Bodrum by

I Bodrum by keder man sig aldrig. Her er alt fra historiske seværdigheder til hektiske handelsgader hvor man må prutte om priserne på smukt kunsthåndværk. Her er kulturelle oplevelser med tyrkisk Hamam, hvor man kan nyde velvære og så er der et væld af aktiviteter så som surfing, sejlture og dykkerture. Byen har et væld af restauranter og natklubber for dem der vil feste, mens der for dem som heller vil oplevelse og få noget ud af dagen både er et undervandsmuseum og et amfiteater hvor der afholdes koncerter i sommerhalvåret.

Bodrum er et mekka for shopping, kulturoplevelser, afslappet strandliv og et super natteliv

I lighed med provinsen heder provinshovedstaden også Bodrum, og byen har ca. 30.000 indbyggere. Her lever man i dag af at fiske, bådebyggeri, landbrug, håndværk og den stadig voksende turistindustri.

Byen er sammensat af gammelt og nyt, og bare en kort tur op fra havnen finder man et mausoleum med den kendte Myndos-port. Denne gamle byporten blev bygget under kong Mausolus’ regeringstid og dette er også stedet hvor de blodigste kampe fandt sted under Alexander den Stores belejring af byen. På bjergskråningen bag byen står en fæstning, som i dag er lavet om til et historisk museum. Her finder man også museet for undervandsarkæologi, der blev kåret til årets europæiske museum i 1995. Det gamle amfiteater, som blev bygget af kong Mausolos, er i dag restaureret, og i hele sommersæsonen bliver der blandt andet holdt koncerter her. Grib endelig chancen for at opleve en koncert hvis du får den! Det er en mindeværdig oplevelse med en unik udsigt over byen.

Vejen fra borgen ned til byen går gennem smalle handelsgader. Her sælges det meste, og alt kan man forhandle om. Tyrkiske håndværkstraditioner vises frem i et mylder af tæpper og tekstiler, smykker af sølv og guld og ornamenterede kobber- og tingenstande. Er man glad i for at handle, og prutte om prisen, så må man unde sig selv et par timer i dette område. Det lokale marked i byen er også en lille perle for shoppere.

I kontrast til det historiske og kulturelle i Bodrum, kan man også opleve et urbant byliv med gang i den. Den østlige del af byen har i overflod af barer og natklubber, som holder åbent helt til daggry.

Uanset hvor lang ferien er, vil man aldrig kede sig i Bodrum. Her er udbuddet af aktiviteter for stort. Du kan vindsurfe, dykke, tage på bådtur i det Ægæiske hav, sejle med de traditionelle trebåde eller tage på bilture til historiske steder. Lige ved bussterminalen i byen finder du en Hamam, som er et tyrkisk bad. Her kan man lade kroppen nyde velvære efter en lang dag med hektisk aktivitet.

Søg, sammenlign, spar! afbudsrejser.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Bodrum
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 10°C 2°C 18°C
Feb. 11°C 2°C 17°C
Mar. 14°C 4°C 17°C
Apr. 18°C 7°C 17°C
Maj 24°C 11°C 20°C
Jun. 29°C 16°C 23°C
Jul. 33°C 19°C 25°C
Aug. 33°C 19°C 26°C
Sep. 29°C 15°C 25°C
Okt. 23°C 10°C 23°C
Nov. 16°C 6°C 20°C
Dec. 11°C 3°C 19°C
Prognose for Bodrum