Søg efter rejse
Mamaia Rejseguide

Mamaia Rejseguide

Drømmer du om det søde liv som konger og baroner sydpå en uge eller to i sommer? Ved Sortehavets riviera kan dine drømme blive virkelighed. Efter en omfattende renovering fremstår Mamaia i dag som et moderne resort – en destination på niveau med mere kendte steder ved Middelhavet. Prisniveauet er Europas laveste og her får du virkelig meget for pengene!

Skandinaviske rejsearrangører tog med god grund Mamaia ud af deres rejsekataloger i 1990’erne. Stedet var gråt og trist og grunden til at turisterne blev væk. Selvom der stadig mangler en del modernisering, har de seneste 15 års store anstrengelser virkelig belønnet sig. Soldyrkere fra hele Europa er nu blevet bevidste om billige, men gode rejser til rejser til Rumænien, og flere og flere vil fremover komme hjem med gode ferieminder herfra.

Tæt pakket.

Mamaia er en lang halvø af sand med Sortehavet på den ene side og indsøen Lake Siutghiol på den anden side. Stranden begynder i Constanta by og strækker sig uafbrudt 7 km nord på. En bilfri strandpromenade med importerede palmer fra Afrika, står langs hele stranden og her findes et stort udbud af restauranter og små boder der sælger alt du har brug for på din ferie. Barer og caféer ligger tæt op ad hinanden og konkurere om at spille højest musik døgnet rundt. Stranden er ren og lavvandet, med badevand der af og til kan indeholde grønne men ufarlige alger. Synes du ikke om dette kan du altid ty til poolområderne.

Rejs til Mamaia fra København

Mamaia     nætter     Se mere
Mamaia     nætter     Se mere

Rejs til Mamaia fra Billund

Mamaia     nætter     Se mere
Mamaia     nætter     Se mere

Rejs til Mamaia fra Aalborg

Mamaia     nætter     Se mere
Mamaia     nætter     Se mere

Mere om Mamaia

Privatejede hoteller

Mange af hotellerne ejes og drives af privatpersoner, og de har nu fået en tiltrængt ansigtsløfning. Vi valgte Hotel Junona der blev renoveret i 2014. Værelserne holder rigtig god skandinavisk standard med alle faciliteter. God morgenmad, højt serviceniveau og blot 10 meter fra stranden. Booker du et værelse med havudsigt, får du udover havet altså også noget højt støjniveau fra musikken ved strandbarerne i nærheden. Servicemedarbejderne er meget høflige og hjælpsomme. I tre hektiske sommermåneder arbejder de døgnet rundt!

Billigt og godt

Måltiderne er velsmagende, lokale og internationale retter til meget lave priser. Hvis du absolut insisterer, kan du også finde både græske, kinesiske, franske og italienske restauranter. Den lokale øl, Ursus, er lys og god og koster nærmest ingenting. Den lokale vin, Murfatlar, kan fås som både rød- og hvidvin, og den vil hurtigt blive din favorit – også på grund af prisen… Terasa Dia nedenfor Hotel Junona er et hyggeligt frokoststed mens restaurant Bueno lige bagved er af høj standard både på mad og service.

Mamaia

Den lavvandede strand og gågaden gør Mamaia til et ferieparadis for familier. Badevagter holder nøje øje med de badende. Sikkerhedsfolk og politiet patruljere regelmæssigt, og vi så eller oplevede ingen ubehageligheder eller påtrængende sælgere på stranden

Højdepunket var da vi besøgte vandlandet Aqua Magic ved Perla Shopping Center i det sydlige Mamaia. – Utrolig dyrt, sagde taxachaufføren mente entréen, ca. 50 kr. Dette rækker til mad i fire dage for hele min familie, fortsatte han. Og vi forstår kontrasten og giver lidt ekstra drikkepenge.

Aqua Magic er et helt nyt og moderne anlæg med rutchebaner og alle mulige vandaktiviteter, underholdning, restauranter og solstole. Her kan man let bruge en hel dag uden at børnene keder sig et øjeblik, og de voksne kan sidde i baren nede i poolen.

Prøv desuden en tur i den nye gondol, Telegondola – der tager dig gennem luften fra Casino i Mamaia og næsten hele vejen ind til byen Constanta.

De unges Mamaia

Langs med havet ligger der et lang række udendørs diskoteker, der efter mørkets frembrud hæver musikken endnu mere helt frem til solopgang. Her mødes unge mennesker fra hele Europa til fest og farver.

Ellers tilbydes der volleyboll og basket, bananbåde, vandscootere, faldskærmsflyvning, windsurfing og udendørs biograf. Shows og koncerter af alle mulige slags og endda indendørs klubber med striptease for dem der skulle have interesserede i det.

Det egentlige Rumænien

Det er ikke mange fastboende indbyggere i Mamaia. Tag én af minibusserne eller taxaer (husk at aftale prisen på forhånd) til byen Constanta nogle minutter derfra. Her kan man opleve en anden virkelighed med en blandning af moderne indkøbscentrum og barskt hverdagsliv. Fattigdom og tiggeri er almindeligt her, så vær opmærksom på dine værdigenstande når du bevæger dig udenfor Mamaia.

“Simply Surprising” er turist-Rumæniens nye slogan. Rejs med åbent sind og forvent ikke at dit besøg bliver endnu en kopi af din seneste rejse til de Canariske Ører.