Søg efter rejse
London Rejseguide

London Rejseguide

London er en af Europas ældste byer, og her findes alt, hvad hjertet kan begære. London er Sherlock Holmes, afternoon tea, popmusik, musicals, jordbær med fløde og en pint of bitter – og alt andet. Med sine 8 millioner indbyggere er dette Europas største by og nok Europas hovedstad. Byen har mange folk som lever af mode, musik, design og kunst, og ikke mindst en gigantisk banksektor. Byen er også i sandhed multikulturel – her findes folk fra alle lande i verden.

“Hvis du er træt af London, er du træt af livet” skrev forfatteren Samuel Johnson for 250 år siden, og allerede den gang var det rigtigt. Mange har besøgt byen mange gange, men finder alligevel hver gang noget nyt at opdage.

 

Til London fra København

London     nætter     Se mere
London     nætter     Se mere

Til London fra Aalborg

London     nætter     Se mere
London     nætter     Se mere

Mere om London

DETTE KAN DU OPLEVE I LONDON

I London ligger jo The Tower, et citadel hvor dele af byens grumme og voldelige historie kan fornemmes og opleves. Tæt på ligger Big Ben, og parlamentet i Westminster, hvor man har diskuteret politik siden 1250. Westminister er verdens næst ældste lovgivende forsamling, den ældste er Altinget på Island.  Hver morgen kan man se “the changing of the guards” ved dronningens slot Buckingham Palace, eller sige hej til Lord Nelson og alle duer ved Trafalgar Square. Tip; selv om det kan føles lidt banalt, er en dagsbillet til en “hop-on hop-off” bus en god idé, specielt hvis du kun har et par dage og vil se de største seværdigheder i et hug.

KUNST OG KULTUR I LONDON

Ikke det mindste støvet: British Museum har en af klodens mest imponerende samlinger af kunst, og specielt den egyptiske afdeling er fantastisk. I maj 2000 åbnede Tate Gallery en ny afdeling med moderne kunst i en ombygget fjernvarmecentral syd for Themsen – og det blev en kæmpe attraktion. Besøg gerne! Nok mest for børn eller barnlige sjæle er Madam Tusseauds, med alt fra Winston Churchill til David Beckham i naturlig størrelse.

Sigmund Freud boede længe i London, så der er også et museum med hans navn. London Zoo skal du besøge hvis du vil se flotte sommerfugle! Denne afdeling er fantastisk – en græsplæne med et lille skilt, hvor der bare står “Butterflies” – “Sommerfugle”. Og dem er der mange af! Man kan også besøge Shakespeare-teatret,  The Globe eller måske planetariet, eller…muligheder er der mange af.

SWINGING LONDON

Hvis du mere er til at opleve den moderne by, hvad med en flyvetur i London Eye? 135 meter op kommer du, og ser hele byen fra oven. Ved Kings Road er der shopping og mode, kig forbi varehuset Harrods eller de andre indkøbstemplerne ved Oxford Street. Gå en tur i Notting Hill, spis retter fra hele verden i Soho, snup en pint eller to nede på den lokale pub, se en musical, gå på loppis…

BILLIG AT REJSE TIL, DYR AT LEVE I

London er generelt en forholdsvis dyr by at være turist i. Dog er metroen forholdsvis billig, og meget effektiv. Sent om aftenen vælger de fleste, at tage en taxa hjem til hotellet, det er også en hyggelig del af rejsen til London!