Søg efter rejse
Marmaris Rejseguide

Marmaris Rejseguide

Marmaris er kendt for tre ting: Tyrkiets største lystbådehavn med op til 10.000 både i området om sommeren, den smukke natur inde i Marmaris-bugten med bløde bakker og klart, blåt hav og så den omfattende turisme – nogle synes der er lidt for mange turister. Staden har ca. 20.000 indbyggere.

Her kan du vælge mellem ca. 500 restauranter og mindst 400 barer, caféer og klubber… og kast dig ind blandt de mange mannesker i de trange basarer.

Marmaris en gammel by, der blev grundlagt omkring 3.500 år f.Kr. og hed engang Psykos. Men der er ingen spor tilbage fra den tid. Istedet findes der flere bygninger fra den ottomanske periode da den “nye” by opstod, inklusiv borgen der blev bygget omkring 1523 af Süleyman den Store. Süleyman var dog ikke tilfreds med designet og udtrykte sin vrede med ordene “Mirari as” – “Hæng arkitekten”, – det blev senere til byens navn Marmaris.

Til Marmaris fra København

Marmaris     nætter     Se mere
Marmaris     nætter     Se mere

Til Marmaris fra Billund

Marmaris     nætter     Se mere
Marmaris     nætter     Se mere

Mere om Marmaris

DEN GAMLE BY

Borgen ligger på en odde og i øst og bagved ligger marinaen og den gamle by. Den gamle by har smalle stræder med et mylder af basarer hvor du kan købe alt fra duftende krydderier til t-shirts og guldsmykker. I området er der også et utal af restauranter “lokantas”, som tyrkerne selv siger, her får du rigtig god mad til gode priser. Det er også her du finder en masse barer og natklubber der er stort set er åbne hele døgnet rundt. Nattelivet i Marmaris er meget livligt.

STRANDEN

Vest for borger begynder den lange strandpromenade og stranden hvor mange af hotellerne ligger. Den strækker sig ca. 7 km mod Icmeler. Marmaris strand er relativ smal og består af grus, sten og sand og er ikke lige så stor som den sandede strand i Icmeler. Til gengæld har den et utroligt udbud af aktiviteter, inklusive parasailing, her ser du Marmaris fra oven! Langs med strandpromenaden ligger restauranter, barer og klubber side om side. Hvis du vil dase på strande med finere sand kan du tage en lille båd fra havnen Turunc eller Kumlubüyök. En bådtur langs den smukke kyst kan også anbefales bare for oplevelsens skyld.

SEVÆRDIGHEDER

Marmaris er en god base hvis man vil til det berømte udflugtsmål Pamukkale (“bomuldsborgene”, et område med specielle, kridhvide kalkstensformationer) og Efesos (en af antikkens store byer, idag en arkæologisk udgravning). Borgen i Marmaris indeholder også et museum med arkæologiske og etnografiske fund der bestemt er værd at opleve. I Dalyan, 22 km væk, kan du bade i ler og se “turtle beach” (her kan du se skildpadder); en af de få pladser i Middelhavet hvor skildpadderne kommer for at lægge sine æg.

Turismen i Marmaris er stor og derfor er også infrastrukturen i byen god. Dog har byen formået at beholde et vist tyrkisk touch og stemning og er et populært feriemål de fleste kan lide – men alligevel ikke hvis du er til mere stille og rolige ferier.