Søg efter rejse
Rejser til Hurghada, Sharm el Sheikh og Rødehavet

Rejser til Hurghada, Sharm el Sheikh og Rødehavet

Sommer fra januar til december

Ved Rødehavet er der næsten altid sol og sommer. Selv i januar kan der være 25 grader, og det er muligt at snorkle og dykke året rundt. Om sommeren kan det blive meget varmt med temperaturer op til 45 grader, så de mest populære tidspunkter for at rejse til Rødehavet er fra september til december og fra februar til juni. Der er lidt forskel på de forskellige destinationer. Her kan du læse lidt om de mange steder – og se de bedste tilbud til Egypten og Rødehavet! Forneden får du også nogle generelle tips om hvordan det er at være turist i Egypten.

De forskellige destinationer ved Rødehavet

Sharm el Sheikh er nok den mest populære destination, og beliggenheden på Sinais sydspids er optimal. Her er du nemlig tæt på Ras Mohammed, et af verdens bedste steder for snorkling og dyk. Byen Sharm el Sheikh har det hele: shopping, fast food, diskoteker, kæmpe hoteller, alle tænkelige aktiviteter både for børn og voksne, både dag og nat.

Hurghada ligger på det egyptiske “fastland” øst for Luxor. Hurghada har været præget af masseturisme men standarden er på vej op igen. En populær udflugt fra Hurghada er til den paradisiske ø Mamaia – det er den strand du kan se på det store billede. Fra Hurghada er det nemt at tage på udflugt til Luxor og Cairo.

El Gouna er en arkitekttegnet by en lille halv time nord for Hurghada. Små, hyggelige huse i pastelfarver, høj kvalitet på restauranter og hoteller, flotte golfbaner og et helt andet publikum i sammenligning med Hurghada. El Gouna kan vi virkelig godt lide!

Makadi Bay ligger ca. 35 kilometer syd for Hurghada. Det er en relativt lille, stille og rolig ferieby med store og moderne hoteller. De første hoteller kom til pladsen så sent som i 2003, så her bor du forholdsvis moderne og med høj standard. Ikke meget natteliv eller shopping.

Quseir ligger også syd for Hurghada og El Gouna. I løbet af de sidste par år er El Quseir blevet en mere og mere vigtig destination for dyk-interesserede folk fra hele verden. Kysten og havet udenfor byen tilbyder nogle af Rødehavets mest fantastiske dykkeroplevelser. I El Quseir kan du regne med et tørt, stabilt klima året rundt.

Marsa Alam har en af Egyptens måske bedste strande: Abu Dahab, og her er der næsten garanti for at spotte en skildpadde når man dykker. Hvis du er lidt ekstra heldig vil du også kunne se krokodillefisk og blæksprutter. Marsa Alam er måske Egypten bedste sted for snorkling og dykning.

Port Ghalib er et nyt turistområde af høj kvalitet. I byens marina ligger de flotteste luksusyachter ved siden af hinanden, og mange af de store velkendte hotelkæder har hoteller i byen. Lige som i Marsa Alam er snorkling og dykning populært her i Port Ghalib, og de koraller du kan se er nogle af de mest flotte i hele Rødehavet.

Her ser du nogle tilbud til forskellige steder i Egypten. Alle tilbud er for 1 uge, men de fleste kan forlænges til 2 uger. Klik dig videre for at se alle hoteller – også dem med All Inclusive!

Til Egypten fra Kastrup

Sharm el Sheikh     nætter     Se mere
Hurghada     nætter     Se mere
El Gouna     nætter     Se mere
Makadi Bay     nætter     Se mere
Quseir     nætter     Se mere
Marsa Alam     nætter     Se mere
Port Ghalib     nætter     Se mere

Til Egypten fra Billund

Sharm el Sheikh     nætter     Se mere
Hurghada     nætter     Se mere
El Gouna     nætter     Se mere
Makadi Bay     nætter     Se mere
Quseir     nætter     Se mere
Marsa Alam     nætter     Se mere
Port Ghalib     nætter     Se mere

Nogle ting der er gode at vide om Egypten

Vejret er godt hele året – det regner meget sjældent i Egypten. Om sommeren kan det blive virkelig varmt, men da det er et tør klima er det ofte til at holde ud alligevel.

Maden er en blanding af gode egyptiske og internationale retter. Her kan du få alt (foruden svinekød) med lækre kyllingeretter, oksekød, friske grøntsager og fantastisk frugt. Egyptens nationaldrik er the. Egyptisk øl smager godt, og man er også begyndt at lave en nogenlunde fornuftig vin.

Foruden snorkling og dykning kan man dyrke alle slags vandsport, tennis, løb, paragliding, man kan flyve ballon og alt muligt andet. Den eneste sport, hvor Egypten ikke helt fungerer er for cykling– vejene er ofte for dårlige og trafikken for intens.

Vandet skal ikke drikkes fra hanen, men vand på flaske er billigt. Egypten har været kendt for mange tilfælde af maveonde hos turister, men standarden er nu generelt ok.

Pyramiderne ved Giza og Tutankhamon på Det Egyptiske Museum kan man se hvis man tager turen op til myretuen Cairo, en by med 20 millioner mennesker.

Luxor kan også besøges. Her kan du se bl.a Karnaktemplet og Kongernes Dal. Ganske fantastisk – og så kan man desuden snuppe en tur på Nilen, da Luxor ligger ved denne mægtige flod.

Shopping er mest souvenirer, billigt tøj og måske en vandpibe. Men der findes også kvalitetstøj i Egypten fra lokale producenter, og mange køber ting til hjemmet med hjem: lamper, flotte borde, tæpper og anden indretning.

Der findes tykke bøger om alt hvad man opleve i Egypten. Vi anbefaler at du kigger i en af dem før du rejser – eller på nettet.