Søg efter rejse

Varme kilder og de smukkeste naturoplevelser - Det græske turistkontor - afbudsrejser.dk

Helse, wellness, spa og thermalbade

Den store græske filosof Aristoteles sagde en gang: «Sindets energi er livets essens». Det han ville sige, var at velvære ikke kun handler om fysisk helse, men at det skal ses som en sammenhængende følelse, som indeholder indre velvære, styrke og skønhed. Med et af klodens bedste klimaer, en unik variation af natur og ikke mindst en meget sund måde at spise og drikke på, er Grækenland den perfeke destination for mental og fysisk helse. Naturlige varme kilder findes flere end 850 steder over hele landet, og de positive effekter det varme vand har for hud og generel helse og velvære er veldokumenterede.

Evia, også kendt som «Euboia», er den største græske ø efter Kreta. Den er også den 3. største ø i det østlige Middelhav, og ligger forholdsvis tæt på hovedstaden Athen i regionen Attica.

Photo: GNTO/Y.Skoulas -Aidipsos

Aidipsos ligger på Evia, og er et af Grækenlands mest kendte steder grundet alle de mange varme kilder. Denne hyggelige lille by ligger i den nordlige del af Evia, og nemmest er det at komme hertil med færge fra Arkitsa i Fthiotida, 152 km fra Athen eller i tid regnet omtrent 1 time og 40 minutter, enten i egen bil eller ved at tage bussen.

Læs mere: Evia

Kamena Vourla ligger 178 km nord for hovedstaden Athen, og er en af de mest kendte kursteder i landet. Her kan du bade i naturligt thermalvand, som i årtier har været kendt for fantastiske helbredende egenskaber. Det var tilbage i 1926, at kemiingeniøren Michail Pertesis analyserede vandet, og fandt ud af, at det indeholdt store mængder radon – og i dette tilfælde er dette gode nyheder.

Photo: GNTO/M.Mandreka –Kammena Vourla

Læs mere: Thermal Springs

Korinthområdet er en af Grækenlands mest også kendte og attraktive turistdestinationer, og en populær destination både sommer og vinter. De små hyggelige byer langs kysten med sine magnifikke strande lokker mange gæster, både fra nærliggende Athen (lidt over en time med bil) men også mange udenlandske besøgende.

I denne del af Grækenland kan du opleve den smukke natur, de mange tilbud til turister og ikke mindst dykke ned i den spændende, lokale historie. Byer og steder som Heraion, Epidaurus, Mycenae og Isthmia er blot eksempler – og gå heller ikke glip af de gode vine i Nemea!

Tag til Korinth for at opleve en region, hvor havets blå farve møder en næsten endeløs kyst – kun 85 kilometer fra Athen.

Ved foden af bjerget Geraneia og smukt beliggende i den Korinthiske Bugt, ligger den dejlige by Loutraki, en ferieby som ikke mindst er kendt for sine termiske bade og gode spafaciliteter.

Læs mere: Loutraki og Korinth

Photo: GNTO/Loutraki
Photo: GNTO/Loutraki

Vrachati ligger 12 kilometer fra Korinth, og byen er efterhånden en populær feriedestination i området, specielt blandt familier med børn. Her får du flot, frodig natur, fine strande og ægte græsk stemning langs havnepromenaden med de mange restauranter, tavernaer og caféer.

Cykling

At cykle i Grækenland er sjovt! Følelsen af frihed, når du suser frem på to hjul, har skabt en helt egen fanskare til denne skønne ferieform. Grækenland har altid tiltrukket cykelentusiaster. Der er ca. 80 cykelklubber i landet, hvor man ikke bare dyrker landevejscykling, men også BMX og cykling med mountainbike.

Der er mange cykelruter at vælge mellem. Nogle strækninger kræver god fysik, da de inkluderer ordentlige stigninger. Andre er nemmere, men smukke – det er de allesammen! Det betyder ikke så meget, hvor god du er til at cykle: du kommer under alle omstændigheder at opdage, hvor meget der er at opdage på to hjul ude på de græske landeveje og cykelruter.

Attica

Grækenlands hovedstad Athen ligger forholdsvis tæt på både bjerge og hav. Op på cyklen, og tag ud for at opdage hovedstadens fortryllende omgivende landskaber. Her kan hele familien være med – der er f.eks helt trygge cykelomgivelser i mange store, bilfrie parker og naturområder.

Læs mere: Biking in Athens

 

Photo: GNTO/Y.Skoulas Athenian Riviera Faliro
Photo: GNTO/Y.Skoulas Athenian Riviera Faliro

Thessaloniki

Thessaloniki har længe været en populær destination for cykelentusiaster. Byen har for ikke længe siden fået sit eget bycykelsystem, både for de lokale men ikke mindst for turisterne. Det er billigt at leje en cykel her, og brug muligheden både for at komme nemt frem i byen, men også fordi det er sjovt!

Læs mere: Touring Greek towns and cities by bike 

Photo: GNTO/K.Kouzouni-White Tower Thessaloniki
Photo: GNTO/K.Kouzouni-White Tower Thessaloniki

Thessaly

Nogle byer er bare perfekt egnede for cykel. Volos og Trikala er to af dem. I Trikala hersker en stærk, lokal cykelkultur, og lidt som i mange danske byer, er cykel den foretrukne transportform, enten man skal på arbejde, ud at spise hos venner eller bare ud at handle ind.

Photo: GNTO/Y.Skoulas-Volos
Photo: GNTO/Y.Skoulas-Volos

I Karditsa har byen bygget et stort sammenhængende net af cykelstier. Det er 14 kilometer langt, og gør det nemt for fastboende og besøgende at komme rundt i byen på to hjul.

Photo: GNTO/Y.Skoulas-Karditsa
Photo: GNTO/Y.Skoulas-Karditsa

Læs mere: Touring Greek towns and cities by bike

Larissa

Larissa er en af Grækenlands større byer, og den ligger smukt mellem frodige dale og nogle af landets mest imponerende bjerge. Byen har lidt over 130.000 indbyggere, og her møder fortiden nutiden, og området er også kendt for sit landbrug. I øst og nord for byen finder du blandt andet Kamvounia-bjergene, Titaros og Olympus, og her ligger også landets højeste bjerg – 2.917 meter over havet. I området ved Ossa (eller Kissavos) og Mavrovouni kan du opdage det rige dyrliv, som grundet det gode klima har perfekte forudsætninger. Larissa er regionens økonomiske epicenter med både større industrier og servicevirksomheder – omgivet af hyggelige traditionelle landsbyer og samfund. Blot 47 kilometer fra byen (eller tre kvarter med bil) kan du bade ved de flotte strande Agiokampos, Koutsoupia og Nea Mesangala ved den kyst man kalder Den Olympiske Riviera.

Læs mere: Larissa

Photo: GNTO/Y.Skoulas-Larissa City
Photo: GNTO/Y.Skoulas-Larissa City

Mountain Biking

Epirus er en region i Grækenland med et imponerende landskab: høje bjerge, dybe dale og floder danner et område, som er perfekt for at opdages på to hjul. Hvis du tager ruten fra nord til syd, vil du opleve, hvordan det vilde landskab fra tid til anden bliver afbrudt af frodige marker og grønne dale.  Naturen her er som skabt for at opdages ved hjælp af en god mountain bike eller bare en robust cykel.

Læs mere: Epirus

Photo: GNTO/Y.Skoulas-Acheron River
Photo: GNTO/Y.Skoulas-Acheron River

Vandring

Det er en helt særlig oplevelse, at opdage Grækenland til fods. Du kommer forbi små gemte steder, strande og ruiner, og landet er ganske enkelt optimalt, for dig der vil nyde ferien i dit helt eget tempo. Du kan naturligvis bruge en af de mange vandreruter der findes, eller tag ud på landevejen, hils på det lidt mere «ukendte Grækenland» og mød lokalbefolkningen, spis en god frokost undervejs og lad dagen og vejen have sin gang.

Læs mere: Hiking

Bjerget Olympos

Dette verdenskendte bjerg ligger tæt på både Athen og Thessaloniki, Grækenlands 2. største by. Området er perfekt for mange forskellige aktiviteter. Foruden fine muligheder for at vandre, kan man teste rafting, jeepsafari eller hvad med en tur på mountainbike? Hvis du er vild med at klatre, er Olympos en god anbefaling, da du her kan teste mange forskellige ruter, fra professionelle til ruter for nybegyndere.

Photo: GNTO/H.Kakarouhas-Mount Olympus

Alonnisos

Alonnisos er velsignet både med et smukt landskab og fine små øer ude i skærgården. Øen er perfekt for dig som vil nyde ferien i fred og ro, slappe helt af og måske nyde af vandreture i fyrreskove, olivenplantager og områder hvor forskellige frugter vokser sig smukke om sommeren og efteråret. Alonnisos er den ø i øgruppen de nordlige Sporader, som ligger længst væk. Her finder du blandt andet nationalparken National Marine Park, hvor du kan møde sjældne søfugle, delfiner og Middelhavsmunkesælen – monachus monachus.

Læs mere: Alonnisos

 

Photo: GNTO/Y.Skoulas –Alonisos-Patitiri

Eptálofos (Delphi)

Denne rute er en del af den internationale vandrerute E4. Du starter ved Eptálofos, og ruten er særdeles populær, da du undervejs passerer mange smukke pladser og landskaber ved bjerget Parnassos. Dit mål er den antikke by Delfi, og her kan du måske afslutte dagen ved at blive imponeret over, hvad man kunne bygge for sådan ca. 2.500 år siden. Oraklet er der ikke mere, desværre.

Photo: GNTO/C.Moustafelou-Central Greece Delphi Oracle
Photo: GNTO/C.Moustafelou-Central Greece Delphi Oracle

Arachova

Arachova er en lille by, som ligger smukt ved foden af bjerget Parnassus ved Viotia i den sydlige del af Grækenland. Dette er en af de mest populære vinterdestination i Grækenland, og hertil kommer mange skientusiaster og kendisser. Her får du smukke omgivelser og udmærkede, moderne skifaciliteter.

Læs mere: Arachova

Photo: GNTO/K.Vergas-Central Greece-Arachova
Photo: GNTO/K.Vergas-Central Greece-Arachova

Karpenisi

Er du naturelsker? Kan du godt lide, når det er udfordrende og hjertet slår lidt ekstra hårdt? Karpenisi er den perfekte destination for alt dette, og her er mange aktivitetsmuligheder hele året. Tag på en rejse ind i hjertet af den græske natur, se raviner, dybe skove og imponerende vandfald.

Læs mere: Karpenisi 

 

Photo: GNTO/Compliments of P.Mourmas- Karpenisi

Bjerget Athos, Khalkidiki

Bjerget Athos med tilhørende omgivelser i Khalkidiki, ligger under en kilometer fra kystbyen Olympiadas. Her finder du en fantastisk blanding af kulturelle, kulinariske og historiske oplevelser, som venter dig i et gudeskønt landskab. Området ved bjerget står under beskyttelse af European Convention Natura 2000, og her findes blandt andet tusindvis af træer fra familien Fagaceae og yderligere 404 andre slags træer, buske og urter. Alexander den Store har været forbi her, og den viden han fik her, hjalp ham videre på hans rejser i østen. Ved bjerget er der hundredevis af forskellige vandreruter – sammen danner de The Aristotelian Walking Trail.

Photo: GNTO Archive-Aristotelian Wall

Klatring

I antikken var en beliggenhed højt oppe på et bjerg en garanti for overblik, beskyttelse og i sidste ende frihed. Men et bjerg kan jo også tilbyde store udfordringer, for de mennesker som vil udfordre naturens grænser. Klatring har altid været populært i Grækenland, da her jo findes mange høje og imponerende toppe at bestige.

Kalymnos (Dodekaneserne/Tolvøerne)

For 30-40 år siden, begyndte rygtet at sprede sig blandt verdens klatrejunkies. Man snakkede om de gigantiske klipper, der fandtes her- og nu kommer folk fra hele verden for at klatre. Der er hele 80 forskellige klatreruter at vælge mellem, men du kan også vælge, at finde din helt egen vej op. Bedste tidspunkt for at klatre her er i september.

Photo: GNTO/N. Smalios-Kalymnos

Læs mere: Rock Climbing Kalymnos 

Peloponnes (det sydlige Grækenland)

Når vi nu taler om at klatre, skal vi også nævne det spændende bjerg Taygetos. Det er måske ikke for alle, da det kræver sin mand, at komme helt til tops. Regn med at bruge to til tre dage på projektet, og du kan vælge at enten klatre, eller vælge den måske lidt nemmere måde at bestige bjerget på – ved at gå op langs imponerende raviner og slugter.

Læs mere: Taygetos 

 

Photo: GNTO/A. Bonetti- Taygetos

Ski

De fleste som forestiller sig en ferie i Grækenland, tænker nok på flotte ferieøer med gyldne strande og små, hvidkalkede huse under en klar, blå himmel. Men sandheden er, at Grækenland har overraskende mange bjerge, mange af dem imponerende høje og på mange af dem falder der sne om vinteren. Du kan f.eks kombinere en uge på krydstogt i den græske skærgård,  ferie på en lille græsk ø, en weekend i pulserende Athen, historiske oplevelser ved Delphi eller Argolis med en weekend på ski!

Folk som elsker vinter ved, at når temperaturen falder, stiger adrenalinen. Og de græske skisportsteder tilbyder både vilde og mere familievenlige skioplevelser – så tag dine ski eller dit snowboard med på ferien og opdag nogle af landets gemte skisportjuveler.

Læs mere: Top 5 less known ski resorts of Greece

Photo: GNTO/Elatohori Ski Center-Pieria
Photo: GNTO/Elatohori Ski Center-Pieria

Læs mere: Winter Vacations and Ski Centers

Ornitologi

Hvis du interesserer dig for fugle, har du fine forhold mange steder i Grækenland. Man har f.eks bygget særlige tårne og gemmesteder, hvor du uden at forstyrre kan nyde synet af de mange flotte og særlige fuglearter, som findes i landet. Mange vådområder har særlige informationscentraler, hvor du kan få at vide, hvilke slags fugle du kan forvente at kunne se i øjeblikket. Elleve vådområder i Grækenland har fået betegnelsen «har international betydning» og koncentrerer sig specielt om at tilbyde truede arter bedst tænkelige forhold – dette gælder i særdeleshed for fuglene.

Photo: GNTO/H.Kakarouhas-Thrace, Evros River Delta

Læs mere: Evros Delta 

Photo: GNTO/H.Kakarouhas-Thrace, Dadia Forest
Photo: GNTO/H.Kakarouhas-Thrace, Dadia Forest

Læs mere: Dadia Forest