Søg efter rejse
Lær’ af de professionelle – sådan bliver familieferien sjov for alle

Lær’ af de professionelle – sådan bliver familieferien sjov for alle

At rejse med børn kan være en udfordring. Heldigvis findes der gode tips og grundregler til børnefamilier. Nogle af de bedste tips får du selvfølgelig fra andre forældre, og her har vi samlet nogle af dem:

“Noget af det vigtigste at huske på er, at børn kan være med overalt”, fortæller rejseekspert Inga Regnhild Holst fra det norske website Bortebest.no. “Verden ligger åben for dig og familien, når I sammen skal vælge, hvor I skal rejse på eventyr til sommer”. “Husk at der både findes apoteker og at man altid kan få fat i en læge på de fleste destinationer, så du behøver ikke at bekymre dig. Men man bør dog undgå de længste flyrejser, hvis børnene er meget små”.

Hav altid noget mad med

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at øge trivslen, er ganske enkelt at undgå, at problemer opstår. Dette gælder ligeså meget voksne, som børn. Du kommer langt med en energibar, et æble eller en banan når blodsukkeret er i bund. Denne lille snack gør at dit barn eller du selv undgår at blive irriteret og sur, når I skal finde frem til nye steder.

Pakning

En professionel rejsetaske indeholder alt, du behøver for at klare børnenes behov i mødet med den store verden udenfor hjemmet og de vante omgivelser. Listen kan være rigtig lang, men bør i hvert fald indeholde ting som vådservietter, ekstra bleer, håndsprit til hænderne, små kiks eller noget andet enkelt at spise som tåler varme, bøger/tegneserier og selvfølgelig en lille førstehjælpskasse med plaster. Et godt pakketip er at samle flere små poser i en stor sæk og taske. På den måde slipper du for at lede hele rejsetasken igennem efter en lille ting, for så ved du, at den er i en af de mindre poser. Du behøver ikke at overdrive pakningen:

“Husk at der findes apoteker stort set overalt, selv I Amazonas. Det mest praktiske at have ved hånden er febernedsættende og/eller smertestillende håndkøbsmedicin, plaster, myggespray og en decinficerende spray. Skal du flyve langt kan det også være godt med øjendråber, som modvirker den tørre luft i flyet”, fortæller Holst.

De små

De fleste turistattraktioner har i dag stort set alt det, du skal bruge tilgængeligt i enten en butik eller et apotek. Du kan derfor spare dig selv for en del besvær, ved kun at pakke til de mindste. Bleer, cremer, vådservietter, sutter, legetøj, grød oget krus – alt som skal bruges til daglig. Der bliver uundgåeligt mere bagage, men så slipper du for at bruge ferietiden på at rende rundt i butikker.

“Børn synes ofte at tidsforskelle og for meget varme er generende, og man bør altid undgå de risikable zoner for alvorlige sygdomme på rejsemålet. Er der for eksempel risiko for kolera, som vi har set på Cuba på et tidspunkt, bør man fravælge det, hvis man kan. Jeg vil heller ikke tage mit barn med til steder, hvor der er risiko for malaria. Sørg også for at barnet har de nødvendige vaccinationer på plads”, fortæller Holst.

Familie nyter varme dager i havet! Familien nyder skønne dage sammen!

Drik vand

Dette gælder både for børn og voksne. Har far hovedpine når børnene vil ud at snorkle, bliver alle kede af det. Indtag helst vand regelmæssigt hele dagen for at undgå dehydrering og hovedpine.

Husk solfaktor

For de mindste er der kun én ting der dur: Faktor 50 fra top til tå. En heldækkende badedragt eller en UV-dragt i hurtigtørrende stof er også et fint supplement. De fleste strandboder sælger disse, kvaliteten og udseendet har ikke den store betydning, så længe du har et tøjlag på huden.

Husk iPad

Dette er ikke ment som en spøg eller en ansvarsfraskrivelse, men faktum er, at en iPad virkelig kan redde dagen. Dette gælder specielt på lange rejser, når der er dårlig vejr og i perioder med ventetid.

Vogn eller bæresele

Her er valget enkelt: Er du ikke vant til at bruge bæresele i længere perioder til daglig, bør du lade den være derhjemme. Ondt i ryggen gør ikke ferien bedre, og de fleste barnevogne tackler både brosten og sand uden problemer.

Restauranter og caféer

Børn er ingen hindring for at kunne spise på en restaurant, men husk at det kan være klogt at undgå at rykke for meget rundt på spisetidspunkterne, i hvert fald med små børn. At vente en halv time på maden kan være ubehageligt for børn, der allerede er skrupsultne. De fleste restauranter har en høj stol tilgængelig, men spørg før I bestemmer jer for at spise på netop den restaurant hvis en høj stol er nødvendig for at kunne spise sammen.  Tag gerne nogle små ting man kan lege med, men helst uden lyd. Er børnene store nok kan en iPad eller en smartphone med spil eller video redde aftenen, hvis tjeneren er langsom. Husk i dette tilfælde at medbringe høretelefoner til barnet, så du undgår at genere andre med lyden af Brandmand Sam. Husk på, at mange børn kan være skeptiske over for nye smagsoplevelser, især kan den mad som voksne synes er “spændende” opleves som noget uspiseligt for børn. Undgå problemer ved at lade børnene vælge eller vælg den kedelige men sikre løsning: noget fra børnemenukortet.

“Rejser du udenfor Europa skal du sikre dig, at maden tilberedes korrekt og undgå isterninger. I Europa går det meste godt, men nogle børn har følsomme maver”, fortæller Holst.

Køresyge

Nogle børn får kvalme i bilen, i toget eller i et andet transportmiddel. Dette skyldes uoverensstemmelse mellem informationen fra øjnene og balancenerven, og opstår ofte hvis børnene leger med legetøj, læser en bog eller leger med iPaden, mens de er i bevægelse. Det løses bedst med frisk luft og en vinduesplads, hvor barnet kan fokusere på miljøet eller horisonten.

Glem ikke “voksentid” sammen

Husk at også sætte tid af til de voksne! I sidste ende vil børnene også få en sjovere ferie, hvis både mor og far er glade. I praksis betyder det, at du har brug for lidt tid til dig selv. Enten ved at være sammen på altenen efter børnene har lagt sig eller hver for sig i spa eller ved at løbe en tur om morgenen.

Vælg et børne- og familievenligt sted

Det virker ikke særlig tiltrækkende, når du sidder derhjemme og drømmer om fjerne himmelstrøg, men når du ankommer med hele banden, vil du være lykkelig over, at stedet du har valgt, er tilrettelagt for børn.

Thailand er blevet vældig populært. Det er varmt og godt, børnene bliver taget godt imod, folk er venlige og der findes mange gode badestrande. Mallorca er også fint, selv om mange mener, det er en smule overrendt. Det passer ikke. Der er god mad, fantastiske bademuligheder og er et rigtigt godt sted at rejse hen med børn”, fortæller Holst.

Familien leker og tuller på stranden En god dag på stranden!

Husk at de bedste rejsetilbud for børnefamilier oftest er pakkerejser, hvor alt er inkluderet. Før du rejser kan det være en god ide at sammenligne priser, og det kan være klogt at tjekke på afbudsrejser.dk for at se de opdaterede tilbud fra de store leverandører.

Kilder: Reismedbarn, Bortebest, VG, VGdebatt, Klikk.no

Rejsetilbud fra København

Sydpå     nætter     Se mere
Sydpå     nætter     Se mere
Sydpå     nætter     Se mere

Rejsetilbud fra Billund

Sydpå     nætter     Se mere
Sydpå     nætter     Se mere
Sydpå     nætter     Se mere

Rejsetilbud fra Aalborg

Sydpå     nætter     Se mere
Sydpå     nætter     Se mere
Sydpå     nætter     Se mere

Rejsetilbud fra Hamborg

Sydpå     nætter     Se mere
Sydpå     nætter     Se mere
Sydpå     nætter     Se mere