Søg efter rejse
Tre perfekte storbyrejser med børn

Tre perfekte storbyrejser med børn


Du behøver ikke en babysitter for at tage på storbyferie. Tag børnene med! Afbudsrejser.dk har udvalgt tre perfekte byer med aktiviteter for både de store og små.

-Med lidt planlægning, er en storbyferie en fantastisk måde at være sammen på, uanset alder. Det kan også være spændende for de voksne at lære byen at kende gennem børnene!

Inkludér børnene i planlægningen

Planlægning er altafgørende for en vellykket ferie.

– Inkludér børnene i forberedelserne. Halvdelen af det sjove ligger i at glæde sig til turen. Lad dem selv finde frem til seværdigheder og attraktioner, som de har lyst til at besøge. Så bliver det ofte nemmere at få dem med på aktiviteter, som de ikke er lige så begejstret for, siger Fredrik Kinnunen som er contentansvarlig hos afbudsrejser.dk.

At bo centralt er også vigtigt. Så slipper man for at bruge for meget tid på transport frem og tilbage.

Sightseeing med bus

– Og brug gerne den offentlige transport når i rejser rundt i byen. Det er mere spændende end at tage en taxa. Start med de røde «Hop on, hop off» busser, som kan findes mange steder. Der får man en behagelig introduktion til byen, fortsætter Fredrik.

Derudover er det vigtigt at sænke skuldrene og planlægge dagen på børnenes præmisser.

– Når du rejser med børn, så skal målet ikke være at krydse flest mulige seværdigheder af listen. Tænk simpelt! Køb frokost på et lokalt marked og nyd en picnic i den nærmeste park. Ungerne sætter ofte mere pris på sådanne ting end på fornemme restauranter.

Perfekte byer for hele familien

Afbudsrejser.dk har udvalgt 3 spændende byer med aktiviteter for hele familien:

1) Amsterdam: Cykler, både og pandekager

Amsterdam sykler

CYKELBY: Amsterdam er en ideel by at opleve på cykel, både for små or store. Den er helt flad og passer perfekt til en oplevelsesrejse på to hjul.

Amsterdam er synonymt med cykling. Byen er flad, der er cykler overalt og der er mange gode udlejningssteder. At slippe de aller yngste familiemedlemmer løs i trafikken på egen hånd kan føles skræmmende –  indtil du husker at den populære cykel med siddeplads foran kommer fra Holland. Så hvad kunne være mere passende end at leje en typisk Hollandsk bakfiets? Sæt ungerne foran og få gang i pedalerne. Det vil uden tvivl sætte et eventyrligt præg på byoplevelsen.

Her kan du forudbestille cykler.

Drop restaurantbesøget og kombiner mad med en tur med Pandekagebåden. Båden har et boldbassin i agterstavnen, et afslappende soldæk på toppen og bedst af alt, kan du spise så mange hollandske pandekager du kan rumme, uden at det koster mere end bådbilletten. Turen tager ca. to timer.

Hvis det frister de voksne med et museumsbesøg, så kan Rijksmuseum være et godt bud. Udover et stort terrasseområde med cafeer og legetøj, har museet mange arrangementer for børnefamilier. Det kan du læse mere om her.

Se udvalget af pakkerejser til Amsterdam

Find den billige flybillet til Amsterdam her

2) Barcelona: Skattejagt, slik og Tibidabo

Barcelona by

BY OG STRAND: Barcelona kan byde på ægte storbyliv, en masse sjov og flotte sandstrande.

De smalle labyrintiske stræder i Barcelonas gotiske bydel, Barri Gotic, er et morsomt sted at starte udforskningen af byen på. Denne er en af de bedst bevarede middelalders bydele i Europa. Sørg for at turen ender ved slikbutikken Papabubble. Butikken ligger i Carrer Ample og sælger håndlavet slik, som ikke bare smager sødt, men som også ligner små juveler. Kan enten spises – eller bare hænges til pynt.

Byt turistbussen ud med den gamle, blå sporvogn; Tramvia Blau. Den tager dig til foden af Tibidabo bjerget. Herfra fortsætter turen videre med kabelbanen helt til toppen, hvor der er en fantastisk udsigt over Barcelona. Der finder man også Tibidabo forlystelsespark, som åbner for sæsonen den 4. marts.

Se udvalget af pakkerejser til Barcelona

Find den billige flybillet til Barcelona

3) London: Verdens længste tunnelrutsjebane

London - Verdens lengste sklie

VERDENS LÆNGSTE RUTSJEBANE: Hvis din familie er den legende og frygtløse af slagsen, kan en tur i verdens længste og højeste tunnelrutsjebane være grund nok til at lægge den næste storbyferie i London. Foto: London Legacy Development Corporation

London er et mekka for børnefamilier, og oplevelserne står linet op. Man skal naturligvis stoppe forbi London Eye, Madame Tussauds, Harry Potters filmstudio og verdens største legetøjsbutik, Hamleys – for blot at nævne et par stykker.

Det mange ikke ved, er at verdens højeste og længste tunnelrutsjebane også befinder sig i den engelske hovedstad. Kunsttårnet The ArcelorMittal Orbit Tower blev bygget til 2012 olympiaden i London, og er senere blevet omringet af det som nu er verdens højeste og længste rutsjebane.

Rutsjebanen er 178 meter lang, og går i ring om Kunsttårnet hele 12 gange på den 40 sekunder lange tur fra top til bund. En billet koster £10 for børn og £15 for voksne. Man skal være fyldt otte år, være mindst 130 cm høj og veje under 140 kilo for at kunne gå på rutsjebanen. Det kan betale sig at købe billetter på forhånd.

Se udvalget af pakkerejser til London

Find den billige flybillet til London