Søg efter rejse
Spaniens bedste strande

Spaniens bedste strande

Spanien er danskernes absolutte feriefavorit – både i selve Spanien på fastlandet eller på en af de mange øer. Her er Spaniens bedste strande, i hvert fald om man skal stole på hvad brugerne af Tripadvisor siger.

1) La Concha Beach, San Sebastián

La Concha Beach bliver ofte nævnt som en af verdens flotteste strande – selv om den ligger i en by, og ifølge Tripadvisors brugere er dette den bedste strand i hele Spanien. La Concha Beach ligger smukt i Concha-bugten med grønne små bakketoppe i hver sin ende af stranden. Stranden er 1.350 meter lang og ligger midt i byen. Her er der liv og folk næsten døgnet rundt. Bugten beskytter de badende mod store bølger, og stranden er lavvandet og børnevenlig. Du kan leje liggestole og parasoller, og der er et stort udvalg af sportaktiviteter.

2) Playa de Ses Illetes, Formentera

Strandene på Mallorcas naboø, Formentera, er øens hovedattraktion, og ifølge Tripadvisors brugere finder vi en af Spaniens allerbedste strande her. Playa Illetes er hvid og meget lang, med kristalklart, azurblåt badevand. I løbet af sommeren kan det blive mange mennesker her – mange gæster kommer hertil på en dagstur fra Ibiza, eller er blandt de rige som kommer sejlendes i sin milliondyre yacht og kaster anker lidt udenfor stranden. Den nordlige del af stranden er den mest rolige, og her er mange nudister. Der findes restauranter på stranden, og der er forskellige aktiviteter at vælge mellem – både på stranden og ude i vandet.

3) Playa de Muro, Mallorca

Playa del Muro er en seks kilometer lang strand nogle kilometer udenfor familiefavoritten Alcudia. Sandet er hvidt, finkornet og børnene trives fint her da det er lavvandet. Der er langt færre mennesker her end i Alcudia, men vær klar over, at det blæser lidt mere, og at der kan komme ret store bølger. Mange restauranter og barer.

4) Playa de Las Canteras, Las Palmas, Gran Canaria

Stranden i Las Palmas by er en klassiker på Gran Canaria, og en af Europas mest berømte strande. Den to kilometer lange strand består af finkornet, gyldent sand og ligger lige ved strandpromenaden og byens alle tilbud, noget som gør den ekstra populær. Der er liggestole og parasoller at leje, og der er et stort udvalg af restauranter og barer langs strandpromenaden.

5) Playa de las Catedrales, Ribadeo

Omtrent 14o kilometer øst for Gijon i det nordlige Spanien ligger en af landets mest spektakulære strande. Den store attraktion er de store  klippeformationer som kun kommer til syne ved ebbe. De er op til 32 meter høje, og består af lag på lag med skifersten. Stranden er hvid og ren, ca. 1.300 meter lang, og ved højvand er den helt oversvømmet. Der er restauranter og gode faciliteter for gæster som er dårligt gående eller i kørestol.

6) Playa de Maspalomas, Gran Canaria

Den brede, gyldne Maspalomas-strand strækker sig over seks kilometer fra fyrtårnet i Maspalomas og helt over til Playa del Ingles. Mellem de to byer ligger Maspalomas-ørkenen med sine spektakulære og smukke klitter. Vær opmærksom på, at både ørkenen og dele af stranden er populære blandt nudister. Alle typer af sport- og vandaktiviteter er tilgængelige. Der er mulighed for at tage et brusebad, toiletter og et stort udvalg af barer, restauranter og butikker. Husk at tage dine flip-flop med, sandet kan blive meget varmt. Få steder med skygge, medbring eventuelt parasoll.

7) Cala Comte, Ibiza

Cala Comte ligger et kvarter med bil fra San Antonio på den sydvestlige del af Ibiza, og stranden er kendt for sit fine vand og den smukke solnedgang. Stranden er kun800 meter lang, så det kan betale sig at komme tidligt hvis du vil have en god plads. Lavvandet og fint for børn men et stykke ud fra stranden kan der være strømme i vandet – pas på. Der er liggestole at leje, parasoller, restauranter, toilletter og mulighed for at snuppe et brusebad.

8) Playa de Bolonia, Tarifa

Tarifa er en lille fiskelandsby langs Costa de la Luz i det sydlige Spanien vest for Gibraltar. Bolonia ligger et par kilometer nord for Tarifa, og beskrives ofte som en af Andalusiens “best kept secrets”. Stranden er populær blandt lokalbefolkningen men føles original og superhyggelig.

9) Playa de Alcudia, Mallorca

Alcudia har en fantastisk sandstrand, som strekker seg over mange kilometer fra Port d’Alcudia i nord til Ca’n Picafort i syd.  Det er ikke uden anledning, at dette er mange børnefamiliers favorit – stranden er lavvandet, sandet er hvidt, vandet er blåt og der er ikke store bølger. Man kan leje de gængse ting, og udvalget af øvrige faciliteter er helt i top – her mangler intet.

10) El Cotillo Beach & Lagoon, Fuerteventura

På den nordvestlige kyst på Fuerteventura ligger der mange smukke, hvide strande med naturlige laguner – lidt som perler på en snor. Det er oftest lavvandet, vandet er fint og selv om El Cotillo er et sted bygget for turisme er der god plads på den kæmpe strand. Fra tid til anden blæser det en hel del der – så her er mange windsurfere og kitesurfere. Der er ingen toiletter eller liggestole at leje, men dog nogle små bikse som sælger snacks og drikkevarer.

Rejs til de bedste strande i Spanien – her er nogle muligheder

Spanien     nætter     Se mere
Mallorca     nætter     Se mere
Gran Canaria     nætter     Se mere
Ibiza     nætter     Se mere
Fuerteventura     nætter     Se mere

Kilde: Tripadvisor