Søg efter rejse
Meget ferie for pengene

Meget ferie for pengene

Du vil være sikker på sol til sommer, men til en god pris?

Forex Bank er lige kommet med sit årlige Solindeks, som er en samlet vurdering af hvor mange soltimer du kan regne med til sommer på en destination, sammenlignet med både hvad det koster at rejse hertil og hvad prisen er på mad, drikke og andet en turist ofte spenderer penge på. Resultatet bliver et indeks, og listen for 2019 indeholder nogle forholdsvis nye feriesteder og nogle gamle kendinge. Alt er udregnet ved at du er ude at rejse i en uge, skal siges.

1. Saranda, Albanien – indeks 50

Her kan du regne med 97 soltimer pr. uge, og det til en pris på 18 kr. i timen. Albanien er et billigt land at holde ferie i, og flere og flere får øjnene op for denne nye, spændende destination.

2. Varna, Bulgarien – indeks 51

Også her mange soltimer (94) og til den samme gennemsnitlige pris som i Saranda, 18 kr. Bulgarien har mange gode feriedestinationer, hvor de unge ofte vælger Sunny Beach. Men der er også mere fredelige feriesteder 😉

3. Ny! Sousse, Tunesien -indeks 55

Tunesien er igen blevet en charterdestination fra Danmark. Du kan rejse til Sousse med bl.a. Detur, som skriver  sådan om byen «Historisk og moderne by, der er fuld af liv og har en lækker sandstrand ud til Middelhavet». Måske årets sommerferie? 96 soltimer til 20 kr. pr. time.

4. Agadir, Marokko – indeks 65

Agadir er vel egentlig mest en vinterdestination for os danskere, men naturligvis kan man også rejse hertil om sommeren.  Du kan regne med temperaturer mellem 25 og 30 grader. Og lave priser! 95 soltimer pr. uge til 24 kr. pr. time.

5.  Budva, Montenegro – indeks 74

Spændende Montenegro bliver mere og mere populært. En af de arrangører som laver rejser hertil er TUI, og man skriver på sit website: «Budva er Montenegros livligste sol- og baderejsemål, med fine strande og mere at vælge imellem end de fleste forventer sig». 97 soltimer pr. uge til 26 kr. pr. time.

Listen fortsætter med destinationer som Palermo på Sicilien, Antalya i Tyrkiet, Paphos på Cypern og Las Palmas på De Kanariske Øer. Destinationer langt væk klarer sig dårligt i sammenligningen – primært fordi selve rejsen er en del dyrere. Derfor klarer sig Thailand, Emiraterne og USA ret dårligt – selv om leveomkostningerne måske ikke altid er så høje.

Tilbud med afrejse til sommer

Albanien     nætter     Se mere
Bulgarien     nætter     Se mere
Tunesien     nætter     Se mere
Marokko     nætter     Se mere
Montenegro     nætter     Se mere