Almeria

Provinsen Almeria ligger syd i Spanien med en smuk kystlinje, frugtbare jordbrugsområder, ørkenlandskaber og høje bjerge. Almeria er også navnet på byen som er provinshovedstad her. Navnet betyder spejl og byen er grundlagt i 955 af kaliffen i Cordoba. Temperaturene her er varme og klimaet er tørt, selv i de koldeste vintermåneder kommer temperaturerne her sjældent under otte grader. I området ligger også flere arkæologiske udgravninger som man kan besøge. Køkkenet i Almeria er præget af Middelhavs-traditionerne og særligt fisk og skaldyr er i særklasse.

Almeria betyder spejl på arabisk og byen blev grundlagt af kaliffen i Cordoba i 955

Almeria er en af otte provinser i Andalucia-regionen i det sydlige Spanien og ligger sydøstligt på den 800 kilometer lange kyst her. Naturen i provinsen er fyldt med kontraster med frugtbare landbrugsområder, ørkenlandskaber og høje bjerge.

Klimaet i området regnes for Spaniens tørreste, og i august er den absolut varmeste måneden på året. Vinterperioden er sjældent koldere end otte grader.

Områdets mange mineraler har været levevej for størstedelen af beboerne i området og her var gode forhold for minedrift og handel i midten af 900-tallet. Omkring 1900-tallet fik området en ny økonomisk vækstperiode hvor man begyndte at dyrke jorden og også turismen begyndte at blomstre.

Almeria er også navnet på byen som er provinshovedstad. Almeria betyder spejl på arabisk og byen blev grundlagt af kaliffen i Cordoba i 955 som et forsvarsværk ved Middelhavet.

Almerias historiske og kunstneriske arv kan du se og opleve i flere af de store arkæologiske udgravninger, som ligger her i området. Deriblandt bjergmalerierne i Los Velez og den fønikiske landsby i Villaricos.

Alemerias køkken er præget af sin tilhørsforhold til Middelhavet og skaldyr- og fiskemaden fra distriktet er i særklasse.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Aire Hotel & Ancient Baths ★★★★ 3n 1.925,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Almería
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 17°C 8°C 16°C
februar 18°C 9°C 15°C
marts 19°C 10°C 16°C
april 21°C 12°C 17°C
maj 24°C 15°C 19°C
juni 27°C 18°C 22°C
juli 30°C 21°C 24°C
august 31°C 22°C 25°C
september 28°C 20°C 24°C
oktober 24°C 16°C 22°C
november 20°C 12°C 19°C
december 18°C 9°C 17°C
Prognose for Almería