Søg efter rejse
Murcia Rejseguide

Murcia Rejseguide

Murcia er en forholdsvis ukendt feriedestination i det sydøstlige Spanien – men sådan burde det ikke være. Her kan du slappe af under palmerne, fordybe dig i historien eller bare nyde den lokale gastronomi – her er alle muligheder. Byen ligger ved floden Segura, og er regional hovedstad i regionen Murcia. Her bor lidt over en halv million mennesker, så det er en lille storby du kommer til.  Murcia ligger i en stor dal med marker til alle sider hvor der dyrkes frugt og grøntsager, og med flotte bjerge til alle sider. Ned til de fine strande langs Costa Blanca er det en halv time i bil.

Murcia blev grundlagt af maurerne, det vil sige de arabiske tilflyttere som fik så meget magt over det sydlige Spanien og store dele af Portugal i middelalderen. Så byen er over 1000 år gammel med masser af historie. Byens storhedstid begyndte for alvor i 1700-tallet, hvor silkeindustrien gjorde mange af Murcias indbyggere velhavende. En ting du ikke skal gå glip af er byens store katedral Cartagena. Katedralen er bygget i flere forskellige stilarter, med gotisk- og barokstil som de mest dominerende. Den store plads Glorieta med byens rådhus er det perfekte sted at sætte sig ned og spise frokost, og den gamle bydel er hyggelig med sine små gyder og kringlede gader. En dejlig by!

 

Til Murcia fra København

Murcia     nætter     Se mere
Murcia     nætter     Se mere

Til Murcia fra Billund

Murcia     nætter     Se mere

Til Murcia fra Aalborg

Murcia     nætter     Se mere

Mere om Murcia

Der er mange restauranter i Murcia, og her spiser du godt fra det fantastiske spanske køkken. Priserne er ikke høje, du er et stykke fra turistbyerne ved kysten. Når du har spist, hvad med lidt shopping? Gå en tur langs Calle Jabonerias, her finder du både de gængse butikker men også mange sjove butikker med designerting og kunst.

Spiller du golf? Der er mange baner at vælge mellem i området.

HVORDAN KOMMER MAN NEMMEST TIL MURCIA?

Lufthavnen San Javier ligger tæt på, og du kan sagtens snuppe lokalbussen ind til centrum til en billig penge. Hvis du lejer bil er det nemt at bevæge sig både i selve byen Murcia men også nemt at opdage regionen rundt om byen.

GODE HOTELLER I MURCIA

Der er mange gode hoteller i byen, Hesperia Murcia, Hotel Nelva og Catalonia Conde de Florida er nogle af de mest kendte.