Søg efter rejse
Kristiansand Rejseguide

Kristiansand Rejseguide

“Sørlandet” hedder den del af det sydlige Norge, hvor Kristiansand ligger. Flere og flere turister opdager regionen, både skandinaviske men også en hel del der kommer langvejs fra for at opleve denne smukke del af Norge. Her er der camping, fiske, koncerter, festivaler og for at være Norge overraskende varmt og solrigt fra forår til langt ind i efteråret.

En af de gode strande ved Kristiansand er f.eks Bystranda, som er meget børnevenlig og har fine solterrasser. Denne populære strand ligger ved byens svømmehal, i den østlige del af havnen, hvor der også er en opvarmet swimmingpool.

Tæt på Kristiansand ligger Sogne, og også her er der nogle strande der skal nævnes: Årosstranden, Høllestranden, Torv Stranden, Langenes og Helleviga. Vi skal også nævne Hamrestranden, der har fået det eftertragtede Blå Flag.

Til Kristiansand fra København

Kristiansand     nætter     Se mere
Kristiansand     nætter     Se mere

Til Kristiansand fra Billund

Kristiansand     nætter     Se mere
Kristiansand     nætter     Se mere

Mere om Kristiansand

Området Baneheia

Her finder du fine gangstier, løbespor, hyggelige promenadestrøg, muligheder for at bade, man kan fiske, der er fugle og en masse smådyr i området. Et yderst populært sted i Kristiansand. Baneheia ligger lige ved siden af Kvadraturen, byens store shoppingcenter, så det er nemt at komme hertil.

Parker i Kristiansand

Kristiansand bliver ofte kaldt for Norges mest blomstrende by, og der er noget om snakken. Her er over 20.000 beplantninger med skønne blomster og buske. Kig gerne forbi Wergelandsparken, hvor mange kommer for at drikke en kop kaffe eller for at læse en bog blandt parkens 8500 blomster. I parken er der også en “Børnenes egen plantage” lavet af byens mindste.

Otterdal Park: Nyd de flotte springvand og parkens stauer. Her er der også en lille havn.

Myren gård med Rhododendronparken: Denne park er en oplevelse for alle, der elsker rhododendron. Man kan besøge parken både fra landsiden og fra vandet af. Gratis guidede ture hver mandag fra midten af juni til midten af august.