Azorerne

Azorerne er en gruppe øer i Atlanterhavet, som tilhører Portugal. For at rejse hertil, flyver man over 1.500 kilometer vestpå fra Lissabon. Lige som med Madeira, en anden portugisisk øgruppe, en Azorerne kendt for den flotte natur, og de fleste som besøger Azorerne, gør det for at nyde luften, landskabet og havet.

Azorerne blev opdaget af portugisiske handelsrejsende i starten af 1400-tallet, så det er fra denne tid, at vi egentlig ved noget om øernes historie. Dog tror man, at der har været folk på øerne før portugiserne ankom. Azorerne var en del af Spanien i perioder men fra 1640 atter en del af Portugal.

Øgruppen består af ni vulkanske øer, og de deles oftest op i tre forskellige grupper – den østlige, den centrale og den vestlige gruppe.

Den største og mest befolkede ø hedder São Miguel. Den ligger i den østlige gruppe. Her ligger Azorernes største by Ponta Delgada, som også fungerer som regionshovedstad. Af de ca. 250.000 mennesker som bor på Azorerne, bor mere end halvdelen på  São Miguel, og 70.000 af dem i Ponta Delgada. Den lufthavn du ankommer til, ligger også her.

De fleste charterrejser og pakkerejser er også til området ved Ponta Delgada eller i en af de byer som ligger tæt på, som f.eks Capelas eller Furnas. Kombinationen er god: du har adgang til storbyens alle muligheder, men også den flotte natur tæt på.

Men til syvende og sidst, er det naturen som er Azorernes store trækplaster. En forfatter skrev en gang: «at besøge Azorerne, er som at genopdage paradiset, hvor mennesket og naturen sammen skabte den evige skønhed». Og det er smukt på Azorerne, her er både flora og fauna at opdage. Da øerne er vulkanøer, er her vulkankratere, varme kilder og masser af blomster. Tag vandreskoene på, gå en lang tur op mod toppen af en vulkan og nyd udsigten over landskabet. Der er naturligvis andre turister på Azorerne, men oftest har du naturen for dig selv.

Hvem vil kunne lide Azorerne?

Det smukke landskab og den flotte natur er hovedårsagen til de fleste turisters valg for at rejse hertil. Turismen er ikke så stor, og øerne er på ingen måde overrendt af turister. Her får du en helt anden oplevelse end hvis du f.eks rejste til Tenerife eller Lanzarote. Der er gode muligheder for sol og strand om sommeren, og mange hoteller har pool. Men Azorerne er på ingen måde en traditionel charterdestination.

Hvornår skal man rejse til Azorerne ?

Selv om Azorerne geografisk burde være en varm feriedestination, er her på ingen måde de samme temperaturer som på de Kanariske Øer eller på Madeira. Om vinteren kan du regne med temperaturer på mellem 15-18 grader, og om sommeren op til de 25 grader.

 

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Hotel Terra Nostra Garden ★★★★ 7n 7.725,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Azorerne
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 17°C 12°C 17°C
februar 17°C 11°C 16°C
marts 17°C 12°C 16°C
april 18°C 12°C 17°C
maj 20°C 13°C 18°C
juni 22°C 15°C 20°C
juli 24°C 17°C 22°C
august 26°C 18°C 24°C
september 25°C 18°C 24°C
oktober 22°C 16°C 22°C
november 20°C 14°C 19°C
december 18°C 13°C 18°C
Prognose for Azorerne