Søg efter rejse
Mallorcas dejlige lillesøster Menorca

Mallorcas dejlige lillesøster Menorca

Menorca har længe været lidt af en hemmelighed for mange danske charterrejsende, hvor storesøsteren Mallorca har tiltrukket hundredetusindevis af rejsende. Og det betyder, at du her får det samme dejlige vand, skønne gastronomi og pragtfulde klima.

Men tempoet er lidt lavere, trafikken mindre intens og vi synes nok også, at man ofte får mere for pengene. Opdag Menorca!

Turkise bugter og små vandrestier. Og god ost!

På Menorca finder du mange små badevige med finkornet, gyldengult sand. Vandet er klart og egner sig fint til dykning eller snorkling. Menorca er en lille ferieperle, som passer til alle, der vil nyde den smukke natur og de fine badestrande.

Vil man have en aktiv ferie, har Menorca mange aktiviteter at vælge mellem. Man kan bl.a. leje cykel eller vandre på nogle af de smukke stier, som oprindeligt er gamle gedestier. Stierne er offentlige, og du skal ikke snyde dig for at vandre på vestsiden mens solen stille forsvinder ned i det gyldne hav…ganske magisk.

Mange vælger også at holde picknick med en kurv med den lokale vin, brød og Menorcas gode ost. Mulighederne for forlystelser på Menorca er begrænset. Afstanden fra lufthavnen i Mahón til Cala Galdana er ca. 30 km. Det er smart at leje bil, men man kan også klare sig ganske udmærket med offentlig transport, hvis man ikke har alt for travlt!

De tilbud du ser forneden er de bedste vi har fundet. Klik dig videre for at søge på din perfekte afrejsedag og fra den lufthavn du ønsker. Der er afgang hver uge hele sommeren og et godt stykke ind i efteråret. Der er afgang både fra Billund og Kastrup.

1 eller 2 uger på Menorca? Hvor mange stjerner ønsker du?

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Ting du kan opleve – og lidt om vejret

Når du vil opleve lidt, er der masser af ting at tage sig til på denne dejlige ø. Mange vælger at se Menorca fra vandsiden, hvor man oftest sejler fra havnen i Ciutadella. Undervejs stopper man ved fine strande, en af de bedste hedder Son Saura. Son Saura kan man kun komme til med båd eller via en lille sti, så her er god plads. Obligatoriske must-sees fra vandsiden er også Cala Turqueta og Cala Macarella. Dejlige strande!

Der laves en lokal gin på Menorca, Xoriguer Mahon, og man kan besøge fabrikken i hovedstaden Mahó. Det samme gælder for øens berømte ost, Sant Patrici, hvor man også producerer en liflig lokal vin. Når vi nu er ved det kulinariske, synes vi du skal teste “Caldereta de Langosta”, som er en hummergryde, og nogle siger, den smager allerbedst i byen Fornells.

Temperaturer

Allerede i april ligger den gennemsnitlige temperatur om dagen på lige knap 20 grader, og om natten ved de 10-12 grader. I juli og august er det varmt med over 30 grader om dagen, og i efteråret er der lunt langt frem i oktober med temperaturer op til de 25 grader. Regn falder meget sjældent i sommerperioden, og vandet holder over 20 grader helt frem til september.