Søg efter rejse
Rejsetrends sommeren 2017

Rejsetrends sommeren 2017

3 destinationer mange danskere overvejer til sommer – se hvilke og hvorfor her!

I mange år har Tyrkiet været den helt store magnet for danske ferierejsende. Men generel politisk turbulens i landet og stor usikkerhed om hvor sikkert det egentlig er at rejse til Tyrkiet, gør at mange danskere nu kigger efter noget andet. Her er hvad de kigger på lige nu.

De store charterrejsearrangører har allerede skåret i sin kapacitet til Tyrkiet til sommer. Spies skærer kraftigt ned efter at have tabt penge sidste sommer, da man holdt fast i antal afgange på trods af dårligt salg. TUI skærer også meget ned på antallet flysæder og Apollo gør det samme. Flyselskaberne Norwegian og Turkish Airlines har også reduceret antallet afgange til og fra Tyrkiet.

Hos afbudsrejser.dk kan vi se, hvordan søgningerne så stiger til andre dele af Middelhavet og til andre destinationer, og når vi kigger på antallet af afgange til de forskellige steder, er trenden tydelig: der vil være flere afgange til Mallorca, Kreta og Rhodos til sommer. Men dette er steder hvor man allerede sidste år oplevede at det var svært at finde ledige hoteller og lejligheder til priser gæsterne ville betale. Så når man har fyldt de sidste afgange op, hvad vil gæsterne så vælge for at stadig kunne få en ferie, som ud fra prisen kan konkurrere med de ellers så billige rejser til Tyrkiet? Her er nogle trends lige nu.

Bulgarien. “Allerede nu har vi solgt 60% flere rejser til Bulgarien end sidste år” fortæller Ruth Elin Simonsen fra solfaktor.dk. “Bulgarien opleves som sikkert og så får man rejsen til en god pris”. Bettina Toldbod fra Balkan Holidays, som har Danmarks største udvalg af rejser til Bulgarien siger det samme “Vi oplever allerede nu, at der er uger i løbet af sommerferien, hvor både hoteller og ledige sæder i flyene er på vej til at blive udsolgt. Det er meget tidligt på sæsonen det kommer. Bulgarien er et supergodt alternativ til Tyrkiet, og vi ser frem til et travlt forår”. Tendensen er den samme i Sverige og Norge og er ikke begrænset til Danmark.

De Kanariske Øer. Gran Canaria er den store feriefavoritten i løbet af vinteren, men om sommeren plejer der at være ret få som rejser til Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife eller Lanzarote. “Om sommeren plejer man at kunne få et godt hotel til yderst rimelige penge på f.eks Gran Canaria. Men jeg tror bestemt billedet vil blive lidt anderledes til sommer. Folk vil opdage at man får meget for pengene og at klimaet er lige så behageligt som om vinteren” siger Thomas Engelstad fra afbudsrejser.dk. “Vi kan se, hvordan antallet af søgninger stiger voldsomt til De Kanariske Øer med afrejse til sommer”.

Portugal. Mens de spanske kyster denne sommer lige som sidste år vil blive godt besøgte af danskere er der lidt bedre plads på de portugisiske strande – endnu. Ikke fordi selve rejsen er så meget billigere, men fordi man generelt lever billigere i Portugal end i Spanien vil mange også kigge på en rejse til Faro og Algarvekysten til sommer. “Der er flere fly i luften til Portugal fra Danmark denne sommer i sammenligning med sidste sommer og antallet af søgninger er stigende” fortæller Thomas Engelstad. “Vi kan også se, at flere bestiller en flybillet til Lissabon for at kombinere storbyferie med strandferie i feriebyerne Carcavelos, Estoril og Cascais som jo ligger indenfor en time fra hovedstaden”.

“Men der vil naturligvis stadig være masser af folk som tager til Tyrkiet alligevel” afslutter Ruth Elin Simonsen fra solfaktor.dk. “Folk har relationer, mange har lejligheder, man får meget for pengene så helt tomt bliver det ikke i Alanya, Side, Marmaris, Bodrum og de andre feriebyer langs kysten, men der vil være meget færre danskere på stranden – og nogle af dem er taget til f.eks Bulgarien, De Kanariske Øer eller Portugal i stedet for” afslutter hun.

Afrejse fra København

Bulgarien     nætter     Se mere
Kanarieøerne     nætter     Se mere
Algarvekysten     nætter     Se mere
Tyrkiet     nætter     Se mere

Afrejse fra Billund

Bulgarien     nætter     Se mere
Kanarieøerne     nætter     Se mere
Algarvekysten     nætter     Se mere
Tyrkiet     nætter     Se mere

Afrejse fra Aalborg

Bulgarien     nætter     Se mere
Kanarieøerne     nætter     Se mere
Algarvekysten     nætter     Se mere
Tyrkiet     nætter     Se mere