Agadir

Agadir er Marokkos største badeby, og med sine 300 soldager om året og de gode surfe- og kitesurfingforhold, er Agadir en fin destination for alle, som vil have en solsikker ferie i spændende nordafrikanske omgivelser - og med kort flyvetid fra Danmark.

Agadir ligger på Marokkos vestkyst og ud til Atlanterhavet, geografisk ikke så langt fra De Kanariske Øer. Byen har omtrent en halv million indbyggere – som kan sammenlignes med Casablanca, som har over 3 millioner indbyggere. Agadir var til at starte med en lille fiskerlandsby, men er i dag en godt udviklet moderne ferieby med god infrastruktur og ikke mindst med en flot strandpromenade på næsten 5 kilometer.  For enden af den ene del af promenaden, ligger Agadirs marina, med masser af folk i bevægelse fra tidlig morgen til sen aften, god shopping og fine restauranter. Med sine store hoteller, moderne bygninger og europæiske cafeer er vel ikke Agadir egentlig en typisk marokkansk by, men der er alligevel lidt bazarstemning at finde, og så kan du altid besøge byens flotte gamle fort, for at få lidt mere nordafrikansk atmosfære. Fortet hedder Agadir Kasbah, blev bygget tilbage i 1541, restaureret i midten af 1700-tallet og overlevede det store jordskælv, der rystede byen tilbage i 1960.

De fleste som rejser til Agadir, bor tæt på stranden, og det er også her, at de fleste hoteller ligger. Butikker, cafeer, restauranter og byens forlystelser ligger groft sagt også her eller tæt på strandpromenaden eller marinaen. Det er nemt, at bevæge sig rundt i Agadir på gåben. der er busser, men rutenettet kan være svært at afkode fra tid til anden. En taxa er nemt at fange, men aftal endelig prisen på forhånd! Du kan sagtens leje bil, men trafikken kan være lidt hektisk. Så derfor: hvis du vil tage på en udflugt, anbefaler vi at du aftaler en fast pris med en taxa i stedet for. Så skal du ikke koncentrere dig om trafikken.

I Agadir kan du vælge mellem flere hundrede hoteller og lejlighedshoteller, med eller uden all inclusive. På de mest enkle hoteller, skal du ikke regne med hverken fantastiske sproglige færdigheder hos personalet, eller med den højeste standard. Måske skal du bestille et godt 4- eller sågar et 5-stjernet hotel – så får du både høj standard, gode faciliteter og ikke mindst ofte udsøgt service, ofte til yderst rimelige priser.

Den internationale lufthavn ved Agadir hedder Al Massira, og den ligger omtrent 25 kilometer udenfor centrum. Der kører flybus ind til byen for under 50,- men hvis I er flere kan det sagtens betale sig at bare snuppe en taxi. Der flyves direkte fra Danmark, og rejsen tager ligeknap 5 timer.

Hvem vil kunne lide Agadir?

Agadir er en ganske udmærket feriedestination for dig, som vil have en klassisk sol og strand-ferie, men som måske er lidt mere eksotisk end en tur til en af de Kanariske Øer. Der er mange hoteller med All Inclusive, og specielt hvis du rejser sammen med børn, kan dette være en nem og komfortabel løsning. Agadir en en populær destination for alle dem, som vil surfe, kitesurfe eller på anden måde nyde vandets muligheder, og der er også flere gode golfbaner i området, Agadir (og sådan set hele Marokko generelt) er et forholdsvis liberalt samfund, men vi er i et muslimsk land, og der er lokale regler og nogle hensyn at tage stilling til. Alkohol sælges eller serveres stort set kun i tilknytning til hotellerne, og nattelivet er ikke prangende. Under Ramadanen, kan om dagen der være en del lukkede restauranter og caféer ude i byen.

Hvornår skal man rejse til Agadir?

Agadir har et godt klima. Beliggenheden ud til Atlanterhavet gør, at det aldrig bliver kvælende varmt, heller ikke i juli eller august. Agadir har et generelt tørt klima, med meget lidt regn og virkelig mange dage uden en sky på himlen. December er den mest fugtige måned med gennemsnitligt 60 mm regn, men på trods af dette, er dette den mest populære periode for skandinavere at rejse hertil. I december ligger nemlig temperaturen oftest over de 20 grader om dagen - og en del køligere om aftenen og natten.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Omega ★★★★ 7n 2.476,-
Argana ★★★★ 7n 2.689,-
Tildi Hotel ★★★★ 7n 3.231,-
Kenzi Europa ★★★★ 7n 3.345,-
Odyssee Park Hotel ★★★★ 7n 3.404,-
Hotel Timoulay & Spa Agadir ★★★★ 7n 3.426,-
Royal Mirage Agadir ★★★★ 7n 3.689,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Agadir
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 20°C 7°C 16°C
februar 21°C 9°C 15°C
marts 23°C 11°C 16°C
april 23°C 13°C 17°C
maj 24°C 14°C 17°C
juni 25°C 17°C 17°C
juli 26°C 18°C 18°C
august 27°C 18°C 19°C
september 27°C 17°C 20°C
oktober 26°C 15°C 19°C
november 24°C 12°C 17°C
december 21°C 8°C 17°C
Prognose for Agadir