Søg efter rejse
Side Rejseguide

Side Rejseguide

Side har ca. 14.000 indbyggere men er en feriedestination som vokser hurtigt. Byen ligger på en halvø med lange strande til begge sider. Her får en blandning af nyt og gammelt. Det er en skøn by uden alt for mange biler men med basarer og restauranter og spektakulære ruiner lige i nærheden.

MINDER FRA ROMERRIGET

Lidt udenfor centrum ligger en velbevaret romersk amfiteater med plads til hele 17.000 mennesker. Det er bare en af de ting man kan se fra den tid hvor Side var et centrum for handel og kultur i det mægtige romerrige. Sides mest berømte antikke vartegn er Apollotemplet, der står flot på en odde sammen med hvad der er tilbage af Athenatemplet. Besøg også gerne det arkeologiske museum ligger i et gammelt badehus fra romertiden.

Side var en forholdsvis lille søvning tyrkisk by ved havet frem til for måske 30 år siden hvor turismen begyndte at forvandle den gamle by med alle sine ruiner til noget helt andet.

EN HYGGELIG BY

Sides bymidte består næsten udelukkende af gågader uden biler, og her er masser af butikker, barer og restauranter i de smalle gyder. Man kan stadig se en del detaljer fra gamle dage: lige pludselig titter en 2000 år gammel søjle frem i en hus. I bazargaderne handles der løs, der pruttes og diskuteres om hvad læderjakken, guldkæden eller tæppet skal koste. Men hvis du er til den slags handel – besøg markedet i nabobyen Manavgat der ligger ti kilometer væk.

Restauranter og hyggelige caféer finder du ikke bare i centrum men også langs stranden. De fleste hoteller ligger et stykke fra bymidten, men det er hyggeligt at gå langs strandpromenaden om aftenen til hotellet. Der kører også busser.

 

Til Side fra København

Side     nætter     Se mere
Side     nætter     Se mere

Til Side fra Billund

Side     nætter     Se mere
Side     nætter     Se mere

Til Side fra Aalborg

Side     nætter     Se mere
Side     nætter     Se mere

Lidt mere om Side, Antalya og Alanya

FINE STRANDE

Strandene i området er gode. De fleste er børnevenlige, har fint sand eller smågrus og med mange faciliteter. Du kan sejle, windsurfe, køre vandscooter, teste parasailing og en masse flere ting. Tennis og golf er også muligheder langs kysten – den bedste golfbane ligger i Belek, ca 60 kilometer vestpå.

Side ligger mellem regionens hovedstad Antalya som er en rigtig storby, og turistmagneten Alanya. Begge to kan nås på en time i bil. De berømte hvide klipper af kalksten i Pamukkale er en dagstur væk.