Søg efter rejse
Opdag Madeira

Opdag Madeira

 

Hvad er Madeira?

Madeira er imponerende landskaber, tætte skove, grønne, vulkanske bjerge, haver med blomster med et væld af farver, smagen af passionsfrugt og dyk i det blå atlanterhav. Madeira er målet for dem, som er på udkig efter en flot blå himmel og en skinnende sol,vi er venligheden og smilene, en eksemplarisk gæstfrihed, der inspirerer ro og sikkerhed.  Øgruppen består av 4 mindre grupper: Madeira, Porto Santo, Desertas og Selvagens, men de to sidste er naturreservater og ubeboede.

På Madeira er der et yderst mildt klima med omkring 25º om sommeren og 17º om vinteren med milde gennemsnitstemperaturer og en moderat fugtighed. Madeiras indbyggere har forstand på fester: kom, drik en “poncha”, slap af og nyd til fulde de begivenheder, som fylder øen. Der er  karneval i februar og mars, den store blomsterfest i april eller maj og ikke mindst Atlanterhavsfestivalen, der markerer starten på sommeren på Madeira. Den består af en række pyro-musiske forestillinger, der finder sted på de 4 på hinanden følgende lørdage i juni måned. Gå heller ikke glip af Madeiravinfesten i august og september.

Hav og strande

Horizonten omkring Madeira er ikke slut i sig selv. Den skaber et øjeblik alene med naturen, en lejlighed til på første hånd at lære al atlanterhavets skønhed, ro og styrke at kende. På Madeira findes der forskellige strande langs hele kysten med friskt og klart vand, som er ideelt til at tilbringe en afslappende eftermiddag, tage et dyk i havet, og føle naturen i dens helhed. Selv om mange af strandene allerede har adgang til havet, bygget for at lette adgangen til vandet, har andre haft en begrænset menneskelig intervention, og det er derfor muligt at lære den kendte”calhau” at kende. ”Calhaus” er basaltsten, som er blevet slidt runde og som man kan finde på de fleste af øens strande, og som er så karakteristiske.  Nyd dem! De naturlige pools i Porto Moniz og Seixal er naturlige pools med saltvand, skabt af vulkaner, hvor vandet trænger naturligt ind. De ligger på nordsiden af Madeira.

Natur

Det er i landskabets skønhed du finder en af Madeiras største turistattraktioner. Det er utrolige landskaber, som vækker følelserne. Med et så diversificeret og storslået naturområde, kan du vælge en rolig aktivitet eller få adrenalinen til at strømme med en radikal sportsgren. Når du besøger Madeira, vil du føle at en vandretur er meget mere end en simpel rute. Det er en intens udendørs oplevelse. For at nå frem til de mest fantastiske og overraskende steder, er intet bedre end at gå til fods, ad vandrestier langs med de lokale “levadas”. Over hele Madeira findes der forskellige typer af ruter. Nogle lettere, passende til begyndere men også sværere.  Der er over 2000 stier på øen – som man også kan udforske per mountainbike.

Aktiviteter

For surfelskerne, som er ude på at ride de store bølger, er Madeira målet at huske med nogle af de bedste ”spots” i verden. Det siger de internationale surfere, som går så langt som til at kalde øen for atlanterhavets Hawaii. Eller test stand up paddle. Sporten stammer fra netop Hawai og udføres stående på et bræt ved hjælp af en åre. Med en dybde på op til over 3000 m er Madeiras kyst hjemsted for en yderst rig fauna parat til at blive opdaget. Her kan du tage en sejltur og forvente mange overraskelser, som for eksempel at møde en hval eller en venlig gruppe delfiner. Dykning og snorkling er også muligheder. Spiller du golf? På Madeira er klimaet golfvenligt fra januar til december – og der er mange fine baner.

Lidt om hovedstaden Funchal

Beliggende ved en bugt, som er badet af atlanterhavet, på sydkysten af Madeira, er Funchal hovedstaden for øgruppen Madeira. Madeiras hovedstad er fuld af historie, kosmopolitisme, kultur og underholdning og er øens største turistcenter. Navnet kommer fra ”funcho” en vild urt, som fandtes i store mængder, da øen blev befolket. I form af et amfiteater, strækker Funchal kommune sig langs en bjergside, lige fra havets overflade til Pico do Areeiro i 1818 m højde.

Gastronomi på Madeira

Madeiras gastronomi viser en simpel befolknings generøse og gæstfri sjæl. At fortære Madeira er at prøve honningkagen, den sorte sværdfisk, stenmuslingerne, brødet ved navn”bolo de caco”, de søde bananer, tunbøffen, den stegte majs, spidstegt kød på laurbærkviste, hjemmelavet couscous, hvedesuppe…og så er der jo Madeiravinen. Den kan serveres som aperitif eller som dessertvin, med sin aromaer og enestående karakter har Madeiravinen vundet tilhængere over hele verden. Det er en hedvin, som har eksisteret i over 500 år, og som fremstilles på skråningerne og vinkældrene i Madeiras vinområde. Den, der har smagt den, ved, hvad vi snakker om, og har du ikke, må du se at gøre det.

Til Madeira fra Kastrup – nogle udvalgte hoteller

Lejligheder Buganvilia     nætter     Se mere
Dorisol Florasol     nætter     Se mere
Hotel Estrelicia     nætter     Se mere
Four Views Monumental Lido     nætter     Se mere
Orca Praia     nætter     Se mere
Eira do Serrado Hotel and Spa     nætter     Se mere
Hotel do Carmo     nætter     Se mere
The Lince Madeira     nætter     Se mere
Dorisol Mimosa     nætter     Se mere
Dom Pedro Garajau     nætter     Se mere

Til Madeira fra Billund – nogle udvalgte hoteller

Lejligheder Buganvilia     nætter     Se mere
Dorisol Florasol     nætter     Se mere
Hotel Estrelicia     nætter     Se mere
Four Views Monumental Lido     nætter     Se mere
Orca Praia     nætter     Se mere
Eira do Serrado Hotel and Spa     nætter     Se mere
Hotel do Carmo     nætter     Se mere
The Lince Madeira     nætter     Se mere
Dorisol Mimosa     nætter     Se mere
Dom Pedro Garajau     nætter     Se mere

Endnu mere om Madeira

Ting at se og opdage på Madeira og Porto Santo 

Mercado dos Lavradores, et af kendetegnene for Madeira ligger midt i byens historiske centrum. Farverne, aromaerne og traditionen går sammen for at hilse og begejstre de besøgende. I en kombination af Art Deco og Modernisme, kan dette marked tilbyde det bedste, der findes og udbydes på øen. De friskeste og mest eksotiske frugter, de smukke blomster, kød, fisk. Grønsager og regionale krydderier.

Morskaben kan ligge lige rundt om hjørnet. Hvis du stiger op af bjerget, kan du lære en af de mest kendte attraktioner i Funchal at kende, de traditionelle og så typiske ”kurvevogne”. Fremstillet i hånden af fletværk og træ, styres de og kontrolleres af to korrekt påklædte vognkørere. Som på dygtig vis bruger de tykke gummisåler på deres støvler som bremser under en vild tur fuld af adrenalin og følelser.

Wellness: er der noget rarere end en vidunderlig massage eller terapi efter at have vandret i bjergene langs de berømte ”levadas”? Hvad du end gør, tag tid til at slappe af og nyde nogle øjeblikke. For det meste finder du spaerne på hotellerne og de har fortræffelige og moderne behandlinger. Terapeuterne og behandlingerne er yderst professionelle og ikke sjældent søger de inspirtion fra øens naturlige elementer, som for eksempel honning, madeiravin og vegetationen.

Porto Santo: Hvis der er steder, som ser ud til at bliver skabt fra en drøm, er der ingen tvivl om, at Porto Santo er et af dem. Kun 50 km fra Madeira ligger dette lille paradis med en lang og vidunderlig sandstrand, som strækker sig praktisk langs hele den sydlige kyst af denne fascinerende ø. Et roligt og afslappende miljø med anerkendte terapeutiske egenskaber, som altid venter på at blive udforsket og nydt af dig. På trods af at stranden er dens ex-libris, har Porto Santo meget andet at tilbyde. At udforske Porto Santo er at dykke ned på et fantastisk sted, vugget af bølgerne. Det er at dykke ned i det varme gennemsigtige vand med dets gyldne og fine sand og slappe af og lade sig opsuge af en følelse af velvære. En strand med gyldendt sand 9 km lang og et hav med roligt og klart vand med behagelig temperatur har gjort Porto Santo stranden til en af de paradisiske feriemål, og den er blevet udvalgt som den ”den bedste klitstrand” i konkurrencen “7 vidunderlige steder – Strande i Portugal”. Sundheden og velfølelsen går hånd i hånd på stranden i Porto Santo, hvis sand klart bevist har terapeutiske egenskaber, fortræffelig til behandling af led, knogler og muskler og samtidig er den et fortræffeligt sted til at slappe af. Kvaliteten på vandet, som omkranser denne ø er også meget karakteristisk. Kendt for at afhjælpe manglen på mineralske salte på grund af stress og legemets træthed, hjælper det til genopretning af nervesystemet.

På samme måde som Madeira, giver Porto Santo tid til at kunne slappe af og til adrenalintrips, ved at tilbyde mange forskellige aktiviteter. Har du lyst til at vandre en tur, gør det friske klima det muligt at gå til fods, på cykel, i jeep og endda til hest. Hvis du foretrækker at være ved havet, kan du tage en rolig og afslappet seljtur, hvor havet og de varme vande indbyder dit til at tage et dyk.

For personer med problemer af gigtmæssig, isiatrisk og ortopædisk art er Porto Santo øen med alle sine terapeutiske karakteristikker og kvaliteter det ideelle mål for en anden form for og en rolig ferie. Her er sandet og havvandet de væsentligste ingredienser i behandling og terapi i de lokale spas og specialcentre.