Søg efter rejse
Montpellier Rejseguide

Montpellier Rejseguide

Montpellier er regionen Languedoc-Roussillons vigtigste by i det sydvestlige Frankrig

Især er følgende interessant at se i byen:

La Place Royale du Peyrou
Les Jardin des Plantes (botanisk have)
La Cathédrale Saint-Pierre, L’Ecole de Médecine og Le Musée d’Anatomie
L’Hôtel des Trésoriers de la Bourse
Place de la Comédie
Musee Fabre – kunstmuseet

Det Antigone-distrikte – neo-klassisk arkitekturdistrikt

Ting du bør unde dig selv under dit besøg i Montpellier:

Gå en spadseretur langs Esplanaden en dag hvor vejret er fint hvilket det er for det meste. Her står træer på rad og række, bænke, et par udendørs caféer og ofte små boder, hvor der sælges tøj og mad og er et herligt sted at tilbringe eftermiddagen. Hold dig til den oplyste del af byen om natten, hvis ikke du vil tilbydes hårde stoffer eller blive udsat for tyveri – eller begge dele (dette er dog blevet bedre siden man åbnede en politistation lige i nærheden for kort tid siden). Politistationen ligger præcis ved siden af turistbureauet.

Besøg også Parc Zoologique (Zoo), 50 Avenue Agropolis [9]. Dyreparken har et stort friluftsområde med dyr fra Afrika, Nord- og Sydamerika, Asien og Oceanien, (fri entré) og indendørs La Serre Amazonienne (Amazonas regnskov (6 €). Tag evt. sporvognen til St Eloi og derefter “La Navette” bussen.

Rejs til Montpellier fra København

Montpellier     nætter     Se mere
Montpellier     nætter     Se mere

Mere om Montpellier

Vandr gennem den nye bydel Antigone. Start fra Place de la Comédie, spadser forbi Ibis Montpellier Comedie-hotellet, gennem Centre Commercial le Polygone (det store indkøbscentrum), gennem hele Antigone-distriktet, til du når floden (ca. 20 minutters gå-tur). Nyd den fine neo-klassiske arkitektur, symmetrier, mønstre og storslåethed. Til sidst kan du se tilbage på de smukke halvcirkelbygninger der smyger sig rundt over dig og lige foran dig ligger det glinsende og rigtigt flotte Languedoc-Roussillons regionale hovedkontor. Her ligger der flere restauranter på stranden langs med floden.

Tag til de nærliggende strande ved Palavas-les-Flots, Carnon eller La Grande-Motte.

Montpellier er meget kosmopolitisk for en by af denne størrelse og har et bredt udvalg af etniske køkkener til rådighed, foruden traditionel fransk mad. I centrum ligger et hav af over-the-counter sandwichbarer og lignende steder der specialiserer sig på kebab (der er næsten lige så mange af dem som der er frisører og ejendomsmæglere). Hvis du ikke er ude efter den klassiske franske café-oplevelse, skal du prøve nogle af de mange bistroer i nærheden af La Place de la Comedie. For en god kop kaffe i en mere afslappet atmosfære ligger der en hyggelig café nær Louis Blanc sporvognsholdepladsen.