan vælge at bo i de heftige og intensive områder Chaweng og Lamai eller i det roligere Natien, Big Buddha Beach og Lipa Beach.

SHOPPING

Chaweng og Lamai er de bedste strande på Koh Samui. Det er også de områder som er mest udviklet til turister. Hotellerne ligger på rad og række langs med stranden. Her finder du også det hotteste natteliv, den bedste shopping og de fleste restauranter. I de mange basarer sælges designertøj, mærkevarer og fodboldtrøjer til en så lav pris, at det selvfølgelig ikke kan være ægte.

Mærketøj, sko og tasker er måske ikke ægte, men det er bemærkelsesværdig god kvalitet på varerne. Mange af de kendte mærker har netop deres fabrikker i Thailand og meget af det som sælges på markederne skulle efter sigende blive produceret efter fabrikkens lukketid og af de samme folk som producerer de ægte varer… Husk at prutte om prisen når du handler i én af Chawengs eller Lamais mange basarer. Med et smil og lidt hurtig hovedregning, opnår du hurtigt en anden, og meget bedre pris, end oprindeligt forlangt.

Til Koh Samui fra København

Koh Samui     nætter     Se mere
Koh Samui     nætter     Se mere
Koh Samui     nætter     Se mere

Mere om Koh Samui

Mange vælger også at købe et skræddersyet jakkesæt med hjem fra Thailand. Skrædderne ligger som perler på en snor i både  Chaweng og Lamai. For ca. 1000 kr. får du jakkesæt og skjorter. Dog kan det betale sig at betale lidt ekstra og så få det bedre kvalitet på stoffet. Det tager normalt 3 dage fra du bestiller og får taget mål til du får dit nye tøj. Mange skræddere kommer til hotellet hvor du bor for at finjustere tøjet og leverer det også når det er færdigt.

Du kan også købe kunst og oliemalerier til en billig pris. En stor del af dem er naturligvis kopier af berømte motiver, men det betyder ikke at kvaliteten er dårligere af den grund. Dette kunne være et godt alternativ for dem der ikke har råd til at købe en ægte Roy Lichtenstein for feriebudgettet. her kan du også prutte om prisen, ligesom på markedet eller i det små butikker, men de giver sig ikke lige så let. Dessuden skal du huske på at der ligger mange timers arbejde bagom hvert maleri, og derfor ikke helt så smart at underbyde deres arbejde.

STRANDE OG JETSKIING

Den lavvandede og smukke strand ud for Chaweng er perfekt for børn. Varmt vand, fint sand og små bølger, gør det til et paradis for børn. Lamai Beach er også en vidunderlig strand, men egner sig nok bedre for gode svømmere, da det bliver ganske dybt lige udenfor stranden. Når du er på strandenkan du også leje en vandscooter. For ca. 100 kr. får du omkring 20 minutter. Men inden du hopper på dette fartmonster bør du være opmærksom på at har du prøvet det én gang – er du hooked! Det føles fuldstændig som at være med i introen til 80’er tv-serien Miami Vice, – du høre musikken i ørerne så snart du trykker på startknappen.

SPA-BEHANDLINGER

Mange sælgere ved stranden tilbyder alt fra is, varm eller kold mad, drikkevarer, film, tøj og smykker, hvilket man oplever mest ved Lamai Beach. Der findes også mange som tilbyder dig en pedicure og forskellige typer af massage på stranden. Hvis du vælger dette skal du forhandle om prisen på forhånd og inden de begynder behandlingen, eller kan du forberede dig på en overraskelse. Måske er det en idé at benytte ét af de mange tilbud der er på hotellerne. Priserne er oftest lidt højere, men kvaliteten på de forskellige behandlinger er også de ekstra penge værd!

Ligesom i resten af Thailand er alle folk på Koh Samui meget imødekommende og venlige. Servicen er i top overalt og alle har let til smil. Hvis du bare opfører dig på samme måde og tager det meste med et smil, løser de fleste uventede situationer sig meget bedre og af sig selv. Børn i sær bliver mødt med stor opmærksomhed og velvilje. Der findes stort set ingen kriminalitet.

Det Thailandske køkken er blevet meget populært her hos os i vesten og du vil komme til at opleve et fantastisk madmekka her på øen. Mange steder serveres der en buffet hvor du kan spise så meget du vil for omkring 60 – 70 kr. Øl, sodavand og mineralvand er billligt mens vin har nogenlunde samme prisniveau som hjemme.

MOSQUITTOS? MHH, lidt måske…

Der er også en lidt bagside ved dette paradis… Ved mørkets komme kommer og myggene… De er mange, ivrige og de er sultne. Myggespray er et must, selvom du stadig kan opleve utroligt mange myggestik alligevel. Det bedste råd til at undgå myggene er ved at smøre sig med tigerbalsam. Det holder myggenen borte og lindrer stikkende. Undgå parfume om aftenen, det lokker myggene til dig. Og i øvrigt også fluer, og andre insekter tiltrækkes af stærke farver.. Så hvis det er muligt, lad det meget farvestrålende tøj blive hjemme.

Trafikken på Koh Samui er noget helt for sig selv. Den er helt enkelt livsfarlig. Det er både billigt og nemt at leje en scooter eller bil på øen, men venstretrafik, høj fart og dårlige vejeindebærer at du skal være yderst forsigtig. Der sker flere trafikulykker på øen hver dag og ofte er turister indblandet.

Ting du bør opleve eller foretage dig på Koh Samui:
1. Spise en thailandsk buffét.
2. Snorkle
3. Shoppe i alle basarerne i Chaweng
4. Spis et lækkert måltid mad på The Cliff i solnedgangen
5. Gå på et lækkert spa
6. Køre på vandscooter/jetski
7. Lej en scooter eller bil (men vær forsigtig!) og kør til de ubefolkede strande

8. Bade, bade, bade