Søg efter rejse
Phuket - find dit ferieparadis

Phuket - find dit ferieparadis

Feriebyerne ligger som perler på en snor langs kysten på den populære ferieø Phuket i Thailand. Men hvilket område skal du vælge? Vores miniguide hjælper dig!

Phuket er Thailands største og mest populære ferieø. Her finder du alt du skal bruge for nogle skønne ugers ferie -flotte strande, hoteller i alle prisklasser, shopping og natteliv tilpasset de fleste ønsker. Phuket er desuden et godt udgangspunkt for dig som vil se mere af Thailand. Halvanden time nordpå ligger smukke Khao Lak, og et par timer længere sydpå finder du Krabi og Ao Nang, indgangsporten til Syd-Thailands fantastiske skærgård.

Før du vælger hvilket område du vil til, er det en god idé at beslutte sig for, hvilken slags ferie du vil have. Sol og strand sammen med din partner på en rolig strand? Skal det være børnevenligt? Fest og farver? Elsker du at snorkle?

De fleste feriesteder på Phuket ligger på vestkysten. Mest hektisk er det i området ved Patong, og du kan som udgangspunkt sige, at det bliver mere roligt jo længere nordpå du kommer.

patong-001

Patong

Patong er partybyen på Phuket, og den mest hektiske by på øen. Her finder du alt du kan forestille dig af restauranter, shopping og natteliv. Stranden er lavvandet og tre kilometer lang. Her er der gang i den fra tidlig morgen til sent om aftenen. Patong har et stort udvalg af hoteller i alle prisklasser.

kamala-005

Kamala

Dette er blant de mest populære steder blandt skandinaver på Phuket. Kamala ligger syv kilometer nord for Patong, og har en flot, lavvandet strand. Området er børnevenligt, og her er stille og roligt. Langs strandpromenaden findes et lille udvalg af cafeer og restauranter, og i Kamala centrum er der blandt andet en 7-Eleven, nogle spisesteder og små butikker.

bangtao-001

Bangtao

Nord for Kamala ligger stille og rolige Bangtao. Den seks kilometer lange strand er superdejlig – måske den flotteste på hele Phuket. Her finder du blandt andet et spændende koralrev og en god golfbane. Området har flere flotte hoteller og eksklusive restauranter.

karon-009

Karon

Karon ligger mellem Patong i nord og Kata i syd, og har den 3. længste strand på Phuket. I perioder er der både store bølger og undervandstrømmer, så stranden er ikke den bedste for familier med små børn. I centrum av Karon er der et godt udvalg av restauranter, barer og shoppingmuligheter, blandt andet Karon Bazaar, hvor du finder alt du skal bruge – og alt andet du ikke vidste du skulle bruge. Karon er sammen med Kata yderst populære ferieområder for skandinaver.

kata-005

Kata og Kata Noi

Selv om Kata efterhånden er vokset sammen med Karon i nord, er her langt roligere og en mere afslappet stemning. Stranden er lavvandet og børnevenlig. Det findes et godt udvalg av både hoteller, restauranter og butikker, men uden støjende barer og natklubber. Lidt længere sydpå ligger lille Kata Noi, en endnu mere fredelig version av Kata. Her finder du en fantastisk smuk strand og krystalklart vand. Kata Noi har langt færre restauranter, men det er nemt at forflytte sig mellem stederne til fods eller ved at praje en tuk-tuk.

naiharn-002

Nai Harn Beach

Dette rolige og frodige område ligger helt sydpå på Phuket, og har en del hoteller og guesthouses Fra View Point har du en fantastisk udsigt over havet og de mest tætliggende strande. Nai Harn er kendt for sin smukke solnedgang, og er et populært sted at tage til for turister fra andre byer på Phuket.

khaolak-008

Khao Lak

Ca. en times tur nordpå fra lufthavnen i Phuket ligger den smukke, frodige nationalpark Khao Lak. Dette er et paradis både for børnefamilier og voksne, som sætter pris på en rolig og afslappende ferie langs en gylden, bred sandstrand som bare ikke ender – den er mange kilometer lang. Centrum af Khao Lak har et stort udvalg af restauranter, butikker og skræddere. Khao Lak er også et godt udgangspunkt for snorkel- og dykkerudflugter til de flotte Similan- øerne.

aonang-008

Ao Nang, Krabi

Ao Nang ligger på den østlige side af Phang Nga-bugten, plus minus 2,5 times biltur fra Phuket. Det er også mulig at komme hertil med båd. Ao Nang er en ret lille destination, men et perfekt udgangspunkt for øhopping i den smukke, thailandske skærgård. Udenfor Ao Nang ligger blandt andet de høje kalkstensklipper, som området er så kendt for. Bystranden i Ao Nang er måske ikke så flot for at ligge her på Phuket, men ved at hoppe op i en klassisk longtail-båd er det ikke langt til paradisiske strande som Railey Beach og Chicken Island.

Pakkerejser til Phuket

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere