Søg efter rejse
Spændende Nordcypern

Spændende Nordcypern

Lyst til at prøve noget nyt og anderledes? Den tyrkiske del af Cypern måske? Her får du valuta for pengene, lækker mad, fine muligheder for udflugter og fine hoteller. Du lander i Ercan-lufthavnen som ikke ligger så langt fra den hyggelige by Girne (Kyrenia på græsk) med sin marina. De fleste hoteller ligger vest og øst for Girne, men der er andre små hyggelige feriebyer langs kysten og inde i landet.  Længere østpå ligger feriebyen Gazimagusa eller Famagusta som den hedder på græsk.

Foruden sol og strand kan du tage på udflugt til den delte hovedstad Nicosia (eller Lefkosa som tyrkerne kalder den), du kan tage op i de smukke Trodosbjerge, du kan leje bil og køre ud på den smalle landtynge der hedder Karpaz for at være helt alene på Cyperns længste og smukkeste strand, du kan tage med over til Antalya eller Marmaris på det tyrkiske fastland og meget meget mere. Vi har beskrevet nogle af byerne på Nordcypern lidt længere nede på siden.

Nordcypern er en republik med stærke bånd til Tyrkiet, og øen havde Europas sidste lukkede grænse til for nogle år siden. Grænsen er nu åben, og den politiske situation forbedres stille og roligt.

Her kan du se nogle forslag til rejser til Nordcypern. Husk: du kan altid søge på andre afrejsedage og hvor længe du vil være væk – ofte kan du også få 10 eller 14 dage.

Til Nordcypern fra København

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Lidt om de forskellige byer og strande på Nordcypern

Girne er den hyggelige lille storby med sin dejlige marina og de mange restauranter. Der er også et lille bymuseum og små hyggelige gader at opdage.

Lapta ligger vest for Girne og er en fredelig lille by ved havet. Rolig atmosfære og et godt udgangspunkt for vandreture.

Catalköy har en af Nordcyperns flotteste strande og her ligger nogle af Nordcyperns lækreste hoteller.

Alsancak kan til tider føles lidt som Nordcyperns St Tropez med natklubber, vandsport og mange unge mennesker.

Famagusta var tidligere en forladt by da den blev delt af grænsen mellem Nordcypern og Cypern. Nu sker der ting igen i området – dejlige strande.

Bellapais er en rolig ferieby med flotte hoteller. Lange fine strande.