Søg efter rejse
Varadero og Havana - mini rejseguide til Cuba

Varadero og Havana - mini rejseguide til Cuba

Varadero – sol, sommer, hav, rom, salsa og strand

Denne cubanske ferieby ligger 150 kilometer øst for Havana, og her har man tilpasset udvalget af hoteller og underholdning til turister fra hele verden. Her er mange kæmpe resorthoteller og hoteller med All Inclusive. Turismen er i eksplosiv vækst på Cuba, og i Varadero har du alle muligheder for at nyde solen, stranden og nattelivet.

Strandene er lange og med det fineste hvide sand, og der er fine muligheder for vandsport. Om aftenen nyder du en perfekt Cuba Libre og ser solen gå ned, mens luften vibrerer af salsa fra barens lille radio. Live musik er der også gode muligheder for: tjek hvad det lokale musikhus Casa de la Truva har på programmet. Ofte spiller artister i verdensklasse – og det koster ikke det store at komme ind.

Al Capone og lidt om den cubanske mad

Den legendariske gangster var kendt både for at være en hård banan men også for at han godt kunne lide at nyde livet. Han lod bygge et feriehus i Varadero, og huset er nu lavet om til restaurant. Spis en typisk cubansk middag (kylling, ris, bønner), skyl efter med den gode øl Buccanero og afslut med en cigar. Maden på Cuba er overraskende…kedelig. Kylling, gris, ris. Comida Crilolla kalder man det for, og det er tung kost. Dog popper der op flere og flere restauranter, og det kulinariske niveau er på vej op. Man ser overraskende lidt frugt og grønt til salg, eller som del af en ret.

Havana

Cubas hovedstad ligger omtrent to timer fra Varadero, og naturligvis skal du ind og se Havana. Den gamle bydel som langsomt pudses op er et must, du skal ned til strandpromenaden Malecon, far lidt vild, find en lille bar og drik en rom sammen med de lokale.  Revolutionsmuseet er ikke en stor oplevelse men dog noget man kan kigge forbi.  Der sker en masse ting i Havana i disse dage, nye restauranter og butikker kommer hver dag – men stadig kan man se, at byen er slidt og har hårdt brug for en kærlig hånd.

Lidt generelt om Cuba

Du vil overalt møde venlige og smilende mennesker. Folk er fattige men overraskende glade! Dog som overalt er der plattenslagere som gerne vil have dine penge, og ja der findes en del unge kvinder og mænd som gerne spenderer en aften med dig mod at du giver middag og nogle drinks. Der er to slags penge: pesos og CUC. Turister må gerne bruge begge to, men det er ikke helt nemt at få fat i pesos – der skal du ind i en bank. CUC er turistvalutaen og 1 CUC = 1 USD. Du vil opdage, at ting som købes i pesos er virkelig billige, men det er ikke altid, du får lov at handle for dem som turist…(ja, det er forvirrende).

Shopping er der ikke så meget af, men en T-shirt fra det lokale baseballhold eller en flaske rom kan man altid tage med hjem.

Cuba er kæmpestort – opdag mere på egen hånd

Hvis du har tid, tag bussen (billigt, effektivt og sikkert) til en anden by som Cienfuegos eller ud mod Pinar del Rio – bare for at få en fornemmelse af landet. Men afstandene er imponerende – til den flotte by Santiago er der 880 kilometer. Du kan sagtens selv arrangere din rejse til Cuba, hvis du ikke vil rejse charter. Start med at finde flybilletten til Havana her. Visum får du hos den cubanske ambassade i København.

Til Varadero fra Danmark

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Til Havana fra Danmark

    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere
    nætter     Se mere

Varadero Kuba 768x250

Lidt mere om Varadero

GOLF

Varadero Golf Club er en fin 18-hullers golfbane i flotte omgivelser. Den blev oprindeligt anlagt sidst i 20erne af en amerikansk milliardær, Irenee Duponts, men efter revolutionen blev banen overtaget af staten – som resten af alle virksomheder på Cuba.  Her findes en god restaurant med lækker udsigt.

AKTIVITETER

Tag ud på eventyr med båd. Der ligger små øer langs kysten med fine muligheder for at snorkle og dykke.

HOTEL

De fleste kommer til Varadero med charterfly og har derfor hotellet inkluderet i pakkerejsen. Men hvis du selv har booket flybilletten og har taget bussen fra Havana, er det forholdsvis nemt at finde et godt sted at bo til ingen penge.  Priser fra ca. 250,- pr. nat med All Inclusive hvis du vil bo nede ved stranden, og hvis du booker dig hos en cubansk familie i et “Casa Particular” koster et værelse ofte 20-30 CUC pr. nat.  Alle priser er helt faste, og man kan ikke prutte om prisen nogle steder.