Søg efter rejse
La Palma – øen for dig som vil opleve noget nyt

La Palma – øen for dig som vil opleve noget nyt

Når du har været de fleste steder på Gran Canaria, og kender Tenerife som din egen lomme – ja så skal du måske opdage noget nyt? La Palma er ikke større end Bornholm, men her får du både høje bjerge, dybe raviner, vulkaner, lavastrande  – og verdens måske flotteste stjernehimmel.

Det er ikke uden anledning, at La Palma ofte kaldes for “La Isla Bonita” – den smukke ø. Den er ikke større end sådan ca 40 gange 20 kilometer, og ligger vest for Tenerife. La Palma er en forholdsvis grøn ø, med masser af palmer og grønne buske, og her vokser også masser af frugt: bananer, vindruer, papaya og avocado.

Vulkaner og stjernehimmel

Midt på øen ligger nationalparken Caldera de Taburiente med et av verdens største vulkankratere, og her på en af La Palmas højeste bjerge ligger det astronomiske observatorie, Observatorio de Roque de los Muchachos. Himmelen over La Palma er noget helt særligt – den lokale lov regulerer strengt, hvordan man må lyse ting op om aftenen. Resultatet bliver den smukkeste stjernehimmel om aftenen og natten, og stjerneinteresserede og hobbyastronomer kommer til La Palma for at opleve netop dette.

På La Palma får du også perfekte forhold hvis du vil ud at gå en tur i det smukke landskab. Der er totalt over 1.000 kilometer vandrestier at opdage, og en af de mest kendte tager dig helt til tops af øens højeste bjerg Roque de los Muchachos, 2.426 meter over havet. Efter den tur har du i hvert fald fortjent noget godt at spise og en kold øl!

Los Cancajos

Feriebyen Los Cancajos ligger ved en sort lavastrand, som er blevet tildelt det blå flag grundet det rene badevand.  Nede ved stranden er der en strandpromenade med nogle hyggelige barer og tapasrestauranter. En fordel ved at holde ferie i Los Cancajos, er at du kan kombinere den rolige landsbystemning med en udflugt eller to til hovedstaden Santa Cruz. Den ligger nemlig kun nogle få kilometer væk og kan nemt rejses til med bil, bus eller cykel.

Santa Cruz

Charmerande Santa Cruz de la Palma er hovedstaden på La Palma. Byen er præget af smukke huse fra 1500-tallet med altaner i træ, hyggelige små torve og stræder og en del historiske seværdigheder. Mange synes, at Santa Cruz er den smukkeste by overhoved på de Kanariske Øer.

Los Llanos de Aridane

Ligger på vestkysten og er La Palmas travleste by med omtrent 20.000 indbyggere. Byen ligger et stykke fra kysten, og er en af de “naturlige” indfaldsveje til nationalparken Calderea de Taburiente.

Puerto Naos

Denne lille ferieby på den sydlige østkyst er en hyggelig og afslappet ferieby med La Palmas længste lavastrand. Langs strandpromenaden finder du et lille udvalg af barer, butikker og restauranter. Byen er i øvrigt et perfekt sted at se og nyde de flotte solnedgange, som La Palma er kendt for. Hvis du er til aktiv ferie, er her masser af muligheder. Guidede ture, man kan leje cykel, der er bådture, paragliding, snorkling og andre aktiviteter.

Tilbud til La Palma

    nætter     Se mere