Søg efter rejse
Split Rejseguide

Split Rejseguide

Split er den næststørste by i Kroatien og er beliggende på en halvø med bjerge i baggrunden og det blå Adriaterhav i forgrunden. Byen er både urban, kulturel og udgangspunkt for de mange rejsemål i området. Med sin spændende og lange historie, er den også et sted for usædvanlige og meget interessante seværdigheder.

Dette er en by med en 1700 år gammel historie med fantastiske arkæologiske steder og historiske og kulturelle monumenter. En rejse hertil giver dig så meget af flere verdener. Både kulturelle oplevelser og afslappende dage på stranden. Split har et rigtig godt udbud af restauranter og vinkældere, der tilbyder både internationelle og nationale vinspecialiteter.

STRANDE

Hvis du lægger din vej til selve byen Split og ikke har planer om at rejse rundt i landet, ligger stranden Bavice næsten i hjertet af centrum, det absolut bedste alternativ og den mest populære strand. Men ønsker du en mere fredfyldt strand at nyde sand og sol, findes der mange mindre strande i nærheden af byen. Der går dagligt ekspres-busser til de fleste steder og med kun 20 minutter imellem. Dette er også en billig måde at bevæge sig rundt på.

Rejs til Split fra København

Split     nætter     Se mere
Split     nætter     Se mere

Rejs til Split fra Billund

Split     nætter     Se mere
Split     nætter     Se mere

Mere om Split

De fleste af os kan lide at blive underholdt og det vil du med garanti blive her – især om sommeren. Fra midten af juli til midten af august er der Split Summer Festival. Her er der dans, drama og opera under åben himmel.

Tilhører du de yngre rejsende kan det være du ønsker dig mere fart over feltet og festlige nætter. Der findes flere natklubber i byen – de fleste med techno. Og er det det, du er ude efter skal du besøge Night Café Metropolis eller Shakespeare. Vil du tættere på lokalbefolkningen i Split kan du gå på Obojena Svetjlost. Her spilles der kroatisk rock og  pop under åben himmel og de bliver ved til solen står op. Den ligger helt tæt på stranden Bavice.

MAD

I Split ligger der alt fra små enkle, til topmoderne gourmetrestauranter. Prisniveauet varierer naturligvis med den type restaurant du vælger, men uanset hvad du vælger, er det rimeligt i forhold til priser herhjemme. Her er et par eksempler på populære steder med lækker mad:

Galija Kamila, Toncic 12, har den gamle bys bedste pizzaer. Billigt.

Konoba Kod Joze, Sredmanuska 4, der ligger ti minutters spadseretur nordøst for den gamle bydel er en udsøgt fiske- og skaldyrsrestaurant. Prislejet er medium.

Nostromo, Kraj Svete Marije 8, er en anden rigtig god fiske- og skaldyrsrestaurant i den gamle by. Prislejet er medium.

Stellon, ved stranden Bacvice, har topmoderne og udsøgt mad. Prislejet er medium.

Sarajevo Domaldova 6, ligger midt i den gamle by, er elegant, hyggelig og har god mad. Priser er medium til dyr.

SEVÆRDIGHEDER OG BUITIKKER

På grund af sin lange historie findes der meget at se på i Split, også på trods af at den ikke er så stor og kun huser ca.  222.000 indbyggere. Det kommer helt an på hvor lang tid du har til rådighed i byen, men her er et par tips til hvad du bør se:

I den gamle by: Dette område fungerer som et helt museum i sig selv. Her ligger Diocletians. Det er én af af de mest imponerende romerske ruiner man kan se. De 220 bygninger i slotsområdet er i dag boliger for omkring 300 mennesker samt små butikker, caféer og restauranter. Paladset blev bygget af marmor importeret fra Italien og Grækenland mens søjler og sfinxer stammer fra Egypten. Lige i nærheden ligger Dicoletians kælder, hvor du kan købe sølvsmykker, lysestager, lædervarer og en hel masse andet. Her finder du gode priser.

Det Arkæologiske Museum: Ligger nord for byen og her finder du udstillinger med fokus på romersk og tidlig kristen æra. Her finder du også en ganske stor samling af smykker, keramik og mønter fra denne tid. Museet ligger en god spadseretur fra byens centrum.

Etnografisk museum. Her kan du se gamle fotografier af hvordan byen Split så ud før i tiden.

En andet populært marked er Obala Lazerata. Markedet har åbent hver hver dag og her kan du købe frugt, grøntsager, tøj, sko og blomster og alt muligt andet du kunne tænke dig!