Søg efter rejse
Nessebar Rejseguide

Nessebar Rejseguide

Nessebar – Ofte kaldet ‘Sortehavets perle’ – er et kulturelt hotspot, med en rig historie der spænder over mere end tre årtusinder. Hvis du er i Bulgarien for første gang, er dette sted et must at besøge. Nessebar er ideel for dig der vil udforske Bulgariens kulturelle identitet – uanset hvornår på året du rejser hertil.

Beliggende ud fra Bulgariens kyst, ligger Nessebar på en lille klippeø med en menneskeskabt tange, der forbinder øen med fastlandet. Når du kommer hertil, mødes du af den nyere del af byen, der er et godt startskud for dit besøg her – nemlig det arkæologiske museum. Museet har åbent hver dag og giver dig mulighed for at gå på opdagelse i de gamle beviser og dokumentation for Nessebars klassiske fortid. Her findes spændende artefakter, såsom en lille skulptur af Hecate, heksene og fertilitetens gudinde, samt en biskopsstol fra 1700-tallet.

Rejs til Nessebar fra København

Nessebar     nætter     Se mere
Nessebar     nætter     Se mere

Rejs til Nessebar fra Billund

Nessebar     nætter     Se mere
Nessebar     nætter     Se mere

Rejs til Nessebar fra Aalborg

Nessebar     nætter     Se mere
Nessebar     nætter     Se mere

Mere om Nessebar

Når du går længere ind i Nessebar finder du den gamle by, og dette er årsagen til at et besøg i byen er så fantastisk.

Smalle brostensbelagte gader og storslået 1800-tals træ-arkitektur omgiver dig sammen med middelalder kirker. Dit besøg vil dog ikke være komplet uden at du går på opdagelse i de dominerende ruiner af byens gamle kirke for byens lokale befolkning. Der findes mange andre middelalder kirker hvoraf de fleste nu blot er ruiner. St. Stefans kiken og St. John Aliturgetos kirke er to andre populære seværdigheder på grund af sin skønhed og af og til afholdes der sommerkoncerter ved St. John Aliturgetos.

Der er naturligvis også mange steder hvor du kan få lidt at spise Nessebar, især langs med havnen og på terrasser ud til havet. Her kan du prøve skønne måltider med skaldyr fra havet.

På grund af at Nessebar lokker mange besøgende til byen, vil mange af restauranterne forsøge at tilgodese turisternes ønsker, så leder du efter mere autentiske madoplevelser er det nok klogt at undgå det mest travle område i den østlige del af byen og søge til mere roligere steder.