Søg efter rejse
St Tropez Rejseguide

St Tropez Rejseguide

Byen hvor de kendte mødes om sommeren – en flot og dyr by i Sydfrankrig. Her er en intensiv stemning af fest og byen bliver om sommeren fyldt op af folk som har mange penge.

Byen er dog meget gammel, der er spor af bebyggelse allerede fra 900-tallet hvor arabiske pirater brugte byen som udgangspunkt – og romerne var her før det men uden at efterlade så mange spor. For 500 år siden var St Tropez en lille uafhængig by hvor man byggede byens citadel, borgen og det gamle kapel.

 

Til St Tropez fra København

St Tropez     nætter     Se mere
St Tropez     nætter     Se mere

Til St Tropez fra Billund

St Tropez     nætter     Se mere
St Tropez     nætter     Se mere

Mere om St Tropez

I løbet af 1800-tallet fik byen et opsving da man begyndte at handle med vin, kork og kastanjer. De franske impressionister kom hertil for at fange det smukke lys og byens specielle atmosfære, og byen blev et samlested for kunstnere  – og deres livsnydende venner.

Fra 1920´erne blev St Tropez en populær ferieby blandt medlemmer af den franske og internationelle modeindustri, efter krigen begyndte den egentlige turisme og fra 60′ erne blev byen et symbol for livsnyderi og ekstravagante fester – Birgitte Bardot var ofte her og ved hjælp af papparazzis blev byens navn for alvor kendt.

Mad, drikke, taxa og hotel er voldsomt dyrt i perioden fra maj til oktober, sammenlignet med andre byer langs kysten i regionen. Men kigge på folk – det er gratis!