Søg efter rejse
Kom med til Cote d' Azur - Den Franske Riviera!

Kom med til Cote d' Azur - Den Franske Riviera!

Det er den smukke lille storby Nice, som for de fleste er udgangspunktet for ferien i det sydfrandske. Herfra er det nemt at opleve både Frankrig, Monaco og hvorfor ikke lidt af Italien på ferien! Kom med til en af verdens mest populære ferieregioner!

Byerne på den franske riviera dufter af luksus, champagne og glamour. Antibes, Cannes, St Tropez og St. Maxime er byer, hvor der bruges mange penge, champagne er noget man drikker til frokost og en yacht, det er noget man bare har.  Men bare rolig: også uden en tyk tegnedreng, kan du holde ferie i denne del af Sydfrankrig!

De fleste vælger at flyve til Nice. Udvalget af fly er stort, priserne rimelige og det er nemt at tage videre fra Nice til andre dele af området.  Eller hvorfor ikke blive i Nice i et par dage?

 

Nice, Promenade des Anglais

Nice

Nice er det perfekte udgangspunkt at starte med. Byen ligger overraskende tæt på lufthaven, og det går ikke lang tid, før du ser den berømte strandpromenade Promenade des Anglais  (syv kilometer lang) og Middelhavet. I det der hedder Vieux Nice (gamle Nice)  finder du masser af hyggelige butikker, caféer og restauranter. Generelt spiser du godt i Nice, her findes alt fra gourmetrestauranter til fast food. Shopping? Tag til Avenue Jean Mèdicin. Her ligger store varehuse og små spøjse butikker. Husk vi er i Frankrig, så udvalget af tøj, sko og tasker er stort – specielt til kvinder. Kosmetik er lidt billigere end i Danmark. 

Hvis du rejser med børn, skal der ærligt siges, at byen ikke tilbyder nogle særlige faciliteter. Men ikke så langt herfra, i Antibes, ligger et superflot akvarium, og der er og badelande og vandparker at finde ikke så langt fra Nice. Nemt at komme til med bil. 

Antibes har i øvrigt en herlig atmosfære med en charmerende gammel bydel, og en marina med pænt dyre både at kigge på!

Cannes, utsikt fra La Croisette

Eksklusive Cannes

Cannes er nok mest kendt for sin årlige filmfestival i maj. Der er mange voldsomt dyre butikker i byen, men lidt bag kulissen møder du et helt andet Cannes, hvor tempoet er roligt og stemningen 100% fransk. Stranden ligger midt i byen, og nede ved vandet ligger mange fine caféer og restauranter. Hvis din frokost eller middag må koste lidt ekstra, har Cannes flere restauranter med Guide Michelin-stjerner.

Flotte strender i St Tropez området

Strande

Strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice er jo verdenskendt, men selve stranden er ikke noget særligt. Den består af småsten, det bliver hurtigt dybt og der kan være store bølger. Ikke børnevenligt overhoved.

Tag hellere børnene med til de fine strande Passable og Paloma ved Cap Ferrat. Godt nok er der også her småsten, men forholdene er mere børnevenlige. Hvis du foretrækker sandstrande, tag f.eks til Villefranche, Antibes, Juan les Pins eller Cannes.

Fra Cannes anbefaler vi en bådtur ud til øene Île Sainte-Marguerite og Île Saint Honorat. De har fine strande og vandet er rent og klart. På Île Saint Honorat ligger et kloster. Munkene producerer både vin og andre ting som serveres på øens eneste restaurant, La Tonnelle.

En af de smukkeste strande på den Franske Riviera er Mala. Den finder du ved Cap d’Ail syd for Monaco. Men du skal komme meget tidligt for at finde en parkeringsplads. Tips: parker et stykke fra, og tag en taxi det sidste stykke vej.

Fascinerende Monaco

Monaco

En lille time med bil eller tog fra Nice ligger grænsen til Italien, så du kan sagtens få begge lande med på ferien. Lige før grænsen ligger din fine lille by Menton, og undervejs skal gøre stop i Monaco, det lillebitte land, hvor prisen for en ganske almindelig 2-værelses lejlighed på 50 kvadratmeter sagtens kan være 15 millioner kronor. Men kig forbi casinoet, undervandsmuseet, den botaniske have og bemærk, hvor mange Rolls Royce, Bentley og andre luksusbiler du ser i bybilledet. Parkering i Monaco er ikke nemt, tag gerne toget. 

Flybilletter til Nice
Hotel i Nice…
Hotel i Cannes…
Hotel i Monaco…
Hotel i Antibes…
Hotel i St Tropez…
Hotel i Juan les Pins…

Hotel i Villefranche…